Μεγαλόσωμα σκυλιά: 10 τεράστιες & αξιολάτρευτες ράτσες!

 Κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός, έχει τους δικούς του τρόπους και τις δικές του, ξεχωριστές προτιμήσεις. Κάπως έτσι, λοιπόν, υπάρχουν ορισμένοι που έχουν μια ιδιαίτερη προτίμηση για τα λεγόμενα σκυλιά τσέπης, ενώ κάποιοι άλλοι πιστεύουν πως δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο στον κόσμο από τα μεγαλόσωμα σκυλιά.

 Πράγματι, οι μεγαλόσωμες ράτσες σκύλων έχουν πολλά θετικά χαρακτηριστικά. Είναι απολύτως λογικό, λοιπόν, να κερδίζουν τις εντυπώσεις.

 Παρά το μεγάλο τους μέγεθος, τα μεγαλόσωμα σκυλιά διαθέτουν μια ευγενική φύση και μια εξαιρετικά τρυφερή προσωπικότητα. Μην απορήσετε, λοιπόν, αν τα δείτε να προσπαθούν να κουλουριαστούν στα πόδια σας ή να σας εκλιπαρούν για αγκαλιές και χάδια σαν μωράκια.

 Εκτός αυτού, είναι εξαιρετικοί φύλακες και μαζί τους θα κοιμάστε ήσυχοι τα βράδια. Την ίδια στιγμή, είναι πρόθυμα και ικανά να σας βοηθήσουν σε οποιαδήποτε εργασία στην καθημερινή σας ζωή.

 Χάρη στον εντυπωσιακό χαρακτήρα και την αρκετά αναπτυγμένη ευφυΐα τους, υπόσχονται να σας κάνουν τη ζωή ευκολότερη κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσής τους.

 Πριν προχωρήσετε όμως στην υιοθεσία κάποιας μεγαλόσωμης ράτσας σκύλου, πρέπει να είστε πλήρως συνειδητοποιημένοι.

 Όχι τίποτε άλλο δηλαδή, απλώς έχουν υψηλές απαιτήσεις – σε όλα τους! Από τρόφιμα και αξεσουάρ, μέχρι έξοδα κτηνιατρικής φροντίδας και αρκετό χώρο, για να ζουν άνετα και ξέγνοιαστα.

 Παρόλα αυτά, υπόσχονται να σας ανταμείψουν και με το παραπάνω. Γι’ αυτό, παρακάτω σας έχουμε τις δέκα καλύτερες μεγαλόσωμες ράτσες σκύλων, ώστε να βρείτε αυτήν που σας ταιριάζει.

 1. Μεγάλος Δανός

 Είναι ο υπερήφανος εκπρόσωπος των γιγαντιαίων φυλών! Πρόκειται πραγματικά για μια παρουσία που κερδίζει όλες τις εντυπώσεις, αφού, ως επί το πλείστον, μοιάζει περισσότερο με μικρό άλογο, παρά με σκυλί.

 Είναι γεγονός ότι ο Μεγάλος Δανός φτάνει μέχρι τα εβδομήντα εκατοστά ύψους και ζυγίζει περίπου ογδόντα κιλά. Έχει ένα εξαιρετικά απαλό τρίχωμα, σε διάφορα χρώματα και αποχρώσεις, με βασικά το καφέ, το μαύρο, το φαιοκίτρινο, το στικτό, το μπλε και του αρλεκίνου.

 Το επιβλητικό παρουσιαστικό της ράτσας Great Dane δεν είναι αυτό που την καθιστά υπέροχη ως κατοικίδιο. Η αιτία βρίσκεται στην εκπληκτική συμπεριφορά και την ιδιοσυγκρασία της.

 Ο Μεγάλος Δανός είναι ένας ευγενικός, καλοσυνάτος, πιστός και φιλικός σύντροφος, που έχει συνεχώς παιχνιδιάρικη διάθεση. Γι’ αυτό, μην απορήσετε αν τον δείτε να κάνει σαν παλαβός στην προσπάθειά του να σκορπίσει χαρά!

