Παιχνίδια για τον σκύλο όταν βρίσκεται μόνος στο σπίτι!

 Εσείς λείπετε πολλές ώρες από το σπίτι και αναρωτιέστε τι κάνε ο σκύλος σας μόνος του ή τι θα μπορούσε να κάνει πιο δημιουργικό; Είναι πολύ σημαντικό το σκυλί σας να έχει πολλή ψυχική και σωματική διέγερση κάθε μέρα, ειδικά εάν ξοδεύει πολύ χρόνο μόνο του.

 Ακόμα κι αν δεν μπορείτε να είστε στο σπίτι πολλές ώρες για να παίξετε με το σκυλί σας, υπάρχουν τρόποι που μπορείτε να βεβαιωθείτε ότι παραμένει απασχολημένος και ότι θα ασκείται όσο χρειάζεται.

 Ένα σπίτι με παιχνίδια στην αρχή θα είναι πολύ ενδιαφέρον για τον σκύλο σας αλλά θα παραμένει άδειο χωρίς εσάς και την αλληλεπίδραση μαζί του. Υπάρχουν οι έξυπνες λαστιχένιες μπάλες Kong που είναι λαστιχένιες κατασκευές σε σχήμα κυψέλης και έχουν σχεδιαστεί για να τις γεμίζετε με λιχουδιές σκύλων.

Μια τέτοια μπάλα γεμάτη με λιχουδιές θα τον κρατήσει για κάποιες ώρες απασχολημένο και στο τέλος χαρούμενο με την λιχουδιά.

 Εάν ο σκύλος μάθει και εξοικειωθεί με τις μπάλες Kong θα είναι και ένας διασκεδαστικός τρόπος να του προσφέρετε λιχουδιές επιβράβευσης αντί να τους τις δίνεται απλά στο χέρι.

 Καθώς το σκυλί σας γίνεται πιο έμπειρο, μπορείτε να δημιουργήσετε παζλ για φαγητό που είναι λίγο πιο δύσκολο – για παράδειγμα, γεμίστε το Kong με φυστικοβούτυρο ή παιδικές τροφές και ρίξτε το στην κατάψυξη για λίγο πριν το δώσετε.

 Φυσικά, να έχετε υπόψιν σας την θερμιδική πρόσληψη καθώς ένας σκύλος χωρίς άθληση και με πολλές λιχουδιές μάλλον τείνει προς την παχυσαρκία. Μπορείτε αντί για κρέμες και λιχουδιές να βάλετε στις μπάλες μέρος από την τροφή του.

 Επίσης το παιχνίδι του «κρυμμένου θησαυρού» θα βοηθήσει τον σκύλο σας να περνά δημιουργικά τις ώρες του αλλά και να μην κλαίει ή να γαυγίζει όταν φεύγετε.

 Αφήνοντας κρυμμένες λιχουδιές στο σπίτι ο σκύλος σας θα συσχετίσει την αναχώρηση σας με το νόστιμο κυνήγι λιχουδιάς και δεν θα καταφύγει σε ζημιές και κλάματα για να εκτονώσει το αίσθημα εγκατάλειψης.

Τα τετράποδα φιλαράκια μας είναι καλό να μπορούν να έχουν πρόσβαση και σε εξωτερικούς χώρους, όπως η αυλή ή ο κήπος αλλά με ιδιαίτερη προσοχή και προστασία από τον ήλιο, τον άνεμο ή το κρύο. Σε καμία περίπτωση μην αλυσοδένετε ή κλειδώσετε το σκυλάκι σας στο κλουβί του ενώ λείπετε. Αν δεν υπάρχει χώρος για να πάει, μπορεί να γίνει φοβισμένος και επιθετικός.

 Επίσης, εάν αισθανθεί απειλή θα αντιδράσει τόσο με φωνές και γαύγισμα όσο και με κινήσεις απεγκλωβισμού. Μπορεί να τραυματιστεί σοβαρά στην προσπάθειά του να λυθεί και να βγει εκτός κλουβιού.

 Όταν αφήνεται το σκυλάκι σας πολλές ώρες μόνο του να είστε σίγουροι πως έχει πρόσβαση σε καθαρό νερό και φαγητό, ειδικά εάν λείπετε για πάρα πολλές ώρες. Σε περιπτώσεις που φεύγετε για μέρες μακριά από το σπίτι αναζητήστε ένα φιλικό σπίτι ή ένα ξενοδοχείο ζώων που θα φιλοξενήσει τον σκύλο σας.

 Η μοναξιά μπορεί να δημιουργήσει τόσο ψυχολογικά προβλήματα στον σκύλο σας, όσο και καταστροφικές συμπεριφορές όπως μάσημα, γαύγισμα ή σκάψιμο. Σε καμία περίπτωση δεν θα θέλατε να ενοχλείσετε τους γείτονες ή να βρείτε τα έπιπλα και τα παπούτσια σας μισοφαγωμένα.

 Η εκπαίδευση είναι πολύ σημαντική να ξεκινάει από μικρές ηλικίες, ωστόσο, ανάλογα με τη ζωή σας και τις ώρες που εργάζεστε καλό είναι επιλέξτε και μια ράτσα που δύναται να μείνει κάποιες ώρες μόνη της.

 Επομένως, την επόμενη φορά που θα κληθείτε να λείψετε από μερικές ώρες έως κάποιες μέρες από το σπίτι και θα πρέπει να αφήσετε μόνο του το σκυλάκι, εκείνο θα είναι σε θέση να διαχειριστεί την απουσία σας και να μην υποστεί άγχος αποχωρισμού που πολύ πιθανόν να τον οδηγήσει σε καταστροφική συμπεριφορά. 

 Πρέπει να λείψετε από το σπίτι σας για να διευθετήσετε εξωτερικές υποχρεώσεις ή να πάτε σε επαγγελματικό ταξίδι και πρέπει να αφήσετε μόνο του το σκυλάκι;

 Είτε θα μείνει μόνο του για μερικές ώρες, είτε σε κάποιον φίλο ή ξενοδοχείο ζώων για ορισμένες μέρες, είναι σημαντικό να μείνει απασχολημένο παίζοντας και να έχει εκπαιδευθεί για να διαχειρίζεται ομαλά την απουσία του φεντικού του. Το κονγκ και τα παιχνίδια θησαυρού και ιχνηλάτισης υπόσχονται να διασκεδάσουν το κατοικίδιο σας και να το κάνουν να ξεχάσει για λίγο την απουσία σας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back To Top