Πως να γνωρίσετε το μωρό με τον σκύλο σας;

 Μωρό και σκύλος, όποιο και να προϋπήρχε στην ζωή και το σπίτι μας οφείλουμε να δημιουργήσουμε εξαιρετικές σχέσεις μεταξύ τους. Εάν έχετε ένα σκυλάκι και αναρωτιέστε πως θα δημιουργηθεί μια επιτυχημένη γνωριμία και συνύπαρξη, τα βήματα προς την επιτυχία είναι απλά.

 Η προετοιμασία της γνωριμίας από την αρχή της εγκυμοσύνης θα προϊδεάσουν τον σκύλο για τις νέες εμπειρίες που θα ζήσετε μαζί αλλά θα βοηθήσει και στην ομαλή μετάβαση.

 Εστιάστε σε τρείς χρήσιμους τομείς πριν την άφιξη του μωρού:

  •  Μάθετε και παρατηρήστε τις ευαισθησίες και τα κίνητρα του σκύλου
  •  Μειώστε τις συμπεριφορές που αναζητούν την προσοχή σας
  •  Ρυθμίστε και καθορίστε όρια και τρόπους

 Το να μάθετε για τις ευαισθησίες του σκύλου σας είναι ένας κρίσιμος τομέας όταν περιμένετε μωράκι, έτσι, θα διαχειριστείτε και θα προετοιμαστείτε για πράγματα που είναι αγχωτικά ή διεγερτικά για τον σκύλο σας.

 Εάν για παράδειγμα ο σκύλος είναι ευαίσθητος στον θόρυβο, τότε θα μπορείτε να προετοιμαστείτε για την διαχείριση και τις αντιδράσεις του στους δυνατούς θορύβους που θα κάνει το μωράκι. Εάν αντιδρά περίεργα σε κινούμενα αντικείμενα, θα σχεδιάσετε διαφορετικά τον εξοπλισμό που θα φέρετε για το μωράκι, π.χ. κούνιες και ριλάξ.

 Η συνεκτίμηση των συμπεριφορών και των αντιδράσεων των σκύλων σας μαζί με τα κίνητρα τους, είναι το κλειδί για την προετοιμασία του μωρού. Η ελαχιστοποίηση συμπεριφορών που επιζητούν προσοχή είναι επίσης σημαντική πριν την άφιξη του μωρού.

 Η καθημερινότητα σας θα αλλάξει αρκετά, οι συνήθειες στις οποίες είχε προσαρμοστεί ο σκύλος σας θα διαφοροποιηθούν και θα προσηλωθείτε στο νεογέννητο. Εάν δηλαδή συνηθίζετε να χαδεύετε το σκύλο σας για να τον κρατήσετε ήρεμο ενώ παρακολουθείτε τηλεόραση, πλέον δεν θα είναι εύκολο όταν κρατάτε το μωρό.

 Αυτό μπορεί να προκαλέσει σύγχυση για τα σκυλιά και συχνά δημιουργεί άγχος καθώς δεν ξέρουν τι να κάνουν για να πάρουν την ίδια προσοχή που κάποτε είχαν πριν από το μωρό. Έτσι τα σκυλάκια θα προσπαθήσουν να δοκιμάσουν διάφορους τρόπους για να τα προσέξετε, που πολλές φορές θα σας κεντρίσουν αρνητικά το ενδιαφέρον.

 Οι αρνητικές συμπεριφορές που επιζητούν την προσοχή σας μπορεί να ερμηνευτούν ως ζήλεια από την μεριά του σκύλου για το μωρό και ίσως φόβο για το πως θα του συμπεριφερθεί. Όμως οι αρνητικές και κάπως άτακτες συμπεριφορές έιναι απλά ένας τρόπος να σας δείξει πως επιζητά την προσοχή σας και προσπαθεί απεγνωσμένα για αυτή με κάθε κόστος.

 Τα σκυλιά είναι πιο συνεργάσιμα όταν ξέρουν τι αναμένετε από αυτά. Ο καθορισμός και η διδασκαλία των ορίων και των τρόπων πριν από την άφιξη του μωρού επιτρέπει στις οικογένειες να συμπεριλάβουν το σκυλί τους στις καθημερινές ρουτίνες του μωρού.

 Η συχνή επαφή θα αναπτύξει και θα διατηρήσει οικειότητα και στενό δεσμό ανάμεσα στον σκύλο και το μωρό. Αυτό αυξάνει την ασφάλεια και την αρμονία για όλους.

 Όλοι οι τομείς που αναφέρθηκαν είναι εξαιρετικοί τρόποι για να προετοιμάσετε εσάς και το σκυλί σας για την ζωή με το μωρό. Είναι τα πιο σημαντικά συστατικά για μια επιτυχημένη και δια βίου σχέση. Αυτά τα μέτρα θα εξασφαλίσουν την ισορροπία μέσα στην οικογένεια και θα κάνουν πιο ενδιαφέρουσα την ζωή του μωρού αλλά και του σκύλου.

 Θα δημιουργήσουν σχέσεις που θα εξελιχθούν σε μια όμορφη φιλία και το μωρό θα αναπτύσσεται παράλληλα με τον σκύλο. Οι οικογένειες που δεν προετοιμάζονται συχνά νιώθουν ενοχές ή θλίψη που απομονώνουν τα σκυλιά τους.

 Φυσικά, η απομόνωση θα δημιουργήσει θλίψη και θα στεναχωρήσει και τον σκύλο σας που ξαφνικά παραγκωνίστηκε και ίσως να μειώσει και την αίσθηση ασφάλειας μεταξύ μωρού και σκύλου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back To Top