 Το προσδόκιμο ζωής του αγγίζει περίπου τα έξι με οχτώ χρόνια. Φροντίστε, λοιπόν, να κάνετε την κάθε στιγμή μαζί του ξεχωριστή!

 2. Λεονμπέργκερ

 Πρόκειται για ένα εξαιρετικά εργατικό και δυναμικό σκυλί, που διακρίνεται για την ευγένεια και την ευαισθησία του. Δένεται πολύ και βαθιά με τα μέλη της οικογένειάς του, τα οποία αγαπάει όσο τίποτα άλλο.

 Σήμα κατατεθέν της ράτσας είναι η ενσυναίσθηση. Καμία έκφραση και κανένα συναίσθημα δεν μπορεί να ξεφύγει από την παρατηρητικότητά του Leonberger! Γι’ αυτό άλλωστε τον επιλέγουν συχνά και ως σκύλο θεραπείας.

 Επιπλέον, το Leonberger διαθέτει πλούσια φυσικά χαρακτηριστικά. Το τρίχωμά του είναι πυκνό και θα το βρείτε σε κόκκινο, καστανό, μπεζ της άμμου και μαονί. Η μουσουδίτσα του ξεχωρίζει, αφού είναι μαύρη.

 Την ίδια στιγμή, το ύψος του κυμαίνεται από εξήντα έξι έως ογδόντα ένα εκατοστά. Ένας ενήλικος σκύλος μπορεί να φτάσει μέχρι και τα εβδομήντα εφτά κιλά, ενώ το προσδόκιμο ζωής του φτάνει τα εφτά με δέκα χρόνια.

 3. Μαστίφ

 Μιλώντας για μεγαλόσωμα σκυλιά, δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε το Μαστίφ. Συνήθως, ξεπερνάει τα εβδομήντα ένα εκατοστά, ενώ το βάρος του μπορεί να ζυγίζει μέχρι και εκατόν τέσσερα κιλά!

 Το τρίχωμά του είναι σχετικά πυκνό, αλλά κοντό. Κυκλοφορεί σε μοναδικά χρώματα, όπως το φαιοκίτρινο, το στικτό και το βερικοκί. Το ρύγχος του είναι μαύρο.

 Δεν υπάρχει αμφιβολία πως το Μαστίφ έχει ένα παρουσιαστικό που αρκεί για να προκαλέσει το δέος όλων. Η καρδιά του όμως είναι ευαίσθητη και γεμάτη αγάπη.

 Για να μην πούμε ότι έχει και έναν τρομερά ευχάριστο χαρακτήρα. Έτσι, θα σας κάνει ό,τι μπορεί για να σας βλέπει να γελάτε τα δέκα με δώδεκα χρόνια που θα σας κρατάει συντροφιά.

 Αν έχετε σκοπό να υιοθετήσετε ένα Mastiff σκυλί, θα πρέπει να γνωρίζετε πως βγάζει πολλά σαλάκια. Επίσης, καλό είναι να έχετε στη διάθεσή σας αρκετό χώρο και χρόνο, προκειμένου να επενδύσετε στην εκπαίδευσή του.

 4. Μπουλμαστίφ

 Κατά τη διάρκεια του 19ου αιώνα, οι εκτροφείς διασταύρωσαν ένα Mastiff με ένα Bulldog. Σκοπός ήταν η δημιουργία ενός ισχυρού σκύλου, ικανού να βάλει ένα τέλος στους λαθροκυνηγούς.

 Έτσι, λοιπόν, το μοντέρνο Bullmastiff παραμένει άριστο στα καθήκοντά του ως φύλακας. Έχει όμως μετατραπεί και σε ένα υπέροχο κατοικίδιο συντροφιάς, που θα φυλάει τα νώτα σας για οχτώ έως δέκα χρόνια.

 Σίγουρα, τα εξήντα κιλά σωματικού βάρους και τα εβδομήντα εκατοστά ύψους είναι αρκετά για να του προσδώσουν την χαρακτηριστική εμφάνιση, που σπέρνει τον τρόμο σε όλους. Μη μασάτε όμως, γιατί στην πραγματικότητα είναι ένας ευγενέστατος γίγαντας!

