Σκυλιά τσέπης: 25 ράτσες που δεν μεγαλώνουν καθόλου!

 Η αλήθεια είναι πως αν θέλετε να προσθέσετε ένα τετράποδο μέλος στην οικογένειά σας, πρέπει να σκεφτείτε πολλούς παράγοντες, πέρα από τις τιμές και το κόστος συντήρησης. Για την ακρίβεια, το μέγεθος του σκύλου είναι κάτι που δεν πρέπει να αψηφάται από τους μελλοντικούς κηδεμόνες.

 Τα περισσότερα μικρόσωμα σκυλάκια δεν έχουν ιδιαίτερες απαιτήσεις όσον αφορά στη γυμναστική τους και σίγουρα δεν καταλαμβάνουν πολύ χώρο. Επομένως, είναι ιδανικά για κάθε τύπο διαμερίσματος.

 Δε λατρεύουν όλα όμως τις αγκαλιές. Κάποια απλώς προτιμούν την αγροτική ζωή και θέλουν το χώρο τους μακριά από παιδάκια. Ειδικά τα λεγόμενα σκυλιά τσέπης είναι πολύ ευαίσθητα στα πειράγματα των παιδιών.

 Από εκεί και πέρα, μετράνε κι άλλα πράγματα, όπως είναι η εκπαίδευση. Σκυλάκια που δεν μεγαλώνουν είναι πιο εύκολο να εκπαιδευτούν. Εξίσου σημαντικό ρόλο όμως παίζουν η προσωπικότητα και ο χαρακτήρας τους.

 Παράλληλα, πρέπει να λάβετε υπόψη σας τις ιδιαίτερες ανάγκες καλλωπισμού κάθε toy ράτσας. Για παράδειγμα, έχετε τον χρόνο και την υπομονή να φροντίσετε το μακρύ τρίχωμα ενός Σιχ Τσου ή ενός Γιορκσάιρ Τεριέ;

 Μπορεί τα μικρούλικα αυτά πλασματάκια να μαδάνε λιγότερο, αυτό όμως δε συνεπάγεται πως δε χρειάζονται περιποίηση για να διατηρήσουν ένα υγιές και λαμπερό τρίχωμα, μέχρι τα βαθιά τους γεράματα!

 Πριν βιαστείτε να αποφασίσετε ποιες ράτσες σκύλων θέλετε υιοθετήσετε, αξίζει να σας συστήσουμε τα 25 πιο αξιολάτρευτα σκυλιά τσέπης.

 1. Γιορκσάιρ Τεριέ

 Το γλυκύτατο Yorkshire Terrier αποπνέει έναν αρχοντικό αέρα και είναι γεμάτο αυτοπεποίθηση. Χάρη σε αυτά τα χαρακτηριστικά του μπορεί να αναλάβει ένα σωρό καθήκοντα και να συμμετάσχει σε κάθε δραστηριότητα.

 Είναι πιστό, απόλυτα αφοσιωμένο σε εσάς και θέλει να βρίσκεται πάντα στο πλευρό σας. Μπορεί να μην του φαίνεται, αλλά θα κάνει ό,τι μπορεί για να σας κρατήσει ασφαλείς!

 2. Toy Πουντλ

 Το Poodle είναι ένα πανέξυπνο σκυλάκι, που θριαμβεύει σε κάθε είδους αθλήματα και διαγωνισμούς δεξιοτήτων για σκύλους. Θα το βρείτε σε τρία μεγέθη: το στάνταρ, τη μινιατούρα και το toy, με το τελευταίο να είναι το πιο μικροσκοπικό.

 Τα συγκεκριμένα σκυλάκια τσέπης διακρίνονται για το υποαλλεργικό τους τρίχωμα. Επομένως, ταιριάζουν άψογα σε ανθρώπους που πάσχουν από αλλεργίες.

