Ποιά είναι η πιο πιστή ράτσα Σκύλου; 15 αφοσιωμένες φυλές!

 Οι περισσότεροι ιδιοκτήτες αναζητούν διαφορετικά χαρακτηριστικά στον σκύλο τους, αλλά όλοι συγκινούνται με τα πιο πιστά και αφοσιωμένα σκυλιά. Υπάρχουν σκυλιά που είναι εκδηλωτικά με όλους τους ανθρώπους ενώ άλλα που αναπτύσσουν δυνατούς δεσμούς μόνο με τους ιδιοκτήτες τους.

 Οι πιο πιστές ράτσες σκύλων συμβιώνουν με τα ανθρώπινα μέλη της οικογένειάς του δείχνοντας πίστη και αφοσίωση, και ενώ αγαπούν να κάνουν νέους φίλους, το κύριο χαρακτηριστικό τους είναι η ξεκάθαρη αφοσίωσή τους.

 Εδώ μπορείτε να δείτε τις πιο πιστές φυλές σκύλων!

 Ακίτα

 Ενδιαφέρουσα πληροφορία: Το πρώτο Ακίτα που έφτασε στις ΗΠΑ ήταν δώρο από την ιαπωνική κυβέρνηση στην Ελένη Κέλερ το 1937.

 Το πρώτο σκυλί στην λίστα μας είναι το Ακίτα που χαρακτηρίζεται ως ένα βαθιά πιστό σκυλί στους ανθρώπους. Περιγράφεται επίσης ως εντελώς αφοσιωμένο στην οικογένεια του.

 Αυτή η φυλή προέρχεται από την Ιαπωνία, εκτράφηκε ως σκυλί εργασίας και έχει θαρραλέα και αξιοπρεπή ιδιοσυγκρασία. Είναι ένας στοργικός, διασκεδαστικός σύντροφος με σεβασμό. Μπορεί να κοινωνικοποιηθεί και να εκπαιδευτεί εύκολα.

 Το πιο γνωστό Ακίτα ήταν ο Χάτσικο, ο οποίος συνόδευε το αφεντικό του στον σιδηροδρομικό σταθμό κάθε μέρα. Όταν το αφεντικό του πέθανε απρόσμενα, ο Χάτσικο πήγαινε στον σιδηροδρομικό σταθμό κάθε μέρα επί 10 χρόνια περιμένοντας τον να γυρίσει.

 Next: Αυτό το κυνηγετικό σκυλί εκτράφηκε και είναι διαθέσιμα σε δύο μεγέθη.

 Beagle

 Ενδιαφέρουσα πληροφορία: Τα Beagle έρχονται σε δύο μεγέθη. Αυτά τα δύο μεγέθη μπορούν να γεννηθούν εντός μιας γέννας.

 Το Μπίγκλ είναι αγαπημένο οικογενειακό σκυλί. Είναι εξαιρετικά σκυλιά κυνηγιού και πιστοί σύντροφοι. Αρχικά είχαν εκτραφεί για να κυνηγούν σε ομάδες για αυτό τον λόγο είναι εξαιρετική συντροφιά για τους ανθρώπους.

 Η μύτη τους μπορεί να τα οδηγήσει σε διάφορες μεριές και ανακαλύψεις. Είναι προσκολλημένα στον άνθρωπο και χρειάζονται τη συντροφιά των δικών τους ή έναν άλλο σκύλο.

 Η φιλική προσωπικότητά τους κάνουν τα Μπίγκλ φιλικά, πιστά και επιτυχημένους κυνηγούς. Χρειάζονται ελάχιστη κοινωνικοποίηση και ταιριάζουν τέλεια με άλλα σκυλιά ή παιδιά.

 Next: Αυτά τα σκυλιά έχουν φοβερή υπομονή με τα παιδιά.

 Μπόξερ

 Ενδιαφέρουσα πληροφορία: Τα Μπόξερ με το λευκό τρίχωμα δεν έχουν αλμπινισμό και δεν πάσχουν από κάποια γενετική μετάλλαξη. Το λευκό τρίχωμα είναι ακόμα ένα χρώμα της φυλής. Το ¼ των κουταβιών γεννιούνται με λευκό τρίχωμα.

 Τα Boxers είναι πιστοί και παιχνιδιάρικοι σύντροφοι. Επίσης, είναι εξαιρετικά σκυλιά φύλαξης. Αγαπούν την διασκέδαση, το παιχνίδι, την άθληση με τους ανθρώπους τους. Δεν έχουν επιθετικές τάσεις παρά φήμη τους σαν επιθετικά και άγρια σκυλιά.

