Τα πιο υπάκουα σκυλιά όλου του κόσμου!

 Κάθε σκυλί είναι ικανό να προσθέσει νόημα στην ζωή σας, αλλά να είστε προσεκτικοί κατά την επιλογή του τετράποδου συντρόφου σας. Μερικά σκυλιά μπορεί να είναι πραγματικά υπάκουα σκυλιά, ενώ άλλα είναι πιο πιθανό να προκαλέσουν συγκρούσεις ή να εμφανίσουν ανυπάκουες συμπεριφορές.

 Παρόλο που μπορεί να επιθυμείτε έναν συγκεκριμένο τύπο, η δια βίου συμπεριφορά του σκύλου εξαρτάται από την επιστήμη. Μερικές ράτσες σκύλων έχουν μεγαλύτερη προδιάθεση στο να είναι ανυπάκουες και να συμπεριφέρονται εσφαλμένα.

 Φυσικά, δεν υπάρχει πρόβλημα να υιοθετήσετε ένα σκυλάκι που λειτουργεί με τον δικό του τρόπο, ωστόσο, ακόμα και αυτή η τακτική απαιτεί έρευνα για να βεβαιωθείτε ότι η ράτσα ταιριάζει στον χώρο, τον χρόνο, την ενέργειά σας και ότι έχει τα θεμιτά για εσάς χαρακτηριστικά, όπως η υπακοή.

 Έχουν πραγματοποιηθεί μερικές έρευνες που αποκαλύπτουν ποια είναι πραγματικά τα πιο υπάκουα σκυλιά. Αυτές οι έρευνες υποστηρίζουν ότι τα γονίδια ενός σκύλου αποτελούνται σε ποσοστό 51% από τη συμπεριφορά και το υπόλοιπο 49% βασίζεται στο περιβάλλον διαβίωσης του ζώου, πράγμα που σημαίνει ότι το αφεντικό και ο τρόπος ζωής παιζουν καθοριστικό ρόλο στην εν γένει συμπεριφορά του μπαγασάκου.

 Εδώ έχουμε συγκεντρώσει 26 ράτσες σκύλων που είναι πραγματικά πιο πρόθυμες να συνεργαστούν με του ανθρώπους, αλά και έξυπνες. Αυτά τα σκυλιά αναμένεται να ακούσουν την εντολή του ιδιοκτήτη τους και να ανταποκριθούν σε αυτήν με 95% επιτυχία.

 1. Border Collie / Μπόρντερ Κόλεϊ

 Στην κλίμακα δημοτικότητας ανάμεσα σε 169 σκυλιά, το Μπόρντερ Κόλεϊ έφτασε στο νούμερο 35 σύμφωνα με τον Αμερικάνικο Κυνολογικό Όμιλο, αλλά αυτό δεν οφείλεται στην νοημοσύνη του. Πρόκειται για πολύ λαμπρά, δραστήρια και υπάκουα σκυλιά. Αυτό σημαίνει ότι έχουν ανάγκη από έναν ιδιοκτήτη που θα καλύπτει τις ενεργητικές και αθλητικές τους ανάγκες τόσο σε χώρο, όσο και σε χρόνο.

 2. Poodle / Κανίς

 Είναι μια από τις πιο αμφιλεγόμενες ράτσες σκύλων και στη πραγματικότητα, από τις πιο έξυπνες φυλές. Αν και μερικές φορές φαίνεται να είναι λιγάκι αλαζονικοί χαρακτήρες, τα Πουντλς είναι αρκετά υπάκουα σκυλιά, γιατί είναι πρόθυμα να συνεργαστούν με τον ιδιοκτήτη τους και να αποτελέσουν μια εξαιρετική συντροφιά για την οικογένεια.

