Mικρόσωμα σκυλιά για μέσα στο σπίτι: 32 υπέροχες ράτσες!

 Αναρωτιέστε ποιες ράτσες σκύλων είναι κατάλληλες για μέσα στο σπίτι; Το πόσο προσαρμοστικό θα είναι ένα σκυλί για διαβίωση μέσα ένα μικρό χώρο, όπως σε ένα διαμέρισμα, εξαρτάται από το ενεργειακό του επίπεδο αλλά και την ρουτίνα γυμναστικής του.

 Τα σκυλιά με υψηλά επίπεδα ενέργειας μπορούν να παραμείνουν χαρούμενα στο σπίτι, αρκεί ο ιδιοκτήτης τους να ικανοποιεί τις σωματικές και ψυχικές ανάγκες τους για εκτόνωση. Ωστόσο, όσο υψηλότερο είναι το επίπεδο ενέργειας ενός σκύλου, τόσο περισσότερο χρόνο θα χρειαστεί σε εξωτερικές δραστηριότητες, όπως περπάτημα ή χαλαρό τρέξιμο.

 Τα σκυλιά με χαμηλότερα επίπεδα ενέργειας μπορεί να μη απαιτούν μεγάλες βόλτες ή πολύωρο παιχνίδι, αλλά χρειάζονται λίγη άσκηση για να μην γίνουν υπέρβαρα, καταστροφικά ή καταθλιπτικά.

 Τα μικρόσωμα σκυλιά καταλαμβάνουν μικρότερο χώρο και γι αυτό φαίνεται να τα προτιμούν οι περισσότεροι άνθρωποι. Επίσης, οι μικρόσωμες ράτσες είναι σκυλιά για σπίτι που δεν μεγαλώνουν – κάτι που τα καθιστά ιδανικά για διαμέρισμα.

 Θυμηθείτε ότι μπορείτε να βρείτε πολλά μικρόσωμα για μέσα στο σπίτι είτε καθαρόαιμα είτε ημίαιμα είτε αδέσποτα σκυλιά σε καταφύγια σκύλων και σώστε μια ζωούλα!

 Έχουμε συγκεντρώσει 32 ράτσες με ιδανικά σκυλιά για σπίτι.

 1. Affenpinscher

 Το Affenpinscher είναι, επίσης, γνωστό ως «σκυλί μαιμού», καθώς το affen σημαίνει πίθηκος / μαιμού στα γερμανικά και το pinscher σημαίνει Τεριέ. Αυτό το σκυλί είναι ένα μικρός, αλλά γεμάτος ενέργεια, τετράποδος φίλος.

 Προέρχεται από μικρά Τεριέ που ζούσαν σε αγροκτήματα και καταστήματα κατά τον 17ο και 18ο αιώνα σε όλη την Ευρώπη. Η δουλειά του ήταν να κυνηγάει αρουραίους και ποντίκια.

 2. Bichon Frise

 Με συμπαγές σώμα, κουκλίστικο πρόσωπο και χνουδωτό άσπρο τρίχωμα, αυτή η ράτσα είναι πολύ ελκυστική. Επίσης, το Μπισονάκι έχει πάντα καλή διάθεση και διακρίνεται για τους καλούς τρόπους συμπεριφοράς του, που συμπληρώνουν την εμφάνισή του.

 Το Bichon Frise συχνά συγχέεται με το Poodle.

 3. Bolognese

 Είναι αστείος, περίεργος, έξυπνος και αφοσιωμένος στο αφεντικό του. Αγαπάει να περνάει χρόνο με τους ανθρώπους του, να παίζει, να τρέχει και είναι καλή συντροφιά για τα παιδιά.

 Ένα μέλος της φυλής Bichon – επίσης γνωστά ως Bichon Bolognese – κατάγονται από την ιταλική πόλη Μπολόνια, από την οποία πήραν και το όνομά τους.

 Αυτά τα μικρά σκυλιά που δεν μεγαλώνουν γοητεύουν τους ανθρώπους για να περάσει το δικό τους. Η εκπαίδευσή τους μπορεί να αποδειχθεί λίγο δύσκολη, οπότε πρέπει να είστε υπομονετικοί με τη παραμονή τους στο σπίτι.