 Είναι υπομονετικά και προστατευτικά με τα παιδιά, για αυτό είναι και ιδιαίτερα δημοφιλής επιλογή για οικογένειες. Επιπλέον, έχουν μεγάλη υπομονή με τα παιδιά και συνδέονται πραγματικά με τις οικογένειές τους.

 Next: Αυτή η Γαλλική φυλή σκύλων έχει εντυπωσιακή κυνηγετική ικανότητα αλλά και φιλική προσωπικότητα.

 Brittany

 Ενδιαφέρουσα πληροφορία: Το Brittany έχει φοβερά κυνηγετικά ένστικτα κατά των θηραμάτων. Όμως εάν εκπαιδευτούν μπορούν να ζήσουν ειρηνικά με γάτες.

 Το Brittany είναι άλλη μια φυλή που αγαπά την άσκηση, ειδικά εάν είναι μαζί με τους αγαπημένους της φίλους. Είναι εξαιρετικά πιστή ράτσα, γρήγορη και περίεργη. Λατρεύει το τρέξιμο, το κυνήγι και το παιχνίδι και αλληλεπιδρά υπέροχα με τα παιδιά.

 Η καθημερινότητα με ένα Brittany δεν είναι ποτέ βαρετή. Αυτός ο οικογενειακός και αθλητικός σκύλος απολαμβάνει να περνά χρόνο μαζί σας. Χρειάζεται όμως έντονη άσκηση καθημερινά αλλά και ψυχική διέγερση. Μπορείτε να τον πάτε για κυνήγι ή για δραστηριότητες ευκινησίας και υπακοής.

 Next: Αυτή η ανθεκτική φυλή αγαπά τους ανθρώπους, αλλά όσον αφορά τα άλλα σκυλιά, προτιμά να κάνει παρέα με την δική του φυλή.

 Chihuahua

 Ενδιαφέρουσα πληροφορία: Τα Τσιουάουα προτιμούν να κάνουν παρέα με σκυλιά της ίδια φυλής.

 Οι περισσότεροι άνθρωποι γνωρίζουν το Τσιουάουα ως το μικρό σκυλί με την μεγάλη προσωπικότητα. Αυτό το έξυπνο, μικρό σκυλί είναι πραγματικά πολύ πιστό. Είναι το μικρότερο σκυλάκι ανάμεσα σε όλες τις ράτσες σκύλου και ζυγίζει λιγότερο από 4 κιλά.

 Η προσωπικότητα τους ποικίλει, αλλά όλα έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό – είναι πιστά στους ανθρώπους, τους αγαπούν πολύ, αλλά χρειάζονται και πολλή προσοχή.

 Ορισμένα Τσιουάουα έχουν την φήμη ότι είναι εχθρικά με τους ξένους, γεγονός που συμβαίνει εξαιτίας της προστατευτικής τους φύσης.

 Χάρη στον ενθουσιασμό τους, αυτά τα μικροσκοπικά πλάσματα δεν χρειάζονται εκτενή εκπαίδευση, αλλά ήπια και συνεπή εκπαίδευση. Επίσης, είναι σημαντικό να μετριάσετε το γαύγισμά τους. Παρόλο που είναι πολύ έξυπνα, χρειάζονται θετική ενίσχυση.

 Next: Πολλοί διάσημοι καλλιτέχνες έχουν ένα Dachshund.

 Dachshund

 Ενδιαφέρουσα πληροφορία: Ορισμένοι διάσημοι ιδιοκτήτες Dachshund είναι οι : Pablo Picasso, ο Andy Warhol και ο David Hockney.

 Πολλοί αγαπούν αυτή τη ράτσα καθώς είναι πολύ πιστή αλλά και εξαιρετικά διασκεδαστική. Ορισμένοι περιγράφουν το Dachshund ως ζωντανό σκύλο με ξεχωριστή προσωπικότητα αλλά και έντονη οσφρητική αίσθηση.

 Όσοι γνωρίζουν ένα σκυλάκι Dachshund εκτιμούν τον χαρακτήρα, την νοημοσύνη και την απόλυτη αφοσίωση στους ανθρώπους του. Επίσης, έχει τόσο υψηλό επίπεδο νοημοσύνης που βαριέται εύκολα.

