Πίντσερ: Τα κορυφαία χαρακτηριστικά της ράτσας του!

 Τύπος: Σκύλος εργασίας – Παρεάς

 Βάρος: 11 με 15 κιλά

 Ύψος: 43 με 50 εκατοστά

 Οικογένεια: Pinscher

 Καταγωγή: Γερμανία

 Ημερομηνία καταγωγής: 1600

 Άλλα ονόματα: Δεν αναφέρονται

 Μερικές χρήσιμες πληροφορίες για την ράτσα German Pinscher:

 Το Γερμανικό Πίντσερ δεν είναι πολύ μεγάλο σε μέγεθος, έχει όμως ένα μυώδες τετράγωνο σώμα αρκετά συμπαγές που του προσδίσει δύναμη και αρκετά ελαφρύ που του προσδίδει ευελιξία κινήσεων. Αυτό το σκυλί μπορεί να κάνει πεζοπορία όλη μέρα, πράγμα που ενισχύεται από τις εξαιρετικά ισχυρές αισθήσεις του. Σήμερα, το Pinscher έχει αποκτήσει έναν νέο ρόλο ως εκπληκτικό κατοικίδιο, αλλά και ως φύλακας με πιστό και προστατευτικό χαρακτήρα.

 Το τρίχώμα της ράτσας είναι κοντό και τα κύρια χρώματά του είναι το καφέ, το μπλε, το μαύρο και το καστανοκόκκινο.

 Η ιστορία της ράτσας:

 Ο Γερμανικός Πίντσερ είναι ο πρόγονος των γνωστών Πίντσερ σκύλων που εντοπίζεται πίσω στο Γερμανικό σκυλί Bibarhund του