 4. Boston Terrier

 Το Boston Terrier μπορεί να έχει εκτραφεί ως άγριος μαχητής, αλλά αυτό δεν είναι εμφανές χαρακτηριστικό του σήμερα. Τον 19ο αιώνα αποκαλούσαν αυτόν τον σκύλο μικρό Αμερικάνο τζέντλεμαν, καθώς ο χαρακτήρας του ήταν αξιαγάπητος και όχι άγριος.

 Τα αρσενικά Μπόστον Τεριέ είναι πιθανό να προσπαθήσουν να διεκδικήσουν τον χώρο τους και να επικρατήσουν, αν κάποιος άλλος εισβάλλει στον χώρο τους, όπως έκαναν και οι πρόγονοι τους τα Τεριέ.

 5. Brussels Griffon

 Τα Brussels Griffons ή απλά Griffons, κατάγονται από το Βέλγιο. Είχαν αρμοδιότητες κυνηγού και ήταν υπεύθυνα για την απομάκρυνση αρουραίων ή ποντικιών από τους στάβλους. Τελικά, έγιναν τα ιδανικά σκυλιά για σπίτι που δεν μεγαλώνουν και δεν πιάνουν πολύ χώρο.

 Είναι χαρούμενα, περίεργα, στοργικά και λατρεύουν να περνούν χρόνο με τους ανθρώπους τους. Επιπλέον, είναι ευαίσθητα, κάποιες φορές κακόκεφα και ίσως λιγάκι οξύθυμα και πολλές φορές γίνονται απαιτητικά στην προσπάθειά τους να κερδίσουν την προσοχή του ιδιοκτήτη τους.

 6. Cavalier King Charles Spaniel

 Το Cavalier King Charles Spaniel είναι ένα όμορφο, μικρό σκυλάκι που κατέχει τον τίτλο «της καλύτερης κουνιστής ουράς». Επίσης, είναι γλυκό και στοργικό. Είναι εξαιρετική επιλογή για σκυλάκι σπιτιού, καθώς λατρεύει τις αγκαλιές και είναι αφοσιωμένο στον άνθρωπό του.

 7. Chihuahua

 Το Τσιουάουα είναι ένα «πικάντικο», μικρό σκυλάκι – θα λέγαμε, μάλιστα, και λίγο θρασύ. Έχει τη φήμη ότι είναι η πιο μικρή ράτσα του κόσμου, αλλά μάλλον έχει και την πιο μεγάλη, ισχυρή προσωπικότητα, παρά το μέγεθός του. Είναι πολύ δημοφιλές σε όλους τους λάτρεις των σκύλων!

 8. Chinese Crested

 Το Chinese Crested είναι ένα εξωτικό, μικρό σκυλί που δεν κατάγεται από την Κίνα! Υπάρχουν δυο παραλλαγές: τα άτριχα με μεταξένιο τρίχωμα στο κεφάλι, την ουρά και τα πόδια και τα μετριοπαθή Powderpuff που το τρίχωμά τους μοιάζει σαν σφουγγάρι. Και οι δύο παραλλαγές μπορεί να γεννηθούν από μια μόνο γέννα.

 9. Yorkshire Terrier

 Τα Yorkshire Terriers έχουν το παρατσούκλι Yorkie. Πρόκειται για αισιόδοξα σκυλάκια που διακρίνονται για το γυαλιστερό τους τρίχωμα και το πρόσχαρο τσουλουφάκι που πετάει στο κεφαλάκι τους. Είναι από τα πιο λαμπερά μικρόσωμα για μέσα στο σπίτι, που σίγουρα θα προσελκύσουν την προσοχή σας.

 Είναι μικρά σκυλιά που δεν μεγαλώνουν και χωράνε κυριολεκτικά παντού – σε τσάντες, ειδικά καλαθάκια ή στην αγκαλιά του αφεντικού τους.

 Αυτά είναι, λοιπόν, τα 32 μικρόσωμα σκυλιά για παιδιά και διαμέρισμα, που έχουν μικρό μέγεθος, αλλά μια μεγάλη καρδιά και ισχυρή προσωπικότητα που θα μείνει για πάντα ανεξίτηλη μέσα σας. Υπόσχονται γέλια, παιχνίδια και στοργή στην οικογένεια που θα τα μεγαλώσει σαν παιδιά της.

