Γερμανικός Ποιμενικός: Επαγγελματίας & τέλειος σε όλα του!

 Τύπος: Σκύλος Εργασίας

 Βάρος: 34 με 43 κιλά

 Ύψος: 55 με 66 εκατοστά

 Οικογένεια: Σκύλος για κοπάδι ζώων

 Καταγωγή: Γερμανία

 Ημερομηνία καταγωγής: 1800

 Άλλα ονόματα: Alsatian, Deutscher Schaferhund

 Μερικές πληροφορίες για την ράτσα:

 Ο Γερμανικός Ποιμενικός διαθέτει ένα δυνατό, ευκίνητο και μεγάλο σε μέγεθος σώμα. Επίσης, έχει ένα ελαστικό βάδισμα με μεγάλο εύρος κίνησης, ικανό να καλύψει αρκετή απόσταση με μεγάλη πρόοδο. Το διπλό τρίχωμά του είναι πυκνό, ίσιο ή κυματιστό, σκληρό και μέτριο σε μήκος. Το υπόστρωμά του συνήθως μαδάει 2 φορές το χρόνο, παρ’ όλ’ αυτά, το εξωτερικό τμήμα μαδάει συνέχεια, οπότε καλό είναι να τον βουρτσίζετε μία με δύο φορές την εβδομάδα.

 Τα χρώματα της ράτσας είναι συνήθως το μαύρο, το καφέ και ο συνδυασμός αυτών. Το προσδόκιμο ζωής του Λυκόσκυλου είναι 10 με 12 χρόνια.

 Τι πρέπει να ξέρω για τα Λυκόσκυλα:
  • Εμφάνιση που θυμίζει λύκο
  • Ευκινησία και ικανότητα στην φύλαξη και τη συγκέντρωση των κοπαδιών
  • Εξυπνάδα και γενναιότητα
  • Σκύλοι οδηγοί ή σκύλοι αστυνομίας
 Η ιστορία της ράτσας:

 Η ιστορία του ξεκινάει το 1899 και έχει την πιο συντονισμένη προσπάθεια βελτίωσης που είχε ποτέ οποιαδήποτε άλλη ράτσα σκύλου. Οι εκτροφείς του Λυκόσκυλου προσπάθησαν να αναπτύξουν ένα σκυλί που θα διέπρεπε όχι μόνο στη φύλαξη των κοπαδιών, αλλά και σε θέσεις εργασίας που απαιτούν θάρρος, αθλητικότητα και ευφυΐα.

 Κατά τη διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, ο Γερμανικός Ποιμενικός ήταν η προφανής επιλογή για έναν φρουρό. Την ίδια περίοδο, ο Αμερικανικός Κυνολογικός Όμιλος άλλαξε το όνομα της φυλής από «German Shepherd» σε «Shepherd Dog» και ο Βρετανικός σε «Alsatian Wolfdog», στην προσπάθειά τους να διαχωρίσουν τη ράτσα από τις Γερμανικές του ρίζες.

 Το 1931, ο Αμερικανικός Κυνολογικός Όμιλος αποκατέστησε το όνομα της ράτσας σε «German Shepherd Dog», γιατί το «Wolfdog-Λυκόσκυλο» έσπαιρνε τον φόβο και ήταν αποτρεπτικό όνομα για σκύλο.

 Παρά την εξωτερική του εμφάνιση που μοιάζει ελαφρώς με λύκο, ο Γερμανικός Ποιμενικός είναι μια ράτσα που έχει αναπτυχθεί σχετικά πρόσφατα. Μάλιστα, παρά το χαρακτηρισμό του ως Λυκόσκυλο, δεν έχει μεγαλύτερη συγγένεια με τους λύκους απ’ ότι και τα υπόλοιπα σκυλιά.

 Η δημοτικότητα της ράτσας εκτινάχθηκε στα ύψη με τη συμμετοχή της στην μεγάλη οθόνη στον ρόλο του «Strongheart» και του «Rin Tin Tin». Για πολλά χρόνια, ο Γερμανικός Ποιμενικός κατείχε τη πρώτη θέση στη λίστα με τις πιο δημοφιλείς ράτσες σκύλων. Σήμερα, παραμένει ακόμα ένα από τα πιο γνωστά και ευπροσάρμοστα σκυλιά, υπηρετώντας ως σκύλος αστυνομίας, σκύλος πολέμου, σκύλος οδηγός, σκύλος αναζήτησης και διάσωσης, σκύλος ανίχνευσης ναρκωτικών ή εκρηκτικών, σκύλος σε διαγωνισμούς, σκύλος βοσκός και κατοικίδιο.

