Μπουλ Τεριέ Μινιατούρα: Ένας τετράποδος κλόουν!

 Τύπος: Τεριέ

 Βάρος: 11 με 14 κιλά

 Ύψος: 25 με 35 εκατοστά

 Οικογένεια: Τεριέ, Μαστίφ, Μπουλ

 Καταγωγή: Αγγλία

 Ημερομηνία καταγωγής: 1800

 Άλλα ονόματα: Δεν αναφέρονται

 Χρήσιμες πληροφορίες για την ράτσα:

 Το Miniature Bull Terrier είναι η μικρότερη εκδοχή του Μπουλ Τεριέ, αλλά έχουν πολλά κοινά χαρακτηριστικά, όπως δυνατά σαγόνια, γερά οστά και δυνατούς μύες. Επίσης, έχει βαριά κόκκαλα, τετράγωνο και δυνατό σώμα. Το βάδισμά του είναι ομαλό και ανεπιτήδευτο.

 Το δέρμα του είναι σφιχτό και καλύπτεται από ένα κοντό, επίπεδο και ίσιο τρίχωμα, το οποίο απαιτεί ελάχιστη περιποίηση. Τα κύρια χρώματά του είναι το μαύρο, το μαύρο με στικτό μοτίβιο, το κιτρινόφαιο, το λευκό, το μαύρο με καφέ, ενώ συνταντάται και σε έναν συνδυασμό τριών χρωμάτων.

 Το προσωπάκι του έχει μία έντονη και αποφασιστική έκφραση, αλλά μέσα του κρύβει τη καρδιά και τη διάθεση ενός μικρού χαρούμενου διασκεδαστή!

 Η ιστορία της ράτσας του:

 Το Miniature Bull Terrier προέρχεται απευθείας από το Bull Terrier, οπότε μοιράζονται την ίδια, πρώιμη ιστορία. Τα πρώτα σκυλιά της ράτσας του Μπουλ Τεριέ είχαν ένα ευρύ φάσμα σε κιλά και μέγεθος, αντανακλώντας το μέγεθος των προγόνων τους, που ήταν το Μπουλντόγκ, το Λευκό Αγγλικό Τεριέ και το  Black & Tan Τεριέ.

 Τα μικρόσωμα Μπουλ Τεριέ αποτελούν μέλη της μεγαλύτερης ράτσας, ενώ στο παρελθόν είχαν καταγραφεί και μερικά που ζύγιζαν μόλις δύο κιλά, τα οποία ήταν γνωστά ως «Coverwood Terriers». Ωστόσο, φαίνεται να υπήρχε μεγαλύτερο ενδιαφέρον για το Μπουλ Τεριέ Μινιατούρα. Μέχρι το 1939, η ράτσα είχε αναγνωριστεί από τον Αγγλικό Κυνολογικό Όμιλο, αλλά δεν απέκτησε ποτέ τη δημοτικότητα και τη προσοχή των μεγαλόσωμων σκύλων.

 Το 1991, ο μικρός τετράποδος φίλος μας αναγνωρίστηκε και από τον Αμερικανικό Κυνολογικό Όμιλο, με το ενδιαφέρον για τη ράτσα να αναμένεται ελπιδοφόρο.

 Επίπεδο ενέργειας

 Παιχνίδι

 Φιλικότητα προς τα άλλα σκυλιά

  

 Φιλικότητα προς τους αγνώστους

 

 Ευκολία εκπαίδευσης

 

 Ευαισθησία στην ζέστη

 Απαιτήσεις άσκησης

 

 Αγάπη

 

 Φιλικότητα προς τα άλλα κατοικίδια

 

 Εγρήγορση

 

 Απαιτήσεις περιποίησης

   

 Γαύγισμα

 Ο χαρακτήρας του Miniature Bull Terrier:

 Όπως και το μεγαλύτερο αδερφάκι του, έτσι και το Μπουλ Τεριέ Μινιατούρα είναι ένα δραστήριο, παιχνιδιάρικο, κατεργάρικο και πολύ κωμικό πλασματάκι. Πιστέψτε μας, το μικρό του μέγεθος δεν το εμποδίζει σε τίποτα να ξεδιπλώσει όλη την αστείρευτη ενέργεια και το πάθος του για παιχνίδι.