 10. Dachshund

 Το όνομά του προέρχεται από το «Dachs» που σημαίνει ασβός και το «Hund» που σημαίνει σκύλος. Μη σας ξεγελάει όμως, αυτό το μικρό σκυλάκι με τα πεσμένα αφτάκια, γιατί δεν θα διστάσει σε τίποτα να μετατραπεί σε δεινό κυνηγό.

 11. Havanese

 Ένας σκύλος με λαμπρή προσωπικότητα που αγαπάει και δείχνει στοργή σε όλους, συμπεριλαμβανομένων των ξένων, των παιδιών, άλλων σκυλιών και γατιών. Φυσικά, περισσότερο αγαπάει την οικογένειά του και θα κολλήσει μαζί σας για πάντα.

 Αυτό, βέβαια, μπορεί να είναι ένα μειονέκτημα της φυλής, καθώς, όταν ο σκύλος μένει μόνος στο σπίτι, μπορεί να γίνει πραγματικά ανήσυχος. Εάν τον αφήνετε συχνά μόνο του ή στην αυλή, δεν θα είναι ευτυχισμένος.

 12. Japanese Chin

 Οι ιδιοκτήτες αυτού του σκύλου θαυμάζουν την ικανότητά του να πηδάει και να φτάνει σε ψηλά έπιπλα με τη πρώτη. Το Japanese Chin είναι μεγέθους toy και μοιάζει περισσότερο με γάτα στη συμπεριφορά, καθώς του αρέσει να σκαρφαλώνει σε ψηλά μέρη και να καθαρίζει τον εαυτό του. Μερικές φορές ρίχνει και αντικείμενα, όπως θα έκανε μια γάτα.

 13. Lhasa Apso

 Το Lhasa Apso πιστεύει οτι είναι μεγαλύτερο από όσο είναι πραγματικά. Κι όμως!  Εκτρεφόμενο για εκατοντάδες χρόνια ως βασιλικός σκύλος επιτήρησης, η σημερινή εκδοχή της ράτσας μοιάζει πολύ με τους προγόνους της, καθώς είναι πιστό σκυλί – φύλακας του σπιτιού και της οικογένειάς του.

 14. Lowchen

 Με ένα όνομα που μεταφράζεται σε «σκύλος λιοντάρι», ίσως περιμένετε από το Lowchen να έχει μια άγρια συμπεριφορά, όμως, μόνο η εμφάνισή του θυμίζει λιοντάρι. Είναι από τα ιδανικά σκυλιά για παιδιά και διαμέρισμα. Ένας εξαιρετικός σύντροφος για όλους.

 15. Maltese

 Καθ’ όλη τη μακρά ιστορία τους, τα Μαλτεζάκια είχαν πολλά ονόματα, όπως «Melitae Dog», «Ye Ancient Dogge of Malta», «Roman Ladies Dog», «The Comforter», «Spaniel Gentle», «Bichon» και «Maltese Terrier». Σήμερα είναι γνωστά απλά ως Μαλτέζ.

 16. Shih Tzu Maltese

 Αν και εκτράφηκε για να μην έχει καθόλου τριχόπτωση, κάτι που είναι φυσικά αδύνατο, είναι ένα σκυλάκι που δεν μαδάει πολύ. Πρόκειται για ένα πιστό σκυλί που αγαπάει πολύ την οικογένειά του.

 17. Maltipoo

 Είναι διασταύρωση Maltese και Toy ή Miniature Poodle. Είναι στοργικά, ευγενικά, εξαιρετικά σκυλιά θεραπείας και τέλειοι φίλοι για μοναχικούς ανθρώπους.

 18. Manchester Terrier

 Είναι ένα έξυπνο, κεφάτο σκυλί που του αρέσει να μαθαίνει. Όπως όλα τα Τεριέ, είναι πιστό, ανεξάρτητο, δραστήριο, αθλητικό και πάντα σε ετοιμότητα. Διορατικό και αφοσιωμένο, το Μάντσεστερ Τεριέ είναι ένας πιστός φίλος και ένας καταπληκτικός φύλακας.

 19. Miniature Pinscher

 Είναι από τα πιο μικρόσωμα για μέσα στο σπίτι, καθώς ζυγίζει 8 – 11 κιλά, αλλά έχει έντονο και δυναμικό χαρακτήρα. Διακρίνεται για το μυώδες σώμα και τον καμπυλωτό λαιμό του.

