Πως να μάθω το σκύλο μου να μην τρώει πράγματα;

 Οι ανησυχίες και τα ερωτήματα είναι σίγουρα πολλά. Μπορεί να σκέφτεστε κάτι από τα παρακάτω ή και όλα μαζί: «ο σκύλος μου τρώει τα χαρτιά», «ο σκύλος μου τρώει ξύλο», «ο σκύλος μου σκάβει γλάστρες» ή «ο σκύλος μου τρώει τα λουλούδια» και στην τελική ο σκύλος καταστρέφει τα πάντα μασάει τα πάντα.

 Τι μπορείτε να κάνετε εάν ο σκύλος τρώει όλα αυτά από το σπίτι σας ;

 Τα σκυλιά είναι τύποι – ρακοσυλλέκτες και δεν μπορούμε να το αγνοήσουμε. Μερικά σκυλιά είναι περισσότερο από τα άλλα και γίνονται ακραία μερικές φορές με τις προτιμήσεις τους.

 Εάν έχετε έχετε δει τον σκύλο να ψάχνει για φαγητό ή ακόμα να μασάει πράγματα που δεν είναι φαγητό θα ξέρετε πόσο τρομακτικό είναι. Εάν το αντικείμενο που μασάει και καταπίνει είναι τοξικό μπορεί να του προκαλέσει διάφορα προβλήματα όπως εντερική απόφραξη.

Το σημαντικό είναι πώς θα κάνετε τον σκύλο σας να σταματήσει να τρώει πράγματα μέσα ή έξω από το σπίτι.

 Δεν μπορείτε να σταματήσετε να πετάτε σκουπίδια ούτε να διαφοροποιήσετε την φύση και το περιβάλλον – σκουπίδια, κόκκαλα, περιτυλίγματα φαγητού, ξύλα, νεκρά πουλιά, καρύδια. Μπορείτε όμως να σταματήσετε τον σκύλο σας να τρώει ό,τι βρίσκει.

 Εάν ο σκύλος σας είναι επιρρεπής στο μάσημα διάφορων πραγμάτων θα είναι μια δύσκολη πρόκληση για εσάς. Ακολουθούν ορισμένοι τρόποι για να ανακόψετε αυτή τη συμπεριφορά.

Πώς Να Σταματήσετε Ένα Σκυλί Να Τρώει Τα Πάντα

 Εκμάθηση εντολών

 Κουραστήκατε να αναρωτιέστε «ο σκύλος μου τρώει τα έπιπλα τι να κάνω»; Διδάξτε την φράση – προσταγή «άφησέ το». Με αυτή την προσταγή το σκυλάκι σας θα μάθει ότι δεν επιτρέπεται να πάρει το συγκεκριμένο αντικείμενο. Ίσως να είναι δύσκολο και πολλές φορές μη εφικτό, ειδικά όταν βρίσκει κάτι πολύ ενδιαφέρον. Είναι πράγματι δύσκολο να αφήσει κάτι ξεχωριστό που βρίσκεται κάτω από το στόμα του.

 Εκεί μπαίνει η «απόδειξη της υπόδειξης». Η διδασκαλία ενός σκύλου να κάνει κάτι είναι ένα μέρος της εκπαίδευσης του σκύλου. Η επιτυχία είναι να καταφέρει ο σκύλος να κάνει ό,τι του πείτε ανεξάρτητα από ό,τι άλλο συμβαίνει γύρω του, τον αποσπά ή τον δελεάζει.

 Η συνεργασία με έναν εκπαιδευτή  μπορεί να σας βοηθήσει να κάνετε αυτή την διαταγή πράξη σε όλες τις πιθανές καταστάσεις, ώστε να μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε όταν έχει σημασία.

 Ενθάρρυνση

 Ενθαρρύνετε το σκυλί σας για να κεντρίσετε τη προσοχή του. Όταν βρίσκεστε έξω, στην βόλτα ή τον κήπο μπορεί να είναι δύσκολο ο σκύλος να εστιάσει σε εσάς. Δοκιμάστε να του δώσετε ένα κομμάτι πραγματικού κρέατος ή ένα κόκκαλο για μάσημα όταν σας κοιτάει.

 Σε έναν κόσμο γεμάτο ενδιαφέροντα πράγματα για να μυρίζει και να τρώει, πρέπει να του προσφέρετε αρκετά καλά αντικείμενα για να ανταγωνιστείτε. Εμφανίζοντας του μια ξεχωριστή λιχουδιά στην βόλτα θα τον κάνετε να δώσει προσοχή μόνο σε εσάς.

 Εάν αυτές οι πράξεις προσφοράς ενσωματωθούν στον σκύλο θα ανταποκρίνεται κάθε φορά που το καλείτε ή λέτε το όνομά του. Μπορείτε να δοκιμάσετε κάτι τέτοιο μόνο όταν βλέπει κάτι που θα τον δελεάσει, αποφεύγοντας το πρόβλημα.

 Βόλτα σκύλου

 Περπατήστε σε περιοχές με λιγότερους πειρασμούς. Η βόλτα είναι πάντα μια καλή ευκαιρία να ανιχνεύσουν λαχταριστές και ακατάλληλες λιχουδιές. Στην βόλτα μπορεί να συναντήσετε πολλά αντικείμενα που είναι επικίνδυνο να φάνε τα σκυλιά.