 Αγαπά να περνά χρόνο με τους ανθρώπους του. Στην πραγματικότητα,΄όμως, είναι αρκετά ανεξάρτητος σκύλος αλλά επιλέγει να συμμετέχει στις οικογενειακές δραστηριότητες όταν του δοθεί η ευκαιρία.

 Next: Αυτός ο σκύλος αγαπά πολύ τα παιδιά και τα άλλα κατοικίδια εάν μεγαλώνουν μαζί τους.

 Doberman

 Ενδιαφέρουσα πληροφορία: Παρά τα στερεότυπα για το Doberman, εάν μεγαλώσει στο ίδιο σπίτι με παιδιά ή άλλα κατοικίδια θα τα αγαπάει, θα τα προστατεύει και θα απολαμβάνει να περνά χρόνο μαζί τους.

 Ένας υπεύθυνα εκτρεφόμενος και κατάλληλα εκπαιδευμένος σκύλος Ντόμπερμαν είναι εξαιρετικά φιλικός. Είναι πολύ έξυπνα σκυλιά και εύκολο να εκπαιδευτούν, για αυτό συμμετάσχουν σε πολλές δραστηριότητες της αστυνομίας και του στρατού.

 Αγαπούν να περνούν χρόνο με τις οικογένειές τους και να να κάνουν διάφορες δραστηριότητες. Είναι πιστά και περιπετειώδη σκυλάκια. Μάλιστα, πολλοί θεωρούν ότι είναι μια από τις πιο πιστές ράτσες σκύλων που δημιουργούν ένα τεράστιο δεσμό με τους ιδιοκτήτες τους.

 Next: Αυτός ο σκύλος έγινε μια από τις πιο εύκολα αναγνωρισμένες φυλές.

 Γερμανικός ποιμενικός

 Ενδιαφέρουσα πληροφορία: Ο Rin Tin Tin, ένας Γερμανός βοσκός που βρέθηκε σε μια ζώνη μάχης του Α ‘Παγκοσμίου Πολέμου, έγινε ο πρώτος σκύλος σταρ του κόσμου.

 Αυτή η φυλή απέκτησε φήμη εξαιτίας της απίστευτης νοημοσύνης και της ευγενικής ιδιοσυγκρασίας της. Αγαπούν τα παιδιά και θεωρούνται υπέροχα οικογενειακά σκυλιά με πρώιμη κοινωνικοποίηση και εκπαίδευση.

 Οι Γερμανικοί Ποιμενικοί χρειάζονται άφθονη σωματική άσκηση και ψυχική διέγερση καθημερινά. Μπορούν να ανταπεξέλθουν τέλεια σε οποιαδήποτε δουλειά, σαν σκύλοι αστυνομίας, στρατού, διάσωσης, αναζήτησης ακόμα και σαν αθλητές. Είναι πιστοί σκύλοι και μπορούν να γίνουν αμέσως φίλοι σας.

 Next: Ο στρατηγός Lafayette έφερε το πρώτο ζευγάρι αυτών των σκύλων στις ΗΠΑ

 Μεγάλα Πυρηναία

 Ενδιαφέρουσα πληροφορία: Ο στρατηγός Λαφαγιέτ έφερε το πρώτο ζευγάρι σκυλιών των Μεγάλων Πυρηναίων στις Ηνωμένες Πολιτείες το 1824.

 Το Great Pyrenees είναι ένα όμορφο και δυναμικό σκυλί βουνού. Επίσης, περιγράφεται ως μια πιστή, έξυπνη, στοργική, ήρεμη και δυνατή φυλή που προσφέρει την αγάπη της άνευ όρων.

 Αυτά τα σκυλιά χρειάζονται σταθερό ηγέτη, κυρίως για να μπορούν να οροθετηθούν. Μην ξεχνάτε ότι το μέγεθός τους μπορεί να ξεπεράσει τα 45 κιλά. Η εκπαίδευση απαιτεί συνέπεια, υπομονή και θετική ενίσχυση.

 Είναι θαρραλέα και αφοσιωμένα, αγαπούν τις οικογένειές τους και τα παιδιά τα οποία θα προστατέψουν εάν χρειαστεί. Τέλος, μπορούν να ταιριάξουν με σκύλους άλλων φυλών εάν τα κοινωνικοποιείστε νωρίς.

 Next: Αυτά τα ψηλά σκυλιά μοιάζουν με άλογα!

