Παιχνίδια με σκυλιά: Έξυπνα παιχνίδια για σκύλους στο σπίτι

 Υπάρχουν πολλοί στόχοι όσον αφορά την εκπαίδευση του σκύλου σας, αλλά εκτός από τις ικανότητες και τον δεσμό που χτίζονται ανάμεσά σας, η εκπαίδευση δοκιμάζει τις αντοχές και τα χαρίσματα του σκύλου σας – ειδικά αν είναι ο σκύλος μόνος στο σπίτι – και μπορεί να τον κάνει πραγματικά πιο έξυπνο. Αυτό το πλεονέκτημα μπορεί να γίνει και διασκεδαστικό.

 Εκτός από τη βασική εκπαίδευση υπακοής, υπάρχουν διαδραστικά παιχνίδια για σκύλους που τους διεγείρουν σωματικά και πνευματικά, αλλά είναι και διασκεδαστικά – και για τους δυο μαζί.

 Έχετε ξοδέψει χρήματα και χρόνο σε παιχνίδια με σκυλιά και ξεμείνατε από ιδέες; Αν αναρωτιέστε διαρκώς τι παιχνίδια να παίξω με τον σκύλο μου, ρίξτε μια ματιά παρακάτω για φρέσκες ιδέες και λύσεις!

 Υπάρχουν πολλά έξυπνα και διασκεδαστικά παιχνίδια με εκπαίδευση σκύλων. Έχουμε συγκεντρώσει πολλά παιχνίδια και δραστηριότητες που θα ωφελήσουν εσάς και τον γούνινο φιλαράκο σας!

 Τι εκπαιδευτικά παιχνίδια να παίξω με το σκύλο μου;
 Επαφή με τα μάτια

 Μάθετε στο σκυλί σας την οπτική επαφή. Βάλτε μια λιχουδιά στο μέτωπο ή κοντά στα μάτια σας και ζητήστε από τον σκύλο σας να σας κοιτάξει. Απομακρύνετε σταδιακά το φαγητό και χρησιμοποιήστε μια κίνηση του χεριού και μια προφορική εντολή στον σκύλο σας για να σας κοιτάξει.

 Η εκπαίδευση της επαφής με τα μάτια θα σας βοηθήσει σε στιγμές που η προσοχή του σκύλου σας έχει αποσπαστεί και ταυτόχρονα προκαλεί απελευθέρωση οξυτοκίνης τόσο σε εσάς, όσο και στο σκύλο σας. Η οξυτοκίνη είναι η ορμόνη προσκόλλησης ανάμεσα στον γονέα και το παιδί. Οι επιστήμονες την αποκαλούν και «αγκαλιά με τα μάτια».

 Αλλαγή της ρουτίνας της βόλτας

 Εάν θέλετε να βεβαιωθείτε ότι έχετε την πλήρη προσοχή του σκύλου σας, αλλάξτε την ρουτίνα της βόλτας σας. Ξεκινήστε την βόλτα σας πηγαίνοντας σε διαφορετική κατεύθυνση ή πάρτε διαφορετικά στροφή. Επίσης, μπορείτε να βρείτε ένα τελείως διαφορετικό μέρος για βόλτα, ώστε να βάλετε ακόμα μεγαλύτερη πρόκληση στο σκυλί σας.

 Η έκθεση του σκύλου σας σε νέα μέρη, μυρωδιές και ήχους θα τον αποσυντονίσουν για λίγο, όμως θα μπορέσετε να ελέγξετε εάν σας προσέχει και σας ακολουθεί. Βεβαιωθείτε ότι το νέο περιβάλλον είναι ασφαλές και για τους δύο σας.

 Παίξτε «κρυφτό» με τον σκύλο σας

 Αυτό δεν είναι ένα παιχνίδι μόνο για παιδιά. Είναι ένα εξαιρετικά διασκεδαστικό παιχνίδι για να παίξετε με τον σκύλο σας, αρκεί να συνοδεύεται από την απαραίτητη λιχουδιά – εσάς! Ζητήστε από το σκυλί σας να καθίσει, ενώ εσείς θα αναζητάτε το ιδανικό μέρος για να κρυφτείτε.