 3. Toy Μάντσεστερ Τεριέ

 Το εν λόγω σκυλί τσέπης δημιουργήθηκε με σκοπό να κυνηγάει αρουραίους και άλλα μικρά θηράματα. Μην απορήσετε, λοιπόν, αν το δείτε να σκάβει μανιωδώς στην αυλή σας – σίγουρα κάτι έχει δει να παραμονεύει!

 Τόσο αυτό το μικρούλι πλασματάκι, όσο και το μεγαλύτερο Manchester Terrier έχουν ένα «γατίσιο» χαρακτήρα και μπορούν να διαβιώσουν εύκολα σε ένα οικογενειακό περιβάλλον.

 4. Toy Φοξ Τεριέ

 Είναι άκρως διασκεδαστικό και παιχνιδιάρικο. Μάλιστα, μπορείτε να του μάθετε εύκολα διάφορες ασκήσεις υπακοής και έξυπνα κόλπα. Οντας φιλικό με όλους, αλλά ολοκληρωτικά αφοσιωμένο στην οικογένειά του, θα το βρίσκετε πάντα πρόθυμο να κουλουριάζεται στα πόδια σας.

 5. Silky Terrier

 Αν και του αρέσουν οι αγκαλιές, δεν είναι από τα κλασικά σκυλιά τσέπης που θα χαλαρώσουν με τις ώρες στον καναπέ του σαλονιού. Αντιθέτως, παραμένουν πιστά στην ανεξάρτητη φύση και το έντονο ταμπεραμέντο του γένους των Τεριέ σκύλων.

 6. Σιχ Τσου

 Το Shih Tzu είναι ένα από τα ιδανικά μικρόσωμα σκυλιά για μέσα στο σπίτι. Ο δραστήριος, αλλά ευγενικός χαρακτήρας του είναι ό,τι πρέπει για να συναναστρέφεται με μικρά παιδάκια. Χρειάζεται όμως αρκετή περιποίηση για να διατηρεί το πανέμορφο και βελούδινο τρίχωμά του.

 7. Σκίπερκι

 Με καταγωγή από το Βέλγιο, το Schipperke είναι από τη φύση του εργατικό, ανθεκτικό και προστατευτικό σκυλί. Με τη χαρακτηριστική αλεπουδίσια εμφάνιση, είναι δύσκολο να περάσει απαρατήρητο. Ταυτόχρονα, διακρίνεται για τη ζωηρή έκφραση και το πανέμορφο, κατάμαυρο, σκληρό τρίχωμά του.

 8. Παγκ

 Διακρίνεται για την παιχνιδιάρικη διάθεση και τον τρυφερό χαρακτήρα του. Το Pug είναι πάντα πρόθυμο να προσφέρει χαρά και ικανοποίηση στα αγαπημένα του πρόσωπα – γι’ αυτό ζει!

 9. Πομεράνιαν

 Σε αντίθεση με το μικροσκοπικό του μέγεθος, η αφοσίωσή του είναι τεράστια! Έτσι, το Pomeranian είναι εκπληκτικός φύλακας, καλός φίλος και αληθινός σύντροφος.

 Εξίσου μεγάλη είναι η θέληση και η όρεξή του για ζωή. Το γλυκύτατο αυτό σκυλάκι θέλει να συμμετέχει σε κάθε είδους ασκήσεις ευκινησίας και γενικότερα σε όλες τις δραστηριότητες και τα ταξίδια με την οικογένειά του.

 10. Πεκινουά

 Τούτο το σκυλάκι τσέπης διαθέτει βασιλική αξιοπρέπεια, υψηλή ευφυΐα και μεγάλη αυτοπεποίθηση. Έτσι, είναι από τη φύση του ευγενικό, καλοσυνάτο και τρυφερό με όσους αγαπάει κι εμπιστεύεται.

 11. Παπιγιόν

 Πρόκειται για μια από τις πιο γνωστές toy ράτσες σκύλων. Συγχρόνως, το Papillon ξεχωρίζει για τη φιλικότητα, το ευχάριστο πνεύμα και την εξαιρετική παρατηρητικότητά του. Μπορεί να ζήσει με μεγάλη ευχαρίστηση σε κάθε τύπο οικογένειας και διαμερίσματος, μιας και είναι τόσο μικρό, που χωράει παντού!

