Μπόξερ: Ένας δυναμικός & αφοσιωμένος σκύλος!

 Τύπος: Σκύλος εργασίας

 Βάρος: 22 με 36 κιλά

 Ύψος: 53 με 63 εκατοστά

 Οικογένεια: Livestock dog (σκύλος κοπαδιού), Mastiff, Bull

 Καταγωγή: Γερμανία

 Ημερομηνία καταγωγής: 1800

 Μερικές πληροφορίες για τη ράτσα

 Το Μπόξερ είναι ένα υποδειγματικό σκυλί, καθώς συνδυάζει τα εξής χαρακτηριστικά: κομψότητα, δύναμη και ευελιξία. Αυτή η ράτσα έχει τετράγωνο σωματότυπο και πολύ καλό μυϊκό σύστημα. Το βάδισμά του είναι στιβαρό και περήφανο.

 Το κεφάλι του είναι διακριτικό, ενώ έχει ένα ευρύ και αμβλύ ρύγχος και μια προειδοποιητική έκφραση. Το τρίχωμά του είναι κοντό και γυαλιστερό. Τα συνήθη χρώματα του τριχώματός του είναι: λευκό, καστανοκόκκινο και στικτό (μοτίβο). Τα Μπόξερς είναι ιδανικα σκυλιά φύλακες για το σπίτι και τα παιδιά σας και μπορούν να λειτουργήσουν ως σκύλοι εργασίας.

 Η ιστορία της ράτσας

 Το Boxer προέρχεται από δύο ράτσες σκύλων της Κεντρικής Ευρώπης που δεν υπάρχουν πλέον: το μεγάλο σε μέγεθος Danziger Bullenbeiser και το μικρότερο Brabenter Bullenbeiser.

 Το Bullenbeiser σημαίνει «αυτός που δαγκώνει ταύρους» και αυτός ο σκύλος χρησιμοποιήθηκε για να κυνηγάει μεγάλα θηράματα μέσα στο δάσος. Αυτή η διαδικασία απαιτούσε έναν δυνατό, αλλά συνάμα ευκίνητο σκύλο με πλατιά και δυνατά σαγόνια και καλή όσφρηση. Στην Αγγλία, δημοφιλές σκυλί για αυτό το άθλημα ήταν το Μπουλντόγκ, ενώ στην Γερμανία χρησιμοποιήθηκαν μεγαλόσωμα σκυλιά τύπου Μαστίφ.

 Περί την δεκαετία του 1830, Γερμανοί κυνηγοί δοκίμασαν, σε μια συντονισμένη προσπάθεια, να δημιουργήσουν έναν νέο σκυλί, διασταυρώνοντας το Bullenbeiser με σκυλιά τύπου Μαστίφ για το μέγεθος, με Τεριέ για το πείσμα και με Μπουλντόγκ. Μέχρι το 1895, η νέα ράτσα του Μπόξερ με το δυναμικό και ευκίνητο σώμα και τη δυνατή λαβή, είχε καθιερωθεί.

 Αν και η ακριβής προέλευση του ονόματος Boxer είναι ασαφής, αυτός ο δυναμικός σκυλάκος μπορεί να προήλθε από το γερμανικό Boxl. Το Boxer ήταν μια από τις πρώτες ράτσες σκύλων που χρησιμοποιήθηκε στην υπηρεσία της αστυνομίας και του στρατού στην Γερμανία.

 Μέχρι το 1900, είχε καθιερωθεί ως σκύλος γενικών καθηκόντων, οικογενειακό κατοικίδιο και σκύλος σε διαγωνισμούς. Ο Αμερικανικός Κυνολογικός Όμιλος αναγνώρισε την ράτσα λίγο αργότερα, αλλά από την δεκαετία του 1940, η ράτσα άρχισε να έχει σταθερή άνοδο προς την κορυφή της δημοτικότητας, κατακτώντας μέχρι σήμερα την 4η θέση στις πιο δημοφιλείς ράτσες στην Αμερική.