 Επιλέξτε μέρη που προσφέρουν τους λιγότερους πειρασμούς αλλά και κινδύνους. Αποφύγετε εντελώς τις περιοχές που θα μπορούσαν να έχουν τοξικά είδη, για παράδειγμα, καρύδια και πεκάν. Μπορείτε να περπατάτε στον δρόμο και σε πλακόστρωτες περιοχές που είναι μακριά από γκαζόν ή κήπους άλλων ανθρώπων.

 Κάντε το φαγητό μια περιπέτεια

 Αναρωτιέστε γιατί ο σκύλος τρώει τα παπούτσια ενώ του παρέχετε μια καλής ποιότητας σκυλοτροφή; Τα σκυλιά θεωρούν συναρπαστικό κομμάτι την αναζήτηση τροφής. Στο σπίτι η τροφή παρέχεται έτοιμη στο μπολ τους. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να τα κάνετε να αναζητούν την καθημερινή τροφή τους.

 Αν του δίνετε την δυνατότητα να αναζητήσει τη τροφή του, δεν θα επιλέγει να τον κάνει στη βόλτα. Ναι μεν η συμπεριφορά ανίχνευσης δεν θα σταματήσει σε εξωτερικούς χώρους, αλλά θα ελαχιστοποιηθεί και θα μειωθεί η ένταση και η ανάγκη.

 Για παράδειγμα, ταΐστε το σκυλί σας διασκορπίζοντας τη κροκέτα σε μια ευρεία περιοχή. Εάν αφιερώσετε το ήμισυ στην κουζίνα, θα πρέπει να ψάξει για να την βρει και θα διεγείρει την μύτη και τον εγκέφαλό του σε κάθε γεύμα. Επίσης, δεν θα φάει το φαγητό του λαίμαργα μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.

 Παιχνίδια με τη μύτη

 Κρατήστε ενεργή την οσφρητική ικανότητα στο σπίτι. Διδάξτε και χρησιμοποιήστε παιχνίδια που θα χρησιμοποιεί την μύτη του. Δύο από τα ευκολότερα είναι το “Βρες το”, στο οποίο ζητάτε από το σκυλί σας να μείνει και στη συνέχεια κρύβετε μια λιχουδιά που πρέπει να βρει.

 Το δεύτερο είναι το “Ποιο χέρι”, το οποίο του επιτρέπει να επιλέξει το χέρι που κρατά μια λιχουδιά ωθώντας το απαλά. Εάν επιλέξει σωστά, λαμβάνει την απόλαυση.

 Μπολ φαγητού

 Επιλέξτε ένα μπόλ σχεδιασμένο για να επιβραδύνει το τάισμα. Πολλά μπολάκια φαγητού έχουν εσοχές για τα σκυλιά που πρέπει να προσπαθήσουν μέχρι να φτάσουν στις κροκέτες τους.

 Αυτό τους επιβραδύνει και απαιτεί από αυτούς να εργαστούν σκληρότερα για να φάνε παρέχοντάς τους ψυχική διέγερση και καθιστώντας πιο αργό το τάισμα τους. Συγχρόνως, αυτή η ταΐστρα αποτελεί ένα από τα καλύτερα παιχνίδια για τον σκύλο όταν βρίσκεται μόνος στο σπίτι, με αποτέλεσμα να μείνει απασχολημένος και μακριά από ζημιές.

 Φίμωτρο

 Εάν κινδυνεύει η υγεία του σκύλου δοκιμάστε ακραίες λύσεις. Μερικές φορές οι άνθρωποι σταματούν να κάνουν περιπάτους και βόλτες με τα σκυλιά τους επειδή μπορεί να βρουν κάτι πραγματικά επικίνδυνο.

 Αυτό όμως μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την ποιότητα ζωής του σκύλου. Υπάρχει μια άλλη επιλογή η οποία είναι να αποτρέψετε φυσικά τα σκυλιά σας από το να καταπιούν αυτούς τους κινδύνους.

 Μια επιλογή για να αποτρέψετε τα σκυλιά από το να φάνε επικίνδυνα πράγματα είναι το φίμωτρο. Πολλοί διστάζουν να το χρησιμοποιήσουν επειδή ανησυχούν ότι οι άνθρωποι θα πιστεύουν ότι ο σκύλος είναι επιθετικός. Ωστόσο, αυτό δεν είναι πιο πάνω από την υγεία του σκύλου.

 Η επιλογή αυτή θα σας επιτρέπει να κάνετε με ασφάλεια τις βόλτες σας και το σκυλάκι σας θα μπορεί να μυρίσει τα πάντα και να διασκεδάσει. Επιλέξτε ένα φίμωτρο καλής ποιότητας που θα επιτρέπει στο σκυλάκι να μυρίζει καλά. Το φίμωτρο μπορεί να αποτρέψει τα σκυλιά από την κατάποση πετρών, σκουληκιών, σκουπιδιών και όλων των άλλων πειρασμών εκεί έξω.

 Για τα σκυλάκια τα περισσότερα αντικείμενα στο σπίτι είναι πειρασμός που θα θέλουν να γευτούν. Όμως με την κατάλληλη εκπαίδευση και τα μέτρα που θα λάβετε μπορεί να αποφύγουν τόσο τους κινδύνους όσο και την επίπληξη σας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back To Top