Σνάουτσερ Μινιατούρα: Γιατί είναι το πιο αγαπητό Τεριέ;

 Τύπος: Τεριέ

 Βάρος: 6 με 7 κιλά

 Ύψος: 30 με 36 εκατοστά

 Οικογένεια: Schnauzer

 Καταγωγή: Γερμανία

 Ημερομηνία καταγωγής: 1800

 Άλλα ονόματα: Zwergschnauzer

 Μερικές χρήσιμες πληροφορίες για τη ράτσα Miniature Schnauzer:

 Το Miniature Schnauzer είναι ένα μικρό σκυλάκι, τύπου Τεριέ, με στιβαρό, ανθεκτικό και τετράγωνο σώμα. Αυτά τα σκυλάκια είχαν εκτραφεί για να προστατεύουν το σπίτι και το κτήμα τους από τρωκτικά, καθώς ήταν πολύ γρήγορα και σκληροτράχηλα. 

 Παρόλο που είναι μικρά σε μέγεθος, έχουν δυναμικό βάδισμα και ικανότητα να διανύουν μεγάλες αποστάσεις.

 Το τρίχωμά τους είναι διπλό, καθώς διαθέτουν ένα πυκνό εσωτερικό υπόστρωμα και ένα σκληρό, τραχύ εξωτερικό τρίχωμα, που είναι μακρύτερο στα πόδια, τα φρύδια και το ρύγχος.

 Τα χαρακτηριστικά του προσώπου και το μακρύ τους τρίχωμα προσδίδουν στη ράτσα μία έντονη και αποφασιστική έκφραση.

 Η ιστορία της ράτσας:

 Το μικρότερο και πιο δημοφιλές Schnauzer, το Miniature Schnauzer, δημιουργήθηκε στα τέλη του 1800, ως ένα μικρό σκυλί αγροκτήματος στη Γερμανία.

 Στην πραγματικότητα, αυτό το σκυλάκι είναι το μόνο Τεριέ που δεν προέρχεται από τις ράτσες σκύλων των Ευρωπαϊκών νησιών.

 Η ανάπτυξη της ράτσας ξεκίνησε από τη διασταύρωση του Standard Schnauzer με το Affenpinscher (και πιθανώς το Poodle), για να δημιουργηθεί ένα μικρότερο σκυλί, πιο ικανό να προστατεύει το σπίτι και το αγρόκτημα από τα τρωκτικά.

 Όλα τα Schnauzers πήραν το όνομά τους από ένα συγκεκριμένο σκυλί, ονόματι Schnauzer, που έζησε γύρω στο 1879. Μάλιστα, το όνομα αντιπροσωπεύει πλήρως τα χαρακτηριστικά της ράτσας, καθώς σημαίνει μικρή γενειάδα.

 Η πρώτη καταγραφή του Σνάουτσερ Μινιατούρα έγινε το 1888. Το 1899 στη Γερμανία, η ράτσα διαχωρίστηκε από το μεγαλόσωμο ξαδερφάκι της και αναγνωρίστηκε επίσημα ως διαφορετική ράτσα σκύλου.

 Μάλιστα, είναι η μόνη ράτσα που παραμένει στην κατηγορία των σκύλων Τεριέ στην Αμερική, ενώ στην Αγγλία ανήκει στην κατηγορία των σκύλων που αναλαμβάνουν πολλαπλά καθήκοντα και υποχρεώσεις.

 Αν και είναι μικρότερο από τα ξαδερφάκια του, το Σνάουτσερ Μινιατούρα ταξίδεψε στην Αμερική πριν το Standard και το Giant Schnauzer. Στα χρόνια που ακολούθησαν μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, η ράτσα ξεπέρασε κατά πολύ τη δημοτικότητα των άλλων Σνάουτσερ και κατάφερε να γίνει η τρίτη πιο δημοφιλής φυλή στην Αμερική.

 Μέχρι σήμερα, το Miniature Schnauzer παραμένει ένα αγαπητό και έξυπνο κατοικίδιο, με πανέμορφη και σοφιστικέ εμφάνιση.

 Επίπεδο ενέργειας

 

 Παιχνίδι

 

 Φιλικότητα προς τα άλλα σκυλιά

 

 Φιλικότητα προς τους αγνώστους

 

 Ευκολία εκπαίδευσης

 

 Ευαισθησία στην ζέστη

 Απαιτήσεις άσκησης

  

 Αγάπη

 

 Φιλικότητα προς τα άλλα κατοικίδια

 

 Εγρήγορση

   

 Απαιτήσεις περιποίησης

  

 Γαύγισμα

 Ο χαρακτήρας και η προσωπικότητα του Miniature Schnauzer:

 Το Miniature Schnauzer κατέχει επάξια τον τίτλο του δημοφιλέστερου κατοικίδιου από όλα τα υπόλοιπα Τεριέ. Έχει πληθώρα καλών χαρακτηριστικών, όπως το ότι είναι ένα πολύ παιχνιδιάρικο σκυλί, που θέλει να γνωρίζει τα πάντα γύρω του, να προστατεύει την οικογένειά του με τόλμη και θάρρος και να κάνει νέους φίλους.