 Όταν κρυφτείτε ζητήστε από τον σκύλο σας να έρθει να σας βρει. Η οσφρητική του ικανότητα είναι πραγματικά ισχυρή, οπότε δεν θα αργήσει να σας βρει. Στο τέλος αξίζει έναν έπαινο και μια λιχουδιά. Με την πάροδο του χρόνου μπορείτε να επιλέξετε πιο δύσκολα μέρη για να κρυφτείτε.

 Μάθετε τον σκύλο σας να λύνει προβλήματα

 Πρόκειται για τα πιο έξυπνα παιχνίδια για σκύλους που διεγείρουν τη λειτουργία του εγκεφάλου. Δείξτε στον σκύλο σας πως να τραβάει ένα σχοινί για να πάρει μια λιχουδιά. Δέστε σε ένα σκοινί μια λιχουδιά και βάλτε το κάτω από ένα έπιπλο, έτσι ώστε να μην μπορεί να το φτάσει με το στόμα ή το πόδι του. Ενθαρρύνετε τον σκύλο σας να τραβήξει το σκοινί για να φτάσει την λιχουδιά.

 Αυτές οι δεξιότητες λογικής είναι απαραίτητες για την νοητική διέγερση των σκύλων. Η επιτυχής επίλυση προβλημάτων αυξάνει και την αυτοπεποίθηση των σκύλων.

 Φτιάξτε μόνοι σας στο σπίτι παιχνίδια για σκυλιά

 Τα DIY παιχνίδια για σκύλους αποτελούνται από υλικά και αντικείμενα που έχετε ήδη στο σπίτι σας. Χρησιμοποιήστε πλαστικά δοχεία αποθήκευσης φαγητού μέσα στα οποία θα κρύψετε λιχουδιές. Τα δοχεία πρέπει να είναι ίδιου μεγέθους ή set που κυμαίνονται από το μικρότερο στο μεγαλύτερο.

 Βάλτε στα δοχεία από μια λιχουδιά και τοποθετήστε το ένα μέσα στο άλλο. Πρέπει να επιβλέπετε το σκυλί σας κατά την διάρκεια του παιχνιδιού, για να μην φάει κάποιο πλαστικό κομμάτι. Μπορείτε να το κάνετε ακόμα πιο δύσκολο τοποθετώντας περισσότερα δοχεία.

 Βάλτε λιχουδιές σκύλου σε πλαστικό μπουκάλι

 Για αυτό το παιχνίδι, χρησιμοποιήστε πλαστικά μπουκάλια αναψυκτικού, μια μεταλλική ράβδο και μια ξύλινη βάση. Βάλτε τα τρία μπουκάλια αναψυκτικού στην σειρά και τρυπήστε τα με την μεταλλική ράβδο.

 Τοποθετήστε την ράβδο στην ξύλινη βάση. Βάλτε λιχουδιές σε δύο από τα τρία μπουκάλια και παρακολουθήστε τον σκύλο σας να προσπαθεί να βγάλει τις λιχουδιές.

 Παιχνίδια παζλ

 Μπορείτε να βρείτε παρόμοια έξυπνα παιχνίδια για σκύλους ή παραλλαγές αυτών στα καταστήματα Petvet24 με είδη κατοικίδιων ζώων.Ο σκοπός τους είναι να ενεργοποιήσουν την σκέψη των σκύλων και να φάνε την λιχουδιά.

 Αυτά τα διαδραστικά παιχνίδια βελτιώνουν την μνήμη του σκύλου σας και του μαθαίνουν να επικεντρώνονται σε έναν συγκεκριμένο στόχο για κάποιο χρονικό διάστημα.

 Παιχνίδια ευελιξίας για σκυλιά

 Αυτό θα προσφέρει νοητική, αλλά και σωματική διέγερση και εκτόνωση στον σκύλο σας. Μπορείτε να δημιουργήσετε μια πορεία εμποδίων με οικιακά αντικείμενα, όπως καρέκλες και κοντάρια από σκούπα, που θα χρειαστεί να πηδήξει. Έτσι, συνδυάζετε τα παιχνίδια με εκπαίδευση σκύλων. Το σκυλί θα πρέπει να ακολουθήσει τις εντολές σας, οπότε μαζί με την εκπαίδευση έρχεται και η διασκέδαση!

 Εάν διαπιστώσετε ότι το σκυλί σας είναι πραγματικά εξαιρετικό με αυτό, μπορείτε να τα εκπαιδεύσετε για αγώνες ευκινησίας.