 5. Σκύλος Αγίου Βερνάρδου

 Κοινά διαδεδομένος ως σκύλος διάσωσης και εργασίας, ο σκύλος Αγίου Βερνάρδου είναι ένα από τα πιο μεγάλα σκυλιά, που ζει για περίπου οχτώ με δέκα χρόνια. Για του λόγου το αληθές, το ύψος του φτάνει μέχρι τα εβδομήντα έξι εκατοστά, ενώ το βάρος του υπολογίζεται γύρω στα τριάντα κιλά.

 Συγχρόνως, διακρίνεται για το πλούσιο και σχετικά μακρύ τρίχωμά του, που κυματίζει υπερήφανα όταν ο σκύλος βαδίζει. 

 Ακόμα μεγαλύτερη όμως είναι η καρδιά και το ταμπεραμέντο του. Είναι ένα ευγενέστατο πλάσμα, γεμάτο στοργή και αγάπη για τους ανθρώπους του, αν και αδυναμία του είναι τα παιδάκια.

 Προσέξτε όμως. Ορισμένα νομίζουν πως δεν μεγαλώνουν ποτέ, ακόμα κι αν έχουν αναπτυχθεί πλήρως. Γι’ αυτό, θα πρέπει να τα εκπαιδεύσετε κατάλληλα, ώστε να μη συμπεριφέρονται αλλοπρόσαλα και ανεξέλεγκτα, όπως τα κουτάβια.

 6. Σκύλος Νέας Γης

 Το γλυκύτατο αυτό πλάσμα αποτελεί ένα πολύ στοργικό κατοικίδιο, που του αρέσει να εργάζεται σκληρά και να βοηθάει όπου και όπως μπορεί.

 Το Newfoundland έχει ένα χαρακτηριστικό, πλούσιο αδιάβροχο τρίχωμα, που θα το βρείτε σε μαύρο, καφέ, γκρι ή κάποιον ιδιαίτερο συνδυασμό αυτών των χρωμάτων.

 Ένα υγιές ενήλικο σκυλί μπορεί να ζήσει για περίπου εννέα με δέκα χρόνια. Αν είναι πλήρως αναπτυγμένο, φτάνει τα εβδομήντα ένα εκατοστά ύψους και ζυγίζει εξήντα οχτώ κιλά.

 7. Μαστίφ Ναπολιτάνο

 Με καταγωγή από την Ιταλία, το Μαστίνο Ναπολιτάνο έχει τις ρίζες του πίσω στη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία και τα πολεμικά σκυλιά. Αργότερα, μετατράπηκε σε εξαιρετικό φύλακα και τρυφερό κατοικίδιο.

 Σήμα κατατεθέν της ράτσας του είναι το μουτράκι με τις διακριτές ρυτίδες και το χαλαρό δερματάκι, τα τεράστια κόκκαλα και ο βαριεστημένος βηματισμός. Βλέπετε, δεν μπορεί να κάνει κι αλλιώς, αφού το ύψος του φτάνει τα εβδομήντα εννέα εκατοστά και το βάρος του τα εξήντα οχτώ κιλά.

 Εξίσου ιδιαίτερο είναι και το τρίχωμά του. Είναι κοντό, πολύ απαλό στην υφή του και τα βασικά του χρώματα είναι το καφέ, το μπλε, το μαύρο, το μαονί, το στικτό και το πορτοκαλοκαφέ.

 8. Ντογκ ντε Μπορντώ

 Το Dogue de Bordeaux είναι ένα αξιαγάπητο και καλοσυνάτο σκυλί. Είναι όμως και από τις πιο μεγαλόσωμες ράτσες σκύλων, αφού φτάνει τα εξήντα οχτώ εκατοστά ύψους και το βάρος του ξεπερνάει τα σαράντα πέντε κιλά.

 Μην αφήσετε το μεγαλοπρεπές παρουσιαστικό του να σας τρομάξει. Στην πραγματικότητα, πρόκειται για ένα εξαιρετικά πιστό και ευγενικό πλάσμα, που θα κάνει ό,τι μπορεί για να σας κρατήσει ασφαλείς.

