Giant Schnauzer: Ο παιχνιδιάρης & σοφιστικέ γίγαντας!

 Τύπος: Σκύλος εργασίας

 Βάρος: 29 με 40 κιλά

 Ύψος: 60 με 60 εκατοστά

 Οικογένεια: Σκύλος φύλαξης κοπαδιού, Σνάουτσερ

 Καταγωγή: Γερμανία

 Ημερομηνία καταγωγής: Μεσαίωνας

 Άλλα ονόματα: Riesenshnauzer

 Μερικές χρήσιμες πληροφορίες για την ράτσα του Giant Schnauzer:

Το Σνάουτσερ γίγας είναι η μεγαλύτερη και πιο δυναμική εκδοχή του Κανονικού Σνάουτσερ. Το σώμα του είναι δυνατό, συμπαγές και σχεδόν τετράγωνο. Αυτός ο σκύλος συνδυάζει την δύναμη με την ευελιξία. Έχει έντονο, ελεύθερο βάδισμα και μεγάλο εύρος κίνησης.

 Το τρίχωμά του είναι διπλό, καθώς αποτελείται από ένα μαλακό υπόστρωμα και ένα πυκνό και τραχύ εξωτερικό στρώμα, συνδυασμός που κάποτε του επέτρεπε να αντέχει στις σκληρές και κρύες συνθήκες των Άλπεων. Η χαρακτηριστική μακριά γενειάδα και τα φρύδια του, σε συνδυασμό με το έξυπνο περίγραμμα του προσώπου του, προσδίδουν στη ράτσα μια εντυπωσιακή και σοφιστικέ εμφάνιση.

 Τα συνήθη χρώματα του τριχώματός του είναι το μαύρο και το γκρι (κάτι σαν το χρώμα του αλατοπίπερου).

 Η ιστορία της ράτσας του:

 Το Giant Schnauzer προέρχεται από την ύπαιθρο της Βαυαρίας και της Βάδης – Βυρτεμβέργης. Οι κτηνοτρόφοι που ζούσαν εκεί είχαν εντυπωσιαστεί με το Standard Schnauzer και προσπάθησαν να αναπτύξουν ένα μεγαλύτερο μέγεθος με τα ίδια χαρακτηριστικά, κατάλληλο για να καθοδηγεί τα κοπάδια των βοοειδών.

 Είναι πολύ πιθανό, αν και αυτή η άποψη δεν έχει τεκμηριωθεί, να διασταύρωσαν το Στάνταρ Σνάουτσερ με μεγαλόσωμα σκυλιά που είχαν λείο τρίχωμα σε μια προσπάθεια να δημιουργήσουν ένα με πιο τραχιά γούνα. Πιθανότατα διασταυρώθηκε και με το σκληρότριχο Τσοπανόσκυλο, με τον Μεγάλο Δανό και με το Μπουβιέ της Φλάνδρας, ίσως ακόμα και με το μαύρο Πουντλ, το Κίσχοντ και το σκληρότριχο Πίντσερ.

 Το αποτέλεσμα των διασταυρώσεων με όλες αυτές τις ράτσες σκύλων ήταν ένα ανθεκτικό και έξυπνο σκυλί, ικανό να διαχειρίζεται τα κοπάδια βοοειδών. Τότε ήταν ευρέως γνωστό ως «Munchener». Αργότερα, έγινε διάσημος ως σκύλος κρεοπωλείων και φύλαξης κοπαδιών στις μάντρες. Αυτά τα σκυλιά διατήρησαν χαμηλό προφίλ μέχρι και πριν τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο, όπου άρχισαν να εκπαιδεύονται ως σκύλοι της αστυνομίας. Τα τελευταία χρόνια έχουν αποκτήσει μια διαρκώς αυξανόμενη φήμη ως κατοικίδια ζώα.