 3. German Shepherd / Γερμανικός Ποιμενικός

 Κερδίζοντας τη δεύτερη θέση στη λίστα με τα πιο δημοφιλή σκυλιά στην Αμερική, ο Γερμανικός Ποιμενικός είναι και εξαιρετικά έξυπνος. Ως ένα από τα πιο υπάκουα σκυλιά, ο Γερμανικός Ποιμενικός έχει θάρρος, πίστη, αυτοπεποίθηση και την ικανότητα να ακούει και να μαθαίνει οποιαδήποτε εντολή. Μάλιστα, είναι μια πολύ πιστή ράτσα σκύλου και πρόθυμος να σας υπερασπιστεί με κάθε κόστος.

 4. Golden Retriever / Γκόλντεν Ριτρίβερ

 Το Golden Retriever είναι πραγματικά χρυσάφι για την οικογένειά του και ένα από τα πιο υπάκουα σκυλιά. Κατατάσσεται στην τρίτη θέση με τα πιο δημοφιλή σκυλιά από τον Αμερικανικό Κυνολογικό Όμιλο και θεωρείται οικογενειακός σκύλος πρώτης κατηγορίας, χάρη στην επιθυμία του να ευχαριστήσει την οικογένειά του και στην αγαπησιάρικη προσωπικότητά του.

 5. Doberman Pinscher / Ντόπερμαν

  Δεν θα μπορούσε να λείπει από αυτή τη λίστα. Γνωστό για την πίστη και την αφοσίωσή του στην οικογένειά του, το Ντόπερμαν Πίντσερ είναι στοργικό και ένα από τα ιδανικά σκυλιά φύλακες για το σπίτι και τα παιδιά σας που μπορείτε να αποκτήσετε.

 6. Shetland Sheepdog / Ποιμενικός των Σέτλαντ

 Ένα επίσης πολύ πιστό και αγαπημένος σκυλάκος. Ο Ποιμενικός Σέτλναντ είναι πασίγνωστος για την ιδιοσυγκρασία του – χαρούμενος, έξυπνος και μοιράζεται το ίδιο πνεύμα με την ανθρώπινη οικογένειά του.

 7. Labrador / Λαμπραντόρ

 Είναι η πιο αγαπημένη ράτσα σκύλου της Αμερικής και όχι άδικα, καθώς είναι από τα πιο υπάκουα σκυλιά και από τα πιο στοργικά απέναντι στην οικογένειά τους!

 8. Papillon / Παπιγιόν

 Το Παπιγιόν είναι το πρώτο μικρόσωμο σκυλί στην λίστα μας. Είναι αξιαγάπητο, ευχάριστο, πρόθυμο να μάθει και εξαιρετικά ευκίνητο τόσο σε ανταγωνιστικό επίπεδο, όσο και στην καθημερινή του ζωή.

 9. Rottweiler / Ροτβάιλερ

 Ένας άλλο θρυλικός σκύλος προστασίας – φύλαξης που δίνει προτεραιότητα στην οικογένειά του. Ο Αμερικανικός Κυνολογικός Όμιλος περιγράφει το Ροτβάιλερ ως εξαιρετικό σκυλί φύλακα, καθώς η πίστη και η αφοσίωσή του στο αφεντικό του είναι άνευ προηγουμένου.

 10. Australian Cattle Dog / Αυστραλιανό σκυλί βοοειδών

 Αυτά τα αθλητικά σκυλιά εκτράφηκαν για να κυνηγάνε, γεγονός που τα καθιστά έτοιμα να υπακούσουν σε εντολές. Το Australian Cattle Dog είναι πιστό, έξυπνο και πάντα σε εγρήγορση και επιφυλακή με τους ξένους.

 11. Pembroke Welsh Corgi / Κόργκι Ουαλίας

 Μια ευρέως αγαπητή ράτσα σκύλου, η οποία δεν είναι πάρα πολύ υπάκουη, αλλά θεωρείται ανεξάρτητη και ευαίσθητη από τον Αμερικανικό Κυνολογικό Όμιλο. Φυσικά, το Πέμπροκ Κόργκι Ουαλίας είναι και έξυπνο σκυλί.

 Η επόμενη ομάδα σκύλων σημείωσε 85% ανταπόκριση στις εντολές του ανθρώπου με τη πρώτη.