 Συνάμα, διακρίνεται για τους καλούς του τρόπους και θέλει να παίρνει συνεχώς μέρος σε δραστηριότητες και εξορμήσεις στη φύση.

 Σε σχέση με τo Standard Schnauzer, η χαριτωμένη μας μινιατούρα έχει λιγότερο κυριαρχική συμπεριφορά, ενώ σε σχέση με τα υπόλοιπα Τεριέ, μπορεί να ταιριάξει με τα περισσότερα σκυλιά εκεί έξω.

 Με τα υπόλοιπα ζωντανά της οικογένειας θα λέγαμε πως τα πηγαίνει σχετικά καλά, παρόλο που μερικές φορές το κυνηγετικό του ένστικτο, το κάνει να τα κυνηγάει.

 Συνήθως απολαμβάνει την παρέα των παιδιών, ενώ μερικά σκυλιά της ράτσας μπορεί να γαβγίζουν πολύ.

 Το Miniature Schnauzer είναι έξυπνο και μερικές φορές πεισματάρικο σκυλί. Βέβαια, η σωστή εκπαίδευση και η κοινωνικοποίηση του σκύλου σας, από την ηλικία που είναι ακόμη κουτάβι, θα σας βοηθήσει να χτίσετε μια αρμονική, παντοτινή σχέση αγάπης και αφοσίωσης.

 Οι καθημερινές ανάγκες του μικρούλι Σνάουτσερ:

 Το Miniature Schnauzer είναι ένα από τα πιο αντιπροσωπευτικά είδη σκύλου μινιατούρα, που έχει δραστήριο τρόπο ζωής και οι ανάγκες του μπορούν να ικανοποιηθούν με μια μέτρια βόλτα, πάντα με τη χρήση λουριού, όπως επίσης με ένα καλό, έντονο παιχνίδι στη αυλή.

 Φυσικά, δε θα πει όχι σε εξόδους που περιλαμβάνουν πολύωρη οσφρητική εργασία και τρέξιμο!

 Το τρίχωμά του είναι σκληρό σε υφή και λιγάκι ατίθασο στην όψη, ενώ χρειάζεται χτένισμα μία ή δύο φορές την εβδομάδα και επαγγελματική περιποίηση κάθε δύο μήνες. Με το κούρεμα, οι τρίχες του τείνουν να γίνονται πιο απαλές στην υφή και το σκυλάκι φαίνεται πιο περιποιημένο.

 Σε περίπτωση που αναζητάτε ποια σκυλιά δε μυρίζουν μέσα στο σπίτι, το Σνάουτσερ είναι ένα εξ αυτών, καθώς δε φέρουν τη χαρακτηριστική οσμή των σκύλων.

 Τα πιο συνηθισμένα χρώματα που φέρουν τα κουτάβια της ράτσας είναι το λευκό, το μαύρο, το μαύρο με ασημί και το χρώμα του αλατοπίπερου.

 Η κατάσταση της υγείας του Σνάουτσερ Μινιατούρα:

  • Σημαντικές ανησυχίες: ουρολιθίαση, προοδευτική ατροφία του αμφιβληστροειδούς.
  • Μικρές ανησυχίες: σύνδρομο φαγέσωρα του Σνάουτσερ, νόσος Von Willebrand, μυοτονία, αλλεργίες.
  • Περιστασιακές καταστάσεις: καταρράκτης, δυσπλασία του αμφιβληστροειδούς, λοίμωξη από μυκοβακτηρίδια των πτηνών
  • Προτεινόμενες εξετάσεις: ματιών. Τεστ DNA για: προοδευτική ατροφία αμφιβληστροειδούς τύπου Α, νόσο Von Willebrand, μυοτονία, καρδιά.
  • Προσδόκιμο ζωής της ράτσας: 12–14 χρόνια.

 Το Σνάουτσερ Μινιατούρα δε φαίνεται απλώς σοφιστικέ και πανέξυπνο, είναι κιόλας! Αυτό το μικρό πλασματάκι έχει όλα τα αξιοζήλευτα χαρακτηριστικά του Τεριέ, αλλά ταυτόχρονα έχει μια φιλική και προσιτή πλευρά, που το κάνει μοναδικό και ξεχωριστό του είδους.

  Αν έχετε λατρέψει τη ράτσα, μπορείτε να βρείτε κουτάβια Σνάουτσερ σε κάποιο εκτροφείο σκύλων της χώρας μας και να μάθετε τα πάντα για το κάθε σκυλάκι μεμονωμένα.

 Ωστόσο, έχετε πάντα τη δυνατότητα να υιοθετήσετε ένα αδέσποτο σκυλάκι και να το σώσετε από την εγκατάλειψη που υφίσταται στο καταφύγιο. Η υιοθεσία είναι η πιο σπουδαία πράξη αγάπης και μονόδρομος για την εξάλειψη των αδέσποτων ζώων συντροφιάς από το δρόμο!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back To Top