 Παιχνίδι «Ζεστό ή  Κρύο»

 Αυτό το παιχνίδι περιλαμβάνει λεκτική επικοινωνία. Ο διαφορετικός φωνητικός τόνος θα βοηθήσει τον σκύλο σας να βρει μια κρυμμένη λιχουδιά ή ένα παιχνίδι. Κρύψτε τη λιχουδιά σε ένα μέρος που δεν θα φαίνεται.

 Χρησιμοποιήστε ήρεμο τόνο για να πείτε «κρύο», όταν ο σκύλος σας απομακρύνεται από την κρυμμένη λιχουδιά. Αντίθετα, πείτε με ενθουσιασμό «ζεστό», όταν ο σκύλος πλησιάζει. Πρόκειται για ένα από τα καλύτερα παιχνίδια με σκυλιά που αυξάνει τις ακουστικές δεξιότητες του σκύλου και συμβάλλει στη δημιουργία μιας ειδικής «γλώσσας» που μοιράζεστε εσείς και ο σκύλος σας.

 Μάθετε στο σκυλί σας νέα κόλπα

 Τα παιχνίδια με εκπαίδευση σκύλων σε νέα κόλπα δεν είναι πάντα ό,τι πιο εύκολο, είτε έχετε ένα κουτάβι ή έναν μεγαλύτερο σε ηλικία σκύλο. Ωστόσο, τόσο η διαδικασία, όσο και το αποτέλεσμα, θα σας ανταμείψει και τους δύο. Ίσως χρειαστεί να δουλέψετε με συνέπεια για αρκετό χρονικό διάστημα, αλλά θα αναπτυχθούν παράλληλα δεξιότητες υπακοής και προσοχής.

 Μπορείτε να μάθετε το «κάτω από τη γέφυρα». Απλά καθίστε στο πάτωμα με τα γόνατά σας ελαφρώς λυγισμένα και δελεάστε τον σκύλο σας με μια εξαιρετική λιχουδιά ή ένα αγαπημένο παιχνίδι, ώστε να περάσει κάτω από την «γέφυρα» που έχουν δημιουργήσει τα πόδια σας. Επαινέστε πολύ τον σκύλο σας μόλις τα καταφέρει.

 Χαλάκι δραστηριοτήτων

Το χαλάκι δραστηριοτήτων είναι από τα καλύτερα παιχνίδια για σκύλους που τους αρέσει να «χώνουν» τη μύτη τους παντού! Θα βρείτε πάρα πολλά και διάφορα σχέδια για τον σκυλάκο σας που δεν θα σταματήσει να το περιεργάζεται με τη μύτη και τα δόντια του. Κρύψτε μερικές λιχουδιές στις πτυχώσεις του και αφήστε τον σκύλο να παίζει για ώρες μαζί του!

 Είναι από τα καλύτερα παιχνίδια για τον σκύλο όταν βρίσκεται μόνος στο σπίτι, γιατί θα τον κρατήσει απασχολημένο και μακριά από ζημιές, όσο λείπετε για εξωτερικές δουλειές.

 Χρήσιμα παιχνίδια

 Συνδυάστε τα παιχνίδια με την εκπαίδευση σκύλων. Σας παρουσιάζουμε ονομαστικά μερικά χρήσιμα παιχνίδια για σκύλους:

  •  Αλτήρας από καουτσούκ
  •  KONG μπάλα για λιχουδιές
  •  Παιχνίδι για σκύλους με δακτυλίδια
  •  Δεμένη μπάλα με κουδουνάκι
  •  Μπαλάκι Rugby για λιχουδιές
  •  Κόμπος με λαβή
  •  Πισίνα για σκύλο
  •  Παιχνίδια με εκπαίδευση σκύλων, όπως το clicker

Βρείτε τα διαθέσιμα και φτιάξτε τον δικό του παιχνίδότοπο, με παιχνίδια για σκύλους σε μεγάλη ποικιλία στο Petvet24.gr!

 Πέραν της σωματικής δρστηριότητας, η ψυχική διέγερση είναι εξίσου σημαντική για την υγεία του σκύλου. Αναρωτιέστε διαρκώς τι παιχνίδια να παίξω με τον σκύλο μου; Τα παραπάνω παιχνίδια με σκυλιά που σας περιγράψαμε θα ενισχύσουν τόσο το μυαλό του σκύλου σας, όσο και τον δεσμό ανάμεσά σας.  

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back To Top