 Το στοιχείο που το ξεχωρίζει είναι το μεγάλο κεφάλι, με τις ρυτίδες και την αυστηρή έκφραση, αλλά και το κοντότριχο τρίχωμα, που έρχεται σε καφετί αποχρώσεις.

 Αν του δώσετε μια ευκαιρία, θα σας ανταμείψει με τη γλύκα και την καλοσύνη του. Τότε, και εφόσον το φροντίσετε το σωστά, θα ζήσει στο πλευρό σας για πέντε έως οχτώ χρόνια.

 9. Ιρλανδικός Λυκοθήρας

 Η ίδια η ιστορική του προέλευση προδίδει τον κυνηγετικό και μαχητικό χαρακτήρα του. Την ίδια στιγμή όμως, ο περίφημος Ιρλανδός ήταν – και είναι – ένα εξαιρετικό κατοικίδιο.

 Η μοντέρνα εκδοχή του Irish Wolfhound διαθέτει ακόμα τα ατίθασα ένστικτα και έντονο ταμπεραμέντο του παλιού σκύλου. Για αυτό, θα χρειαστεί πολύ χώρο, για να παίζει και να είναι χαρούμενο. Αν είναι υγιές, αναμένεται να φτάσει τα έξι έως δέκα χρόνια ζωής.

 Από εκεί και πέρα, τα φυσικά χαρακτηριστικά του θα σας αφήσουν άφωνους. Είναι ψηλό, αφού ξεπερνάει τα εβδομήντα έξι εκατοστά και αρκετά βαρύ, αφού φτάνει τα πενήντα τέσσερα κιλάκια.

 Το τρίχωμα της ράτσας του δίνει μια όψη, που τον κάνει να μοιάζει με πρόβατο. Είναι σχετικά μακρύ, κυματιστό και έρχεται σε μπλε, λευκό, γκρι, κόκκινο, φαιοκίτρινο και στικτό χρώμα.

 10. Σκύλος Ορεινών Πυρηναίων

 Πρόκειται για ένα σκυλί, που συγκεντρώνει τη δύναμη και τη γλύκα ολόκληρου του είδους! Συνεπώς, θα ήταν άδικο να μην υπήρχε στην σχετική λίστα με τα πιο μεγαλόσωμα σκυλιά.

 Για την ακρίβεια, έχει ένα εντυπωσιακό ύψος που φτάνει τα ογδόντα ένα εκατοστά, ενώ το βάρος του ξεπερνάει τα τριάντα οχτώ κιλά. Αν είναι υγιές, μπορεί να ζήσει δέκα με δώδεκα χρόνια.

 Το λεπτοκαμωμένο και καλλίγραμμο παρουσιαστικό του έρχεται να δέσει αρμονικά με ένα πυκνό, πανέμορφο τρίχωμα, σε λευκούς και γκρι χρωματισμούς.

 Παρά την ομορφιά και τη χάρη του όμως, το ένδοξο παρελθόν του Great Pyrenees δικαιολογεί την προστατευτική του φύση. Ανέκαθεν ήταν φύλακας κοπαδιών και σπιτιών. Θα πρέπει, λοιπόν, να τιθασεύσετε το έντονο ταμπεραμέντο του, αν θέλετε να υιοθετήσετε ένα τέτοιο σκυλί.

 Θα μπορούσαμε να πούμε πως αν είστε άνθρωποι των προκλήσεων, τότε θα τα πάτε περίφημα με τις μεγαλόσωμες ράτσες της παραπάνω λίστας.

 Διακρίνονται για το μεγαλοπρεπές, κομψό παρουσιαστικό τους και είναι πραγματικά δύσκολο να μη μαγνητίσουν τα βλέμματα όλων.

 Βέβαια, τα μεγάλα σκυλιά έχουν και κάποιες ιδιαίτερες απαιτήσεις. Γι’ αυτό, προτού υιοθετήσετε κάποιο, σας συμβουλεύουμε να είστε απόλυτα σίγουροι πως μπορείτε να τους δώσετε την ποιοτική ζωή που αξίζουν!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back To Top