 12. Miniature Schnauzer / Σνάουτσερ Μινιατούρα

 Αυτά τα σκυλιά έχουν χαρακτηριστεί λαμπρά, έξυπνα, φιλικά και πολύ εκπαιδεύσιμα. Έχουν όλα τα θετικά στοιχεία για να προσαρμοστούν τόσο στην ζωή σε ένα διαμέρισμα, όσο και σε ένα αγρόκτημα, περιπολώντας τεράστιες εκτάσεις γης. Αυτό σημαίνει ότι ανεξάρτητα από τον σκοπό υιοθεσίας ενός τέτοιου σκύλου, θα σας υπακούσουν ολόψυχα είτε πρόκειται για δουλειά είτε για οικογενειακή υπόθεση.

 13. English Springer Spaniel / Αγγλικό Σπρίνγκερ Σπάνιελ

 Άλλη μια κυνηγετική ράτσα που κατατάσσεται στην λίστα με τα πιο υπάκουα σκυλιά. Το Αγγλικό Σπρίνγκερ Σπάνιελ έχει εκτραφεί για να κυνηγάει πουλιά, όμως έχει εξελιχθεί σε παιχνιδιάρικο και οικογενειακό σκυλί.

 14. Belgian Shepherd Dog (Tervuren)/ Τερβίρεν

 Είναι μια ράτσα που αναμένεται να γίνει κτητική με τα αγαπημένα της πρόσωπα. Η αφοσίωση του Βελγικού Τερβίρεν είναι απαράμιλλη, κάτι που τον καθιστά εξαιρετικό φίλο και προστάτη.

 15. Irish Water Spaniel / Ιρλανδικός Σπάνιελ του Νερού

 Αυτά τα σγουρομάλλικα σκυλιά είναι γεμάτα ενέργεια και προθυμία. Δεν είναι πολύ δημοφιλή σκυλάκια, μιας και κατατάσσονται στην 156η θέση στη λίστα με τα 169 διασημότερα σκυλιά στην ιστοσελίδα του Αμερικανικού Κυνολογικού Ομίλου. Παρ’ όλ’ αυτά, τα Ιρλανδικά Σπάνιελ νερού είναι σκυλιά χωρίς τριχόπτωση και απίστευτα εργατικοί χαρακτήρες.

 16. Keeshond – Κίσχοντ

 Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να αγαπήσετε τη μικρή φυλή Keeshond, καθώς θεωρείται φιλική και ενεργητική. Βεβαίως ένα από τα πιο γνωστά χαρακτηριστικά των σκύλων της ράτσας είναι το χρώμα του προσώπου τους, που τους δίνει το εφέ των γυαλιών ηλίου.

 17. Schipperke / Σκίπερκι

 Αυτά τα μικρά πλάσματα είναι γνωστό ότι είναι υπάκουα σκυλιά, αλλά μπορεί να περιγραφούν και ως συνήθεις ταραχοποιοί. Φυσικά, είναι πρόθυμα να ακολουθήσουν τις εντολές σας, αλλά εξίσου πρόθυμα να ακολουθήσουν και την φυσική τους περιέργεια.

 18. Flat-Coated Retriever / English Cocker Spaniel / Standard Schnauzer

 Υπάρχει ισοπαλία για τη 18η θέση στη λίστα με τα πιο υπάκουα σκυλιά. Αυτές οι τρεις ράτσες σκύλων είναι γνωστό ότι είναι εξίσου πρόθυμες να ακολουθήσουν τις εντολές σας, αν και είναι πολύ διαφορετικές εμφανισιακά. Επίσης, όλα τους είναι οικογενειακά σκυλιά!

 Όπως και τα υπόλοιπα Σπάνιελ, έτσι και τα Κοκεράκια είναι γνωστά για τις αθλητικές τους ικανότητες. Είναι επίσης εξαιρετικά αγαπητά και υπέροχα σκυλιά για οικογένειες με παιδιά.