 12. Νόργουιτς Τεριέ

 Με ένα αρκετά συμπαγές και γεροδεμένο κορμάκι, το συγκεκριμένο Τεριέ ξεχωρίζει από τα ξαδερφάκια του για τα πεταχτά, τριγωνικά αυτάκια του. Είναι πραγματικά αξιολάτρευτο!

 13. Νόρφολκ Τεριέ

 Κύριος εκπρόσωπος των μικρόσωμων Τεριέ, το Norfolk Terrier διατηρεί στο αίμα του την υψηλή αυτοπεποίθηση και την περιπετειώδη διάθεση των προγόνων του. Παρόλ’ αυτά, προτιμάει να εργάζεται ομαδικά, παρά ατομικά.

 14. Πίντσερ Μινιατούρα

 Το περίφημο Miniature Pinscher είναι ένα σχετικά καλλίγραμμο και λεπτοκαμωμένο πλάσμα, που θεωρείται ο βασιλιάς των toy σκύλων. Διακρίνεται για το χαρακτηριστικό του παρουσιαστικό, την αξιοπιστία και την ικανότητά του να επικοινωνεί άριστα με τα αφεντικά του ή τα άλλα σκυλάκια.

 15. Maltese

 Είναι ένας μικρός αριστοκράτης και του αρέσει να κάθεται στα ποδαράκια των ευγενών! Ταυτόχρονα όμως είναι ένας καταπληκτικός φύλακας και ένας εξαιρετικός διαγωνιζόμενος σε διαγωνισμούς ευκινησίας με άλλα σκυλιά.

 16. Ιαπωνικό Τσιν

 Το συγκεκριμένο σκυλί τσέπης είναι απόλυτα προσαρμοσμένο στη ζωή και τις απαιτήσεις ενός διαμερίσματος. Καθαρίζει μόνο του το τρίχωμά του, ακριβώς όπως οι γάτες, δεν έχει ιδιαίτερες ανάγκες φροντίδας και μαθαίνει πάρα πολύ εύκολα ό,τι του διδάξουν. Ας το παραδεχτούμε, είναι από τα καλύτερα σκυλιά τσέπης για μια οικογένεια!

 17. Ιταλικό Λαγωνικό

 Τα συγκεκριμένα σκυλάκια εκτρέφονταν ως ζώα συντροφιάς των ευγενών της αριστοκρατικής τάξης, χωρίς όμως να επαναπαύονται στην καθιστική ζωή. Στην πραγματικότητα, έχουν όλο το ταμπεραμέντο, τις δεξιότητες και την εξυπνάδα των Λαγωνικών (Greyhound), απλώς μας έρχονται σε μέγεθος μινιατούρας.

 Πιστεύεται ότι τα Italian Greyhounds κατάγονται από την ευρύτερη περιοχή της Ελλάδας και της Τουρκίας, ενώ σύμφωνα με ιστορικές πηγές, συντροφεύουν τον άνθρωπο για περισσότερα από 2000 χρόνια!

 18. Χαβανέζ

 Αποτελώντας το σήμα κατατεθέν της Κούβας, το Havanese είναι ένα μικρόσωμο, συμπαγές σκυλάκι, με μια άκρως φιλική και ευγενική συμπεριφορά. Φημίζεται για τον κοινωνικό του χαρακτήρα και την προθυμία του να παίζει με όσους βρίσκονται δίπλα του.

 19. Αγγλικό toy Σπάνιελ

 Εμφανισιακά μοιάζει με το πανέμορφο Cavalier King Charles Spaniel. Την ίδια στιγμή, έχει έναν εξίσου ευγενικό και τρυφερό χαρακτήρα, που του επιτρέπει να προσαρμόζεται στις ανάγκες και τα χαρακτηριστικά κάθε οικογένειας.