 Επίπεδο ενέργειας

   

 Παιχνίδι

    

 Φιλικότητα προς τα άλλα σκυλιά

     

 Φιλικότητα προς τους άγνωστους

 

 Ευκολία εκπαίδευσης

 

 Ευαισθησία στην ζέστη

 

 Απαιτήσεις άσκησης

 

 Αγάπη

   

 Φιλικότητα προς τα άλλα κατοικίδια

   

 Εγρήγορση

 

 Απαιτήσεις περιποίησης

   

 Γαύγισμα

 

 Συμπεριφορά, χαρακτήρας και προσωπικότητα:

 Ο Γερμανικός Ποιμενικός είναι από τις πιο έξυπνες και εργατικές ράτσες σκύλων. Διαθέτει εργασιακή ευελιξία και είναι πρόθυμος να εκτελέσει οποιαδήποτε δουλειά του ανατεθεί. Συγχρόνως, είναι απόλυτα πιστός και αφοσιωμένος στο αφεντικό του. Με τους ξένους όμως, ο χαρακτήρας του είναι απρόσιτος και καχύποπτος, γιατί νιώθει την ανάγκη να προστατέψει την οικογένειά του από οποιονδήποτε κίνδυνο, πράγμα που τον καθιστά εξαιρετικό φύλακα.

 Όσον αφορά τα ξένα σκυλιά, μπορεί να γίνει επιθετικός απέναντί τους, αλλά με σωστή εκπαίδευση και κοινωνικοποίηση είναι φιλικός με τα άλλα κατοικίδια της οικογένειας. Όπως όλα τα σκυλιά που είναι φύλακες, η εκπαίδευσή του θα πρέπει να ξεκινήσει από όταν είναι κουτάβι για να γίνει ένας ολοκληρωμένος σκύλος που θα ξεδιπλώσει όλα τα ταλέντα και τις πτυχές της προσωπικότητάς του.

 Εάν έχετε διαβάσει βιβλία, έχετε δει βιντεάκια στο youtube, αλλά εξακολουθείτε να δυσκολεύεστε να του μάθετε κανόνες και εντολές, μπορείτε να απευθυνθείτε σε έναν εκπαιδευτή σκύλων για να σας καθοδηγήσει καλύτερα. Οι τιμές ποικίλουν στην αγορά, αλλά το αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει.

 Φροντίδα και περιποίηση:

 Το Λυκόσκυλο χρειάζεται καθημερινή ψυχοσωματική άσκηση και εκτόνωση. Επίσης, απολαμβάνει τις φυσικές προκλήσεις και είναι εξαιρετικά ικανό και έξυπνο στο να μαθαίνει νέα κόλπα. Για να διατηρήσετε την σωματική του κατάσταση και την υγεία των μυών του χρειάζεται να του προσφέρετε μια υψηλής ποιότητας τροφή που θα καλύπτει τις ανάγκες του.

 Το τρίχωμά του απαιτεί βούρτσισμα 2 φορές την εβδομάδα, καθώς είναι μακρύτριχος σκύλος και αποβάλλει αρκετές τρίχες.

 Υγεία & Φροντίδα:
  • Σημαντικές ανησυχίες: Δυσπλασία ισχίου και αγκώνα
  • Μικρές ανησυχίες: Πανοστεΐτιδα, νόσος Von Willebrand, εκφυλιστική μυελοπάθεια, σύνδρομο Ιππουρίδας, αλλεργίες του δέρματος, κακοήθη νεοπλάσματα, pannus, καταρράκτης, γαστρική διάταση, περιπρωκτικό συρίγγιο, μυοκαρδιοπάθεια, αιμαγγειοσάρκωμα
  • Περιστασιακές καταστάσεις: Παγκρεατική ανεπάρκεια
  • Προτεινόμενες εξετάσεις: Ισχίων, αγκώνα, dna για μυελοπάθεια.
  • Προσδόκιμο ζωής της ράτσας: 10 – 12 χρόνια

 Σημείωση: Ο Γερμανικός Ποιμενικός είναι πολύ ευαίσθητος σε μια πιθανή θανατηφόρα λοίμωξη από Ασπεργίλλωση.

 Δεν είναι τυχαίο ότι όλα τα ονόματα για τα Λυκόσκυλα εκπέμπουν δυναμισμό, επιβλητικότητα και κυριαρχία. Αυτό το σκυλί έχει μια πολύπλευρη και δυναμική προσωπικότητα που τους μαγνητίζει όλους. Ταυτόχρονα, η αφοσίωση στο αφεντικό του επιβεβαιώνει για ακόμα μία φορά πως ο σκύλος είναι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου!

 Ενώ τα χαρακτηριστικά που αναφέρονται εδώ μπορεί συχνά να αντιπροσωπεύουν αυτήν τη φυλή, τα σκυλιά έχουν την δική τους προσωπικότητα, ζουν σε διαφορετικές συνθήκες διαβίωσης και αποκτούν διαφορετικές συνήθειες και συμπεριφορά κατά την εκπαίδευση. Αν θέλετε να αποκτήσετε το δικό σας σκυλάκι, αναζητήσετε κουτάβια και μεγαλύτερα σκυλιά που χαρίζονται και δίνονται για υιοθεσία σε κάποιο καταφύγιο ή εκτροφείο της περιοχής σας.

 Η αγορά από έναν πιστοποιημένο εκτροφέα συνήθως σας εξασφαλίζει ότι το κατοικίδιό σας θα είναι σωματικά και διανοητικά υγιές, ωστόσο, η υιοθεσία είναι ό,τι καλύτερο μπορείτε να προσφέρετε σε έναν εγκαταλελειμμένο πλασματάκι εκεί έξω!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back To Top