 20. Papillon

 Το όνομά του προέρχεται από την Γαλλική λέξη που σημαίνει πεταλούδα. Είναι μια σύγχρονη αναπαράσταση των μικρών σπανιέλ που απεικονίζονται συχνά σε πίνακες του παρελθόντος.

 Ήταν κάποτε γνωστό ως dwarf Spaniel (Σπάνιελ – νάνος), αλλά από τότε έχει αλλάξει αρκετά εμφανισιακά. Παρ’ όλα αυτά, παραμένει ένας υπέροχος σύντροφος, που για πολλά χρόνια αποτελούσε την σκυλίσια παρέα κυριών και βασιλιάδων.

 21. Pekingese

 Τα Πεκινουά είχαν και έχουν ακόμα μια σημαντική πορεία και αναγνώριση. Είναι από τις πιο δημοφιλείς ράτσες σκύλων της Κίνας, καθώς ήταν αγαπημένο κατοικίδιο των αυτοκρατόρων.

 Ένα Πεκινουά θα σας χαιρετήσει με αξιοπρέπεια και υπερηφάνεια. Λόγω της σχέσης των προγόνων του με τη βασιλική οικογένεια, απαιτεί τον σεβασμό, όπως και οι πρόγονοί του, οπότε θα πρέπει να το διαχειριστείτε κατάλληλα!

 Με τα μαλακά, στρογγυλά, καστανά μάτια, το μακρύ τρίχωμα και την κυρτή ουρά που κουνούν με χάρη, περπατούν όλο «μαγκιά», προξενούν γέλια, κάνουν τους ανθρώπους τους χαρούμενους και δίνουν νόημα στις μέρες τους.

 22. Peekapoo

 Η φυλή είναι αποτέλεσμα διασταύρωσης Πεκινουά και Πουντλ και έχει μια μακρά ιστορία. Το Peekapoo ήταν από τα πρώτα σκυλιά που προήλθαν από διασταυρώσεις των Πουντλς την δεκαετία του ΄50 και του ΄60.

 Δεν είναι πολύ δημοφιλές σκυλάκι, όπως άλλα σκυλιά διασταύρωσης – το Labradoodle και το Cockapoo, αλλά είναι σκυλιά που έχουν ακμάσει και αναπτυχθεί τις τελευταίες 5 δεκαετίες.

 23. Pomeranian

 Είναι γοητευτικά, χαριτωμένα, έξυπνα και γούνινα, μικρά σκυλιά «που δεν μασάνε», γι’ αυτό το νου σας! Μην αφήσετε τη χαριτωμένη τους μουσούδα να σας ξεγελάσει. Είναι πολύ ανεξάρτητα και τολμηρά σκυλιά που παρατηρούν και προσέχουν τον κόσμου γύρω τους.

 Στο μυαλό τους θεωρούν ότι είναι μεγαλύτερα από όσο είναι κανονικά, κάτι που μπορεί να τα βάλει σε μπελάδες, καθώς παρενοχλούν μεγαλύτερα σκυλιά.

 24. Poodle (Toy & Miniature)

 Παρόλο που τα σημερινά Poodles φαίνεται να αποτελούν σκυλιά αναψυχής και πολυτέλειας, έχουν εκτραφεί ως σκυλιά εργασίας και τη δουλειά τους τη παίρνουν τα σοβαρά.

 Μη σας ξεγελά αυτό το μπουκλωτό και κουκλίστικο μουτράκι του. Η φυλή αρχικά χρησιμοποιήθηκε για ιχνηλασία και κυνήγι υδρόβιων πουλιών!

 25. Pug

 Η εμφάνιση των Παγκς θα σας κάνει σίγουρα να χαμογελάσετε, καθώς είναι κάπως κωμική- βαθιές ρυτίδες γύρω από τα μεγάλα, μαύρα μάτια τους και επίπεδο πρόσωπο.

 Πιστεύεται ότι το όνομα του Pug προέρχεται από τη λατινική λέξη που αναφέρεται στην λέξη «γροθιά», επειδή το πρόσωπό τους μοιάζει με ανθρώπινη γροθιά.

 Αναρωτιέστε γιατί ο σκύλος σας ακολουθεί παντού; Το Παγκ συνηθίζει να γίνεται η ουρά του αφεντικού του και να μπλέκεται συνεχώς στα πόδια του.