 20. Ντάτσχουντ

 Αρκετά ζωηρό και δραστήριο για το ύψος του, ο περίφημος «σκύλος λουκάνικο» (Dachshund) είναι απίστευτα φιλικός και κοινωνικός. Ανεξάρτητα από το μέγεθος του σκύλου, μιας και η ράτσα διαθέτει διάφορα μεγέθη σώματος, όλα τους είναι πρόθυμα να παίξουν και να ξεφαντώσουν με την οικογένειά τους. 

 21. Κινεζικός Λοφιοφόρος

 Όντας ο εκπρόσωπος των άτριχων φυλών, ο συγκεκριμένος σκυλάκος αποκτά ολοένα και μεγαλύτερη φήμη για το υποαλλεργικό του τρίχωμα (ακόμα και αυτό το ελάχιστο που διαθέτει). Είναι πραγματικά ό,τι πρέπει για ατέλειωτες αγκαλιές και χάδια!

 22. Τσιουάουα

 Τόσο εκείνα με το κοντό τρίχωμα, όσο και εκείνα που έχουν μακριές τρίχες, είναι σκυλάκια τσέπης που φημίζονται για το έντονο ταμπεραμέντο και τον πληθωρικό τους χαρακτήρα.

 Το Chihuahua είναι γεμάτο ζωντάνια και ενθουσιασμό, ενώ δε θα διστάσει να αναλάβει και τον ρόλο του «ηγέτη» της οικογένειας, αν δεν εκπαιδευθεί από κουτάβι να υπακούει σε εντολές και να σέβεται τους κανόνες του σπιτιού.

 23. Καβαλιέρ Κινγκ Τσαρλς Σπάνιελ

 Κομψό, χαριτωμένο, γεμάτο χάρη και τσαχπινιά. Όποιον και να ρωτήσετε, θα σας πει ότι το Cavalier King Charles Spaniel είναι αναμφίβολα το ιδανικό σκυλάκι τσέπης για κάθε είδους οικογένεια. Είναι καλόβολο, καλοσυνάτο, πολύ φιλικό και τρομερά έξυπνο.

 24. Γκριφόν Βρυξελλών (Brussels Griffon)

 Το Γκριφονάκι έρχεται στα χρώματα του καφέ, του μαύρου και του κόκκινου της καρυδιάς, σε απαλό ή πιο τραχύ τρίχωμα, αλλά πάντοτε με τη χαρακτηριστική γενειάδα, που το κάνει να φαίνεται σοφιστικέ!

 Δεν υπάρχει αμφιβολία πως απολαμβάνει την εγγύτητα και τη θερμή της αγκαλιάς σας. Μην απορήσετε, λοιπόν, αν το δείτε να σας ακολουθεί παντού – θέλει απλώς να βρίσκεται κοντά σας.

 25. Αφενπίντσερ

 Σήμα κατατεθέν του είναι η ευχάριστη και άκρως διασκεδαστική προσωπικότητά του. Το Affenpinscher θα κάνει ό,τι μπορεί για να σας προσφέρει χαρά και γέλιο, ακόμα κι αν αυτό περιλαμβάνει κάποια σκανταλιά!

 Σκέφτεστε να υιοθετήσετε κι εσείς ένα κουταβάκι; Συγχαρητήρια! Θα πρέπει όμως να σκεφτείτε πολλούς παράγοντες, πριν οδηγηθείτε στην τελική σας απόφαση.

 Η αλήθεια είναι πως σε ό,τι αφορά τα σκυλάκια, το μέγεθος μετράει! Τα λεγόμενα σκυλιά τσέπης είναι καλοσυνάτα, καλόβολα και σε γενικές γραμμές δεν έχουν ιδιαίτερες απαιτήσεις.

 Εκτός αυτού, είναι η ιδανική επιλογή για διαμερίσματα, αφού χωράνε παντού. Αν έχετε και αλλεργίες, θα τα λατρέψετε, γιατί δε μαδάνε τόσο πολύ, ούτε προκαλούν φαγούρα και ερεθισμό στο δέρμα σας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back To Top