Τεριέ Βοστώνης: Το Νο1 κατοικίδιο για κάθε σπίτι!

 Τύπος: Μη αθλητικό

 Βάρος: 4.5 με 11 κιλά

 Ύψος: 38 με 43 εκατοστά

 Οικογένεια: Τεριέ

 Καταγωγή: Αμερική (Βοστώνη)

 Με καταγωγή από τις ΗΠΑ, το Τεριέ Βοστώνης είναι ένα μικρόσωμο σκυλάκι, με έναν ιδιαίτερα στοργικό, αποφασιστικό και πιστό χαρακτήρα, που υπόσχεται να σας κλέψει την καρδιά.

 Για την ακρίβεια είναι σχετικά μικρό σε μέγεθος. Ως ενήλικο και πλήρως αναπτυγμένο σκυλί μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 43 εκατοστά σε ύψος και τα 11 κιλά σε σωματικό βάρος.

 Η αλήθεια είναι πως μοιράζεται αρκετά κοινά χαρακτηριστικά με τους προγόνους του, αλλά έρχεται σε μια πιο λιτή εκδοχή, με αποτέλεσμα να θεωρείται ένα πολύ βολικό κατοικίδιο για κάθε οικογένεια.

 Ομολογουμένως, πρόκειται για μια φυλή που σας δίνει την εντύπωση της αποφασιστικότητας, της ευγένειας, της δύναμης, της ανθεκτικότητας, της ζωντάνιας, αλλά και του στυλ!

 Η ιστορία του Boston Terrier:

 Σε αντίθεση με τις περισσότερες ράτσες σκύλων στον κόσμο, η ιστορία του Boston Terrier μας είναι απολύτως γνωστή, καθώς είναι σχετικά πρόσφατη και έχουμε στα χέρια μας αρκετά στοιχεία και πληροφορίες.

 Γύρω στο 1865, υπήρχαν ορισμένοι αμαξάδες που συνεργάζονταν στενά με την αριστοκρατική τάξη της Βοστώνης. Αυτοί, λοιπόν, άρχισαν να διασταυρώνουν μερικά από τα ομορφότερα σκυλιά των εργοδοτών τους.

 Μία από αυτές τις διασταυρώσεις ήταν μεταξύ ενός Αγγλικού Τεριέ και ενός Μπουλντόγκ. Αποτέλεσμα αυτής της πρόσμειξης ήταν ένα σκυλί, ονόματι «Hooper’s Judge». Ο εν λόγω σκύλος μαζί με τους απογόνους του είναι οι πρόγονοι του σημερινού Τεριέ Βοστώνης.

 Μέχρι και το 1889, αυτή η ράτσα είχε ήδη γίνει ιδιαίτερα αγαπητή από τους πολίτες της Βοστώνης και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργηθεί το πρώτο American Bull Terrier Club για την ανάπτυξη και την εξέλιξη της ράτσας.

 Ένας από τους σκοπούς της δημιουργίας του, μεταξύ αλλων, ήταν να αποδοθεί σε αυτόν τον σκύλο το όνομα Bull Terrier, κάτι που φυσικά δεν άρεσε στους θαυμαστές του ήδη υπάρχοντος Μπουλ Τεριέ. Έτσι, του δόθηκε το όνομα Boston Terrier.

 Η δημοτικότητα του κομψότατου σκυλάκου μας αυξήθηκε ακόμα περισσότερο τα επόμενα χρόνια και δη, μετά την επίσημη αναγνώρισή του από τον Αμερικανικό Κυνολογικό Όμιλο το 1893.

 Με το πέρασμα των χρόνων, γινόντουσαν ολοένα και περισσότερες προσπάθειες να διατηρηθούν τα καθαρά πρότυπα εκτροφής. Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε στα χρώματα και τα μοτίβα. Κάπως έτσι, λοιπόν, και προπαντός μέχρι και το 1900, η φυλή απέκτησε το σήμα κατατεθέν της, που δεν είναι άλλο από το χαρακτηριστικό ασπρόμαυρο μοτίβο που μοιάζει με σμόκιν.

 Το γλυκύτατο Μποστονάκι δεν άργησε να αγαπηθεί και από τις υπόλοιπες πολιτείες των ΗΠΑ, όπου και θεωρήθηκε ένα από τα πιο αξιαγάπητα κατοικίδια!

 Επίπεδο ενέργειας

 

 Παιχνίδι

 Φιλικότητα προς τα άλλα σκυλιά

 

 Φιλικότητα προς τους αγνώστους

 

 Ευκολία εκπαίδευσης

 

 Ευαισθησία στην ζέστη

 Απαιτήσεις άσκησης

   

 Αγάπη

 

 Φιλικότητα προς τα άλλα κατοικίδια

 

 Εγρήγορση

 Απαιτήσεις περιποίησης

   

 Γαύγισμα

 Πως είναι ο χαρακτήρας του Boston Terrier:

 Το γλυκύτατο Μπόστον Τεριέ είναι αποκλειστικά αφιερωμένο στην αγαπημένη του οικογένεια και γι’ αυτό κάνει ό,τι του πουν! Πρόκειται για ένα εξαιρετικά καλόβολο πλάσμα, με μια άκρως ήπια και ήρεμη συμπεριφορά. Χάρη σε αυτά τα στοιχεία του χαρακτήρα του αποτελεί μια εξαιρετική προσθήκη για κάθε τύπο διαμερίσματος.