 Επίπεδο ενέργειας

 

 Παιχνίδι

 

 Φιλικότητα προς τα άλλα σκυλιά

     

 Φιλικότητα προς τους ξένους

   

 Ευκολία εκπαίδευσης

   

 Ευαισθησία στην ζέστη

 

 Απαιτήσεις άσκησης

 

 Αγάπη

     

 Φιλικότητα προς τα άλλα κατοικίδια

   

 Εγρήγορση

 

 Απαιτήσεις περιποίησης

   

 Γαύγισμα

 

 Συμπεριφορά, χαρακτήρας και προσωπικότητα του Giant Schnauzer:

 Ο Σνάουτσερ γίγας είναι παιχνιδιάρης και θορυβώδης σκύλος. Η σχέση του με τα παιδιά της οικογένειάς του είναι πολύ καλή, αν και μπορεί να είναι κάπως άγαρμπος και άτακτος με τα μικρότερα παιδιά. Όπως και να’ χει, είναι πιστός στην οικογένειά του και καχύποπτος με τους ξένους, τους οποίους θα αντιμετωπίσει με θάρρος αν χρειαστεί. Όσον αφορά τα ξένα σκυλιά, ο χαρακτήρας του είναι κάπως επιθετικός, οπότε καλό είναι να τον έχετε από κοντά στη βόλτα.

 Η εκπαίδευση και η κοινωνικοποίηση από μικρή ηλικία (κουτάβι) είναι απαραίτητη για αυτές τις ράτσες που έχουν υψηλή ευφυΐα και πληθωρικό χαρακτήρα, προκειμένου να περιορίσουν οποιαδήποτε ανεπιθύμητη συμπεριφορά και κυριαρχική τάση.

 Αυτό το πανέξυπνο και δραστήριο σκυλί είναι πολύ καλή επιλογή για ένα εξίσου δραστήριο άτομο που αναζητά έναν σύντροφο στην περιπέτεια. Προσέχετε όμως, γιατί μερικές φορές το Giant Schnauzer μπορεί να προσπαθήσει να πάρει τα ηνία στη σχέση σας.

 Συντήρηση και χαρακτηριστικά του Giant Schnauzer:

 Αυτή η δραστήρια φυλή χρειάζεται καθημερινή άσκηση και διασκέδαση. Οι απαιτήσεις του για άσκηση και εκτόνωση μπορεί να ικανοποιηθούν με ένα έντονο παιχνίδι και μεγάλες βόλτες ή πεζοπορία. Αυτού του είδους οι δραστηριότητες θα τον κρατήσουν πνευματικά και σωματικά ενεργό και υγιή. 

 Το σκληρό του τρίχωμα χρειάζεται περιποίηση και χτένισμα μια με δύο φορές την εβδομάδα. Δύο με τέσσερις φορές το χρόνο καλό είναι να τον πηγαίνετε σε έναν εξειδικευμένο groomer για να του δίνει το κατάλληλο σχήμα στο τρίχωμά του, που δεν θα τον εμποδίζει στις καθημερινές του δραστηριότητες.

 Υγεία & Φροντίδα:
  • Σημαντικές ανησυχίες: Δυσπλασία ισχίου.
  • Μικρές ανησυχίες: Ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή, γαστρική διάταση, υποθυρεοειδισμός.
  • Περιστασιακές καταστάσεις: Προοδευτική Ατροφία Αμφιβληστροειδούς, καταρράκτης.
  • Προτεινόμενες εξετάσεις: Ισχίων, θυρεοειδούς, ματιών.
  • Προσδόκιμο ζωής: 10 – 12 έτη.

 Ενώ τα χαρακτηριστικά που αναφέρονται εδώ μπορεί συχνά να αντιπροσωπεύουν αυτήν τη φυλή, τα σκυλιά έχουν την δική τους προσωπικότητα, μεγαλώνουν σε διαφορετικό περιβάλλον και αποκτούν διαφορετικές συνήθειες κατά την εκπαίδευση. Αν ψάχνετε ένα κατοικίδιο για υιοθεσία, δείτε μήπως χαρίζονται κουτάβια ή απευθυνθείτε σε κάποιο καταφύγιο με αδέσποτα ζώα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back To Top