 Την ίδια στιγμή, είναι ένας πολύ πιστός και αφοσιωμένος σκύλος, που θέλει να μοιράζει συνεχώς γέλια και χαμόγελα. Όπως καταλαβαίνετε, είναι η καλύτερη παρέα για μέσα και έξω από το σπίτι, ενώ μαζί του θα είναι σαν να γυρνάτε το χρόνο πίσω στα νεανικά σας χρόνια. Εξίσου θετικό είναι το γεγονός πως προσαρμόζεται πανεύκολα τόσο στη ζωή της πόλης, όσο και της επαρχίας.

 Στα χαρακτηριστικά του βέβαια πρέπει να αναφέρουμε ότι μπορεί να γίνει πεισματάρης και ανεξάρτητος αν αφεθεί ανεξέλεγκτος, οπότε είναι πολύ σημαντικό τα κουτάβια της ράτσας να εκπαιδεύονται μεθοδικά, με συνέπεια και υπομονή. Από την εκπαίδευση της τουαλέτας, μέχρι το crate σκύλου, η εκμάθηση κανόνων και η πειθαρχία του πρέπει να γίνονται με σεβασμό και αίσθηση του χιούμορ.

 Συντήρηση και χαρακτηριστικά της φυλής:

 Όπως τα περισσότερα σκυλιά, απολαμβάνουν την εξερεύνηση, το σκάψιμο, τα παιχνίδια και τη γυμναστική. Βέβαια, οι ανάγκες του για άσκηση καλύπτονται με καθημερινες βόλτες και δραστηριότητες με όλη την οικογένεια.

 Όσον αφορά τον καλλωπισμό του, το τρίχωμά του χρειάζεται ελάχιστη περιποίηση. Ωστόσο, θα πρέπει να φροντίζετε τον καθαρισμό των αυτιών του σκύλου σας, όπως και την υγεία των νυχιών του.

 Η κατάσταση της υγείας του:
  • Σημαντικές ανησυχίες: κώφωση.
  • Μικρές ανησυχίες: γλαύκωμα, εκκένωση φακού.
  • Περιστασιακές καταστάσεις: νεφρική νόσος.
  • Προτεινόμενες εξετάσεις: αφτιά, μάτια, καρδιά, νεφροί.
  • Προσδόκιμο ζωής της ράτσας Miniature Bull Terrier: 11–14 χρόνια.

 Όπως και το μεγαλόσωμο αδερφάκι του, το Μπουλ Τεριέ Μινιατούρα είναι ένας μεγάλος γκαφατζής που θέλει να διασκεδάζει την οικογένειά του συνεχώς. Μη το βλέπετε έτσι μικρούλι και αθώο, διότι μέσα του κρύβει έναν μπαγασάκο που θα κάνει ό,τι πρέπει για να περάσει το δικό του. Ωστόσο, είναι πολύ πιστό και στοργικό σκυλί, που με τη κατάλληλη εκπαίδευση μπορεί να γίνει το καλύτερο και πιο υπάκουο μαλλιαρό παιδάκι.

 Αν και στην Ελλάδα είναι κάπως δυσεύρετα και σχεδόν ποτέ δεν ακούγεται ότι χαρίζονται κουτάβια της ράτσας, σε περίπτωση που σκέφτεστε να αποκτήσετε ένα, λάβετε υπόψη όλες τις ευθύνες και τη φροντίδα που απαιτεί ένα κατοικίδιο πριν προχωρήσετε στην υιοθεσία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back To Top