 Την ίδια στιγμή όμως, είναι και αρκετά παιχνιδιάρικο. Μόλις δει ευκαιρία να παίξει ή ακόμα καλύτερα να κυνηγήσει το αγαπημένο του μπαλάκι, δεν θα τη χάσει με τίποτα.

 Στα θετικά χαρακτηριστικά του ανήκει ο υψηλός δείκτης ευφυίας του. Αν τον εκμεταλλευτείτε σωστά και συγχρόνως κατανοήσετε πως η ψυχολογία του σκύλου επιδρά στην εκπαίδευση, τότε θα έχετε ένα ώριμο και ευτυχισμένο σκυλάκι που θα του μαθαίνετε διαρκώς νέα κόλπα και θα ενισχύετε τη γνωστική του ικανότητα.

 Επιπροσθέτως, το Τεριέ Βοστώνης είναι αρκετά κοινωνικό, αλλά παραμένει λιγάκι καχύποπτο απέναντι σε ξένους ανθρώπους και άλλα σκυλάκια. Κάτι τέτοιο, βέβαια, ξεπερνιέται εύκολα με την ορθή κοινωνικοποίηση του ζώου από κουτάβι και την απόκτηση νέων εμπειριών. Εν ολίγοις, το συγκεκριμένο σκυλάκι έχει όλες τις βάσεις για να γίνει κυριολεκτικά ο πιο πιστός και υπάκουος σκύλος!

 Φροντίδα και Περιποίηση:

 Ένας σκύλος της ράτσας Boston Terrier είναι αρκετά ενθουσιώδης και ενεργητικός. Αυτό σημαίνει πως χρειάζεται καθημερινά γυμναστική, παιχνίδια με σκυλιά και πνευματική διέγερση, για να παραμένει υγιής και χαρούμενος.

 Ένα πράγμα που αγαπάει είναι να περνάει ποιοτικό χρόνο με τα μέλη της αγαπημένης του οικογένειας. Δοκιμάστε νέα, δημιουργικά παιχνίδια μαζί του και επιδοθείτε σε αγώνες fetch στην αυλή ή τον κήπο σας. Να είστε βέβαιοι ότι θα σας το εκτιμήσει όσο τίποτα!

 Βέβαια, θα πρέπει να γνωρίζετε πως ίσως είναι λιγάκι φασαριόζος. Έχει τη τάση να ροχαλίζει στον ύπνο του και αν σιχαίνεται κάτι, τότε αυτό είναι σίγουρα η ζέστη.

 Από εκεί και πέρα, δεν έχει άλλες ιδιαίτερες απαιτήσεις. Το τρίχωμα του απαιτεί ελάχιστη περιποίηση, δηλαδή ένα απλό βούρτσισμα για να απομακρύνονται οι νεκρές τρίχες και να μη πέφτουν στο πάτωμα.

 Συνήθη προβλήματα υγείας της ράτσας:

 Η αλήθεια είναι ότι πέρα από κάποιες καταστάσεις, που καλό είναι να προσέξετε αναφορικά με τη ράτσα του, τα Τεριέ Βοστώνης δεν μας απασχολούν συχνά με σημαντικά προβλήματα υγείας.

 Ωστόσο, από τη στιγμή που αποκτάτε το δικό σας κουτάβι, δε παύει να θέλετε να ενημερώνεστε για τη γενικότερη κατάσταση της υγείας του και προβλήματα που συνδέονται με τη φυλή του.

 Εν προκειμένω, ένα Μπόστον Τεριέ μπορεί να εμφανίσει περιστασιακά εξάρθρωση επιγονατίδας, αλλεργίες, κώφωση, επιληπτικές κρίσεις, προβλήματα στα μάτια, ευαισθησία στη ζέστη και στην αναισθησία. Παρ’ όλ’ αυτά, τα σκυλιά της ράτσας έχουν υψηλό προσδόκιμο ζωής και με τη σωστή φροντίδα μπορούν να ζήσουν από δέκα έως δεκαπέντε χρόνια.

 Κλείνοντας τη σημερινή μας παρουσίαση για τη ράτσα, το Τεριέ Βοστώνης αποτελεί ένα πολύ αγαπητό και διάσημο κατοικίδιο, όχι μόνο στη γενέτειρά του, αλλά σε πολλές χώρες παγκοσμίως, Αυτό οφείλεται στον παιχνιδιάρικο χαρακτήρα, την ευγενική συμπεριφορά και το στυλάτο παρουσιαστικό του.

 Πρόκειται για το ιδανικό κατοικίδιο για κάθε τύπο οικογένειας ή διαμερίσματος. Άλλωστε, μην ξεχνάτε πως είναι ένα από τα πιο καλόψυχα σκυλιά στον πλανήτη!

 Αν σας ενδιαφέρει να αποκτήσετε τη συγκεκριμένη ράτσα και θέλετε να μάθετε περισσότερες συμβουλές για την αγορά, τη τιμή, την υγεία του, μπορείτε να απευθυνθείτε σε πιστοποιημένα εκτροφεία ζώων.

 Βέβαια, σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης και διαδικτυακές αγγελίες μπορεί να βρείτε ότι χαρίζονται κουτάβια της ράτσας του και να προχωρήσετε σε συμβόλαιο υιοθεσίας. Σε κάθε περίπτωση, το Boston Terrier είναι από κουτάβι ένα φανταστικό κατοικίδιο, που θα σας προσφέρει αμέριστη προσοχή, αγάπη και αφοσίωση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back To Top