 19. Brittany / Επανιέλ Μπρετόν

 Αυτή είναι μια ράτσα σκύλου γνωστή για την αισιόδοξη και ευχάριστη προσωπικότητά της. Αυτά τα υπάκουα σκυλιά που εκτρέφονταν για κυνήγι, είναι αθλητικά, αλλά θέλουν να συμπεριλαμβάνονται στη ζωή του ιδιοκτήτη τους στο σπίτι. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι πρέπει να μένουν εσώκλειστα και να μη βγαίνουν έξω. Ο ιδιοκτήτης του Μπρετόν πρέπει να είναι έτοιμος για πολλές υπαίθριες δραστηριότητες και τζόκινγκ ή τρέξιμο με τον τετράποδο φίλο του.

 21. Weimaraner / Βαϊμαράνερ

 Αυτά τα σκυλιά με το ατσάλινο γκρι τρίχρωμα έχουν έντονη ενέργεια και αγάπη για την οικογένειά τους. Ο δραστήριος Βαϊμαράνερ αποτελεί έναν εξαιρετικό φίλο για μικρά παιδιά και ενήλικες, που του παρέχουν την καθημερινή εκτόνωση και διέγερση που απαιτεί η ράτσα του.

 22. Belgian Malinois – Μαλινουά / Bernese Mountain Dog – Μπερνίζ

 Ακόμα μια ισοπαλία στην ίδια θέση. Τα υπάκουα Μπερνίζ ανήκουν στις μεγαλόσωμες ράτσες σκύλων και είναι πρόθυμα να ευχαριστήσουν τον ιδιοκτήτη τους με τον δυναμικό και εργατικό χαρακτήρα τους.

 23. Pomeranian / Πομεράνιαν

 Το Πομεράνιαν είναι ακόμα ένα από τα πιο υπάκουα σκυλιά. Είναι αρκετά ευέλικτο ζωάκι και ιδανικό για μικρούς χώρους, όπως ένα διαμέρισμα, καθώς μπορεί να διασκεδάσει τόσο έξω, όσο και μέσα σε έναν μικρό χώρο.

 24. German Shorthaired Pointer / Γερμανικό Κοντότριχο Πόιντερ

 Ακόμα ένα αθλητικό σκυλί που θέλει να σας ευχαριστήσει. Το Πόιντερ είναι εξαιρετικός σύντροφος για κυνήγι, αλλά εξίσου πρόθυμο να υπακούσει το αφεντικό του.

 25. Vizsla / Βίσλα

 Άλλο ένα κυνηγετικό σκυλί που διαθέτει χαρακτηριστικά, όπως η επιμονή για υπαίθριες δραστηριότητες, αλλά και η αφοσίωση. Τα Βίσλα έχουν ανάγκη την ανθρώπινη συντροφιά και δεν μπορούν να μείνουν μόνα τους όλη μέρα στο σπίτι.

 26. Cardigan Welsh Corgi / Κάρντιγκαν Κόργκι Ουαλίας

 Τα Κόργκις όχι μόνο είναι έτοιμα να υπερασπιστούν την οικογένειά τους, αλλά διαθέτουν εργατική και ανθεκτική φύση που τα καθιστά υπέροχα σκυλιά για δραστήριες οικογένειες. Τα κοινωνικοποιημένα σκυλιά της φυλής είναι στοργικά με τα παιδιά και ευχάριστα με άλλα κατοικίδια ζώα. Μπορούμε να πούμε ότι είναι κορυφαία επιλογή για μια δραστήρια οικογένεια με παιδιά και άλλα κατοικίδια ζώα.

 Αυτά ήταν, λοιπόν, τα 26 πιο υπάκουα σκυλιά που είναι αφοσιωμένα στην οικογένειά τους και ανταποκρίνονται γρήγορα στις εντολές του αφεντικού τους. Πέραν τούτου, είναι εξαιρετική παρέα για τα παιδιά σας και τα πιο μικρόσωμα είναι ιδανικά για ένα μικρό διαμέρισμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back To Top