 26. Rat Terrier

 Είναι ένας εξαιρετικός φύλακας και ο ιδανικός σκύλος για το αγρόκτημα. Έχει ισχυρά σαγόνια και οι γρήγορες κινήσεις του τον έκαναν τον ιδανικό σκύλο για κυνηγι αρουραίων και άλλων μικρών παράσιτων στο αγρόκτημα.

 Πολλοί άνθρωποι το μπερδεύουν με το Fox Terrier ή το Jack Russell, αλλά οι οπαδοί της φυλής γνωρίζουν όλα τα υπέροχα χαρακτηριστικά που κάνουν το Rat Terrier μοναδικό.

 27. Shiba Inu

 Είναι γνωστά για την τολμηρή και εκρηκτική προσωπικότητά τους. Οι Ιάπωνες έχουν τρεις λέξεις για να περιγράψουν τα διανοητικά χαρακτηριστικά της φυλής: kaani-i (έντονη τόλμη), ryosei (ευγενική φύση) και soboku (εγρήγορση). Τα τρία αυτά χαρακτηριστικά, συνθέτουν αυτό το έξυπνο και αποφασιστικό σκυλί.

 28. Shih Tzu

 Ο Τζέιμς Μάμσφορντ, ένας Αμερικανός δάσκαλος και συνθέτης, περιέγραψε τέλεια αυτό το σκυλί: «λίγο λιοντάρι, λίγο κουνέλι, λίγο γάτα, μπαλαρίνα, μωρό, αρκουδάκι, πλακατζής, ζήτουλας, γεράκος, μαϊμουδάκι και με τα χαρακτηριστικά σκύλου Θιβετιανής και Κινεζικής καταγωγής.

 29. Silky Terrier

 Το Silky, όπως λένε συχνά, είναι ένα κομψό μικρό σκυλί με ένα όμορφο, μεταξένιο τρίχωμα σε καφετί και μπλε απόχρωση.

 Αυτό το σκυλί κρύβει ένα τολμηρό πνεύμα. Άνθρωποι που δεν είναι εξοικειωμένοι με τη φυλή συχνά εκπλήσσονται όταν βλέπουν το μικρό Silky Terrier να προειδοποιεί για εισβολείς, να τρέχει μαζί με μεγάλα σκυλιά ή να συμβαδίζει με τους ιδιοκτήτες τους σε μια πεζοπορία.

 30. Toy Fox Terrier

 Το Toy Fox Terrier (TFT) αναπτύχθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες. Κατάγονται από τα μικρά Smooth Fox Terriers που διασταυρώθηκαν με ράτσες σκύλων μεγέθους toy, όπως τα Chihuahuas και τα Manchester Terriers.

 Είναι ένα πραγματικό Τεριέ με όλα τα χαρακτηριστικά του – σπιρτάδα, πνεύμα και καρδιά. Επίσης, είναι δραστήριο, αλλά και στοργικό. Αυτό το σκυλί μπορεί ανά πάσα στιγμή να κυνηγήσει σκίουρους στους αγρους, αλλά και να να ξαπλώσει στον καναπέ με τον ιδιοκτήτη του.

 31. Yorkipoo

 Το Yorkipoo αγαπάει τους ανθρώπους και τη διασκέδαση. Θέλει να ευχαριστεί την οικογένειά του, γι’ αυτό είναι πρόθυμο να κάνει κόλπα και επιδείξεις προς τιμήν όλων, ακόμα και ενός επισκέπτη. 

 Η αυτοπεποίθηση τους τα κρατάει από το να είναι πολύ ζωηρά ή επιθετικά. Μπορεί να γίνει η τέλεια συντροφιά για κάποιον που αναζητά έναν μικρό, γεμάτο ενέργεια και αυτοπεποίθηση σκύλο.

 32. Coton de Tulear

 Για το Coton de Tulear – Coton εν συντομία, η τέλεια μέρα είναι εκείνη που περνάει με τους ανθρώπους του. Αναρωτιέστε γιατί ο σκύλος μου με ακολουθεί παντού; Με αυτή τη ράτσα δεν υπάρχει ιδιαίτερος λόγος, γιατί είναι πιθανό να σας ακολουθεί όπου πηγαίνετε, φερ’ ειπείν στις δουλειές του σπιτιού, στα δωμάτια, στην βόλτα με το αυτοκίνητο. Το Coton είναι προσκολλημένο στην οικογένειά του, για αυτό ανήκει στα σκυλιά Velcro.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back To Top