 Επίπεδο ενέργειας

 Παιχνίδι

 Φιλικότητα προς τα άλλα σκυλιά

 

 Φιλικότητα προς τους άγνωστους

 

 Ευκολία εκπαίδευσης

 

 Ευαισθησία στην ζέστη

 Απαιτήσεις άσκησης

 Αγάπη

 Φιλικότητα προς τα άλλα κατοικίδια

 

 Εγρήγορση

 Απαιτήσεις περιποίησης

 

 Γαύγισμα

 

 Χαρακτήρας και προσωπικότητα

 Το Μπόξερ είναι ένας παιχνιδιάρης, περίεργος, ενθουσιώδης, προσεκτικός και εκφραστικός χαρακτήρας. Επίσης, είναι πολύ αφοσιωμένος στο αφεντικό του και είναι ένας τέλειος τετράποδος σύντροφος για δραστήριες οικογένειες.

 Το Μποξεράκι μπορεί να αποκτήσει πεισματάρικη συμπεριφορά, αλλά είναι ευαίσθητο σκυλί και ανταποκρίνεται γρήγορα στις εντολές. Η εκπαίδευση του σκύλου για να μη δαγκώνει είναι βασική προϋπόθεση για την ψυχική και σωματική του υγεία και καλό ειναι να γίνεται από κουτάβι, γιατί μπορεί να δείξει λιγάκι επιθετική συμπεριφορά σε άλλα σκυλιά. Γενικά, όμως, είναι καλό και φιλικό με άλλα σκυλιά ή κατοικίδια.

 Φροντίδα και Περιποίηση

 Το Μπόξερ έχει ανάγκη από καθημερινή σωματική άσκηση και ψυχική διέγερση. Του αρέσει να τρέχει, αλλά η ανάγκη του για άθληση μπορεί να καλυφθεί και με μια βόλτα με λουρί στο κοντινότερο πάρκο ή ένα καλό τζόκινγκ. Το καλοκαίρι πρέπει να προσέχετε όταν το βγάζετε βόλτα, γιατί είναι πολύ ευαίσθητο στις ζεστές θερμοκρασίες.

 Κάτι που ίσως λίγοι ξέρουν είναι ότι το Μποξεράκι μπορεί να ροχαλίζει στον ύπνο του, οπότε καλό είναι να μη σας πάρει ο ύπνος στον καναπέ, γιατί θα σας ξυπνήσει. Γενικά, αυτός ο σκυλάκος δεν έχει υψηλές απαιτήσεις, καθώς χρειάζεται μόνο ένα περιστασιακό βούρτσισμα για να αφαιρεθούν οι νεκρές τρίχες και τίποτα περισσότερο.

 Η κατάσταση της υγείας του

 Σε γενικές γραμμές, πρόκειται για έναν υγιή σκυλάκο που μπορεί να ζήσει δίπλα σας μια δεκαετία χωρίς να εμφανίσει προβλήματα υγείας, εφόσον λαμβάνει τη σωστή φροντίδα και διατροφή. Ωστόσο, αν θέλετε να υιοθετήσετε ένα κουτάβι, καλό είναι να γνωρίζετε τα πιθανά προβλήματα που διακρίνουν τη ράτσα, όπως μυοκαρδιοπάθεια, δυσπλασία ισχίου και στένωση αορτικής βαλβίδας.Σε κάθε περίπτωση, κάντε εγκαίρως προληπτικές εξετάσεις, για να γλιτώσετε το φιλαράκι σας από κόπο και ταλαιπωρία.

 Σημείωση: Το Boxer έχει ευαισθησία στις ζεστές θερμοκρασίες. Επίσης, τα λευκά Μπόξερς ίσως είναι κωφά.

 Ενώ τα χαρακτηριστικά που αναφέρονται εδώ μπορεί συχνά να αντιπροσωπεύουν αυτήν τη ράτσα, τα σκυλιά έχουν την δική τους προσωπικότητα και συμπεριφορά, μεγαλώνουν σε διαφορετικό περιβάλλον και αποκτούν διαφορετικές συνήθειες κατά την εκπαίδευση.

 Αν θέλετε να αποκτήσετε ένα Μπόξερ, συμβουλευτείτε κάποιον οργανισμό υιοθεσίας. Μπορείτε επίσης να αναζητήσετε κουτάβια που χαρίζονται και δίνονται προς υιοθεσία στο κοντινότερο καταφύγιο της περιοχής σας ή να ρωτήσετε τον κτηνίατρό σας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back To Top