Που πρέπει να κοιμάται ο σκύλος; Υπέρ & κατά

 Δεν υπάρχει ιδανικό μέρος για να κοιμάται ένας σκύλος. Για να το θέσουμε διαφορετικά, το κατάλληλο σημείο είναι όπου αισθάνεται πιο άνετα εκείνος. Έτσι, λοιπόν, μπορεί να κοιμάται στο κρεβάτι σας ή να προτιμάει να ξεκουραστεί στο δικό του κρεβατάκι. Εναλλακτικά, ίσως επιλέγει το κλουβάκι του ή τον καναπέ σας ως καταφύγιο.

 Όποιο κι αν είναι το αγαπημένο του σημείο για να πάρει τον μεσημεριανό ή βραδινό υπνάκο του, θα πρέπει να του προσφέρει όλα τα οφέλη ενός ποιοτικού ύπνου.

 Κάνει ο σκύλος μου να κοιμάται στην κρεβατοκάμαρα μου;

 Εννοείται! Αν δεν αντιμετωπίζετε κάποιο πρόβλημα με αλλεργίες απέναντι στα σκυλιά, δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να μην αφήνετε τον λατρεμένο σκυλάκο σας να κοιμάται στο δωμάτιό σας. Φυσικά, αυτό προϋποθέτει να το θέλετε και οι ίδιοι. Εξάλλου, το να κοιμάστε αγκαλιά βοηθάει κι εσάς να κοιμηθείτε καλύτερα!

 Είναι καλύτερα για εκείνον στο πάτωμα ή στο κρεβάτι;

 Σε περίπτωση που ο σκυλάκος σας κάνει ανήσυχο ύπνο και στριφογυρνάει τη νύχτα, τότε μάλλον θα είναι καλύτερο για εσάς να τον αφήσετε να κοιμηθεί στο πάτωμα. Βέβαια, αν είναι ήσυχος και δεν σας ενοχλεί, μη διστάσετε να του επιτρέψετε να ανέβει στο κρεβάτι. Έτσι, θα απλώσει το κορμάκι του και θα απολαύσετε κι εσείς έναν ποιοτικότερο ύπνο.

 Σύμφωνα με σχετικές έρευνες για το που πρέπει να κοιμάται ο σκύλος, πράγματι ο ύπνος αγκαλιά με το κατοικίδιό σας είναι ποιοτικός. Βέβαια, τα αποτελέσματα έδειξαν ότι ο ύπνος ήταν αρκετά βελτιωμένος όταν ο σκύλος ξάπλωνε στο πάτωμα δίπλα στο κρεβάτι σας – δημιουργεί και στους δύο την γλυκιά αίσθηση της εγγύτητας.

 Από την άλλη, οι ειδικοί επισημαίνουν τα οφέλη που προσφέρει ο ύπνος με τον σκύλο κυρίως για τις γυναίκες. Αισθάνονται πιο ασφαλείς και πιο σίγουρες για τον εαυτό τους όταν κοιμούνται αγκαλιά με τον σκυλάκο τους.

 Πότε μπορεί ένα σκυλί να κοιμηθεί σε κρεβάτι;

 Η αλήθεια είναι πως πολλοί σκυλογονείς βρίσκουν άνεση και ασφάλεια στο χουζούρεμα με το κατοικίδιό τους. Ωστόσο, δεν είναι πάντοτε καλό. Ειδικότερα, για να επιτρέπετε στο σκυλί σας να κοιμάται στο πλευρό σας, θα πρέπει:

 Γενικά, καλό είναι να έχετε βεβαιωθεί για όλα τα παραπάνω, πριν τον αφήσετε να κοιμηθεί μαζί σας. Για παράδειγμα, ένας σκύλος με τάσεις κυριαρχίας δεν θα πρέπει να έχει θέση στο κρεβάτι σας. Όχι τίποτε άλλο, απλώς μπερδεύεται. Καταλαβαίνει πως αν είναι στην πιο προνομιούχα θέση, είναι ο αρχηγός. Στην πραγματικότητα, λοιπόν, δυσχεραίνετε την κατάστασή του.

 Σαφή και σωστά όρια πρέπει να τεθούν και στη σχέση σας με ένα κατοικίδιο που πάσχει από άγχος αποχωρισμού. Είναι ο μόνος τρόπος για να συμβάλλετε στη ψυχική υγεία του σκύλου σας και να τον εμπιστεύεστε όταν μένει μόνος στο σπίτι.

 Crate VS Κρεβατάκι σκύλου

 Η αλήθεια να λέγεται: Ένας σκύλος μπορεί να είναι χαρούμενος και στα δύο. Από εκεί και πέρα, κάθε ένα έχει τα οφέλη και τα μειονεκτήματά του. Το κλουβί σκύλου του παρέχει μεγάλη ασφάλεια και άνεση, καθώς μοιάζει με φωλιά και του επιτρέπει να έχει πάντοτε ένα εναλλακτικό μέρος να κοιμάται. Είναι εξίσου κατάλληλο για ταξίδια, αλλά αποτρέπει και τυχόν ατυχήματα με τη τουαλέτα στο σπίτι.