 Irish wolfhound

 Ενδιαφέρουσα πληροφορία: Το Irish wolfhound εκτράφηκε για να κυνηγάει αλλά απολαμβάνει να βρίσκεται και σε μια περιφραγμένη περιοχή, αρκεί να μπορεί να τρέχει και να παίζει.

 Είναι μια αρκετά ψηλή και πιστή φυλή σκύλου. Τα εν λόγω σκυλιά έχουν ώριμη, υπάκουη και αθλητική προσωπικότητα. Χρειάζονται πολλή άσκηση, τόσο όσο μια πολύ ενεργή ράτσα σκύλου.

 Αυτά τα σκυλιά είναι πιστοί και αξιόπιστοι σύντροφοι. Συνδέονται με τους ανθρώπους και θέλουν να συμμετέχουν σε όλες τις οικογενειακές δραστηριότητες. Αν και είναι πολύ μεγάλα για να παίζουν με ασφάλεια με μικρά παιδιά, είναι πολύ υπομονετικά μαζί τους.

 Πολλοί άνθρωποι δυσκολεύονται να εκπαιδεύσουν ένα Irish wolfhound καθώς συμπεριφέρονται σαν κουτάβια περίπου έως την ηλικία των 2 ετών. Χρειάζονται όμως σταθερή και συνεπή εκπαίδευση για να μάθουν να υπακούν σε κανόνες.

 Next: Αυτά τα σκυλιά είχαν σημαντικό ρόλο στην ιστορία των βασιλικών και αυτοκρατορικών χρόνων και άκμασα στην Ευρώπη πριν από 5 – 8 αιώνες.

 Κουβάζ/ Kuvasz

 Ενδιαφέρουσα πληροφορία: Ο πληθυντικός του kuvasz είναι «kuvaszok».

 Πολλοί άνθρωποι δεν έτυχε να συναντήσουν ποτέ ένα Κουβάζ στη ζωή τους. Παρ’ όλα αυτά είναι ένας πολύ πιστός, προστατευτικός και ατρόμητος σκύλος. Έχει μεγάλο μέγεθος και χαρακτηρίζεται για την υπομονή με την οικογένειά του. Επίσης, είναι έντονα δραστήρια σε σχέση με άλλα σκυλιά του μεγέθους τους.

 Αυτά τα σκυλιά είναι πολύ προστατευτικά, γι αυτό είναι καλό να μαθαίνουν από νωρίς τι είναι πραγματικά απειλητικό και τι απλά άγνωστο. Με την σωστή εκπαίδευση θα γίνει πολύ ευγενικό με τους καλεσμένους σας και θα μάθει πότε πρέπει να σας προστατεύει. Είναι πολύ ευαίσθητος σκύλος, οπότε η σκληρή προπόνηση δε θα λειτουργήσει.

 Next: Είναι ένα πραγματικά διάσημο σκυλί του Hollywood!

 Rough collie

 Ενδιαφέρουσα πληροφορία: Οι περισσότεροι άνθρωποι γνωρίζουν ότι το Κόλεϊ είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στην επιτυχία του 1943 ” Lassie Come Home “. Λίγοι, όμως, άνθρωποι γνωρίζουν το όνομα του σκύλου ήταν Pal. Ο Pal αρχικά απορρίφθηκε για το ρόλο λόγω του φύλου του, όμως εντυπωσίασε τους παραγωγούς τόσο που άλλαξαν γνώμη.

 Τα Κόλεϊ είναι γνωστά ως αφοσιωμένα και πιστά σκυλιά. Έχουν απίστευτες ικανότητες στην βοσκή και την προστασία. Είναι ενθουσιώδη σκυλιά εργασίας αλλά αγαπούν εξίσου να βρίσκονται στο σπίτι με τις οικογένειές τους.

 Οι άνθρωποι προτιμούν τα Κόλεϊ γιατί είναι έξυπνα, ευαίσθητα, πιστά και μπορούν να προβλέψουν τις ανάγκες του ιδιοκτήτη τους. Επίσης, τα Κόλεϊ μπορούν να γίνουν σκύλοι διάσωσης ανθρώπων ή ζώων.

 Είναι καλά, φιλικά, εξαιρετικά με τα παιδιά και ίσως μερικές φορές δείχνουν καχύποπτα με τους ξένους.

 Next: Αυτή η φυλή αρχικά χρησιμοποιήθηκε για να βρίσκει και να σώζει χαμένους ανθρώπους στις Ελβετικές Άλπεις.