 Βέβαια, θα πρέπει να έχει εκπαιδευτεί στο crate σκύλου για να μπορεί να μένει ήσυχος εκεί μέσα. Ακόμα και τότε όμως, ίσως κάνει λίγη φασαρία κάθε φορά που γυρνάει πλευρό. Υπάρχει όμως λύσε αυτό. Βάλτε του μέσα ένα αναπαυτικό κρεβατάκι και δεν θα αντιμετωπίσετε κάποιο πρόβλημα.

 Το κρεβατάκι από την άλλη είναι απόλυτα αναπαυτικό και κατάλληλο για τις αρθρώσεις και το πονεμένο κορμάκι του. Παράλληλα, του επιτρέπει μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων και μάλιστα, χωρίς φασαρία!

 Αν όμως αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα συμπεριφοράς, μπορεί εύκολα να εκμεταλλευτεί προς όφελος του αυτή την ελευθερία. Επίσης, μπορεί να το πηγαινοφέρνει όπου και όποτε θέλει ο ίδιος. Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να αναλογιστείτε όλα τα παραπάνω προτού καταλήξετε σε κλουβί ή κρεβατάκι.

 Παρ’ όλ’ αυτά, ακόμα και ο σκύλος που κοιμάται στο crate του χρειάζεται ένα κρεβατάκι για να απλώνει το κορμάκι του. Μην ξεχνάτε πως κοιμούνται 12 με 14 ώρες την ημέρα και εκτιμούν κι εκείνοι ένα ορθοπεδικό και μαλακό στρώμα για να κουλουριαστούν, ειδικά αν είναι ηλικιωμένοι και έχουν αρθριτικά!

 Το κουτάβι που θα πρέπει να κοιμάται;

 Ιδανικά, το κουταβάκι σας θα πρέπει να κοιμάται μέσα στο crate δίπλα στο κρεβάτι σας. Είναι ο μόνος τρόπος για να αισθάνεται ασφάλεια. Για την ακρίβεια, το πρώτο βράδυ ίσως χρειαστεί να ανεβάσετε το κλουβί του σε κάποια καρέκλα, ώστε να βρίσκεται στο ίδιο ύψος με το κρεβάτι σας. Αργότερα, μπορείτε να το μετακινήσετε στην τοποθεσία της επιλογής σας.

 Γενικότερα, η εκπαίδευση με το crate είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο που λειτουργεί υπέρ και των δύο σας. Δεν προκαλούνται ατυχήματα, υπάρχει αίσθηση ασφάλειας και τοποθετείται όπου θέλετε εσείς. Το πρώτο καιρό, μπορείτε να τοποθετήσετε ένα προσωπικό σας αντικείμενο που μυρίζει όπως εσείς για να αιαθάνεται οικεία και μια πάνα για πιθανά ατυχήματα με τη τουαλέτα.

 Θα πρέπει τα σκυλιά να κοιμούνται έξω;

 Όχι! Θα πρέπει πάντοτε να κοιμούνται μέσα με τα αφεντικά τους. Μην ξεχνάτε πως είναι κι εκείνα ζωντανά. Στο εξωτερικό περιβάλλον εκτίθενται σε κάθε πιθανή θερμοκρασία. Μολονότι κάποιες ράτσες τα πηγαίνουν καλά με τη ζέστη ή το κρύο, δεν προσαρμόζονται όλα τα σκυλιά το ίδιο εύκολα.

 Ηλικιωμένα, άρρωστα και βραχυκέφαλα σκυλάκια είναι πολύ ευαίσθητα απέναντι στα άσχημα καιρικά φαινόμενα. Η παρατεταμένη έκθεση τους σε αυτά θα πρέπει πάντα να αποφεύγεται.

 Πέρα από αυτό όμως, με το να κοιμούνται στην αυλή ή τον κήπο σας, έρχονται αντιμέτωπα με ένα σωρό κινδύνους, όπως άγρια ζώα, παράσιτα, χημικές ουσίες. Αν αποφασίσετε να βάλετε τον σκύλο σας μέσα στο σπίτι, υπάρχουν πολλά tips για έχετε την ιδανική συμβίωση μεταξύ σας.

 Όπως αντιλαμβάνεστε, ο σκυλάκος σας θα μπορέσει να κοιμηθεί όπου και να βρίσκεται – στον καναπέ, στο κρεβάτι σας, στο δικό του ή στο κλουβί του. Στο τέλος της ημέρας όμως, καλείστε να αναλογιστείτε με τη σειρά σας τι είναι καλύτερο για εκείνον και να αποφασίσετε με γνώμονα την ασφάλεια και την άνεσή του.

 Βέβαια, μην παραγκωνίζετε τους εαυτούς σας! Ο ποιοτικός και ξεκούραστος ύπνος είναι εξίσου σημαντικός για εσάς. Άλλωστε, ένας ξεκούραστος και υπομονετικός σκυλογονιός είναι γεμάτος ενέργεια και όρεξη για ζωή και παιχνίδι με το τετράποδο φιλαράκι του!

 Για πείτε μας, ο δικός σας σκυλάκος που προτιμάει να παίρνει τον υπνάκο του;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back To Top