 Saint Bernard Dog

 Ενδιαφέρουσα πληροφορία: Ο σκύλος Αγίου Βερνάρδου έσωζε ταξιδιώτες στις Ελβετικές Άλπεις.

 Είναι μια διάσημη, αγαπητή και πιστή ράτσα σκύλου. Είναι πραγματικά επιβλητικά σκυλιά εξαιτίας του παρουσιαστικού τους, αλλά παρ’ όλα αυτά φιλικά και υπομονετικά. Μάλιστα, είναι γνωστά ως σκυλιά «νταντάδες» μικρών παιδιών, οπότε αν σκέφτεστε πως να γνωρίσετε το μωρό με τον σκύλο σας, αυτός ο σκυλάκος θα καταχαρεί με τη γνωριμία!

 Εάν τα εκπαιδεύσετε από νωρίς και έχετε χρόνο για καθημερινή άσκηση μπορούν να γίνουν εξαιρετικοί σύντροφοι.

 Εάν θέλετε να πάρετε έναν σκύλο Αγίου Βερνάρδου πρέπει να κάνετε προσεκτική έρευνα, καθώς ορισμένα σκυλιά έχουν προβλήματα υγείας και ιδιοσυγκρασία. Χρειάζεται να τον κοινωνικοποιείστε από νωρίς και να είστε έτοιμοι για πολλή άσκηση και εργασία.

 Next: Αυτή η φυλή σκωτσέζικου σκύλου ήταν πολύ γνωστή στη βικτοριανή αριστοκρατία στο Ηνωμένο Βασίλειο.

 Skye Τεριέ

 Ενδιαφέρουσα πληροφορία: Πολλοί άνθρωποι έχουν ακούσει την ιστορία του διάσημου πιστού Τεριέ Skye, Greyfriars Bobby. Αποδεικνύεται ότι η ιστορία δεν είναι ακριβώς αληθινή – αλλά τα Τεριέ Skye εξακολουθούν να συγκαταλέγονται μεταξύ των πιο πιστών φυλών σκυλιών.

 Αν και είναι μια αρκετά σπάνια φυλή, συγκαταλέγεται στην λίστα με τις πιο πιστές ράτσες σκύλων. Τα σκυλιά της ράτσας έχουν εξαιρετική φήμη οτι είναι ήρεμα και αξιοπρεπή, αλλά συνάμα και πεισματάρικα σκυλιά.

 Απολαμβάνουν μεγάλες βόλτες και έντονο παιχνίδι. Επιπλέον, απαιτούν πρώιμη κοινωνικοποίηση για να διασφαλίσετε ότι είναι ευτυχισμένα αλλά και κοινωνικά. Τα εν λόγω σκυλάκια προτιμούν τους ενήλικες από τα παιδιά.

 Κατά την εκπαίδευση του Τεριέ Skye ίσως συναντήσετε μερικές δυσκολίες.Τέλος, έχει τη φήμη ότι γαυγίζει έντονα και σκάβει.

 Next: Αυτή η μικρή φυλή σκύλου ανήκε αρχικά στην ευρωπαϊκή εργατική τάξη και μετά έγινε σύντροφος σε οικογένειες της υψηλής κοινωνίας.

 Yorkshire Terrier

 Ενδιαφέρουσα πληροφορία: Τα Γιόρκι κατάγονται από την ομώνυμη πόλη και εκτράφηκαν για να πιάνουν αρουραίους. Τελικά, έγιναν σκύλοι της υψηλής κοινωνίας σε όλη την Ευρώπη στα τέλη της βικτοριανής εποχής.

  Άλλο ένα Τεριέ που βρίσκεται στην λίστα με τα πιο πιστά σκυλιά. Είναι ένα σκυλάκι με μικρό μέγεθος αλλά μεγάλη προσωπικότητα που θα σας αφοσιωθεί για πάντα!

 Τα Γιορκσάιρ είναι γενναία, αποφασιστικά, διερευνητικά και δραστήρια. Είναι εξαιρετικοί σύντροφοι είτε μένετε σε μεγάλο σπίτι είτε σε διαμέρισμα.

 Παρά την τάση του για αναταραχές, θέλει πολλή προσοχή από τους ιδιοκτήτες του. Δεν του αρέσει να μένει μόνος στο σπίτι και μπορεί να αλληλεπιδρά με άλλα ζώα μέσα στο σπίτι. Βέβαια, μπορεί να είναι λίγο επιφυλακτικά σε νέες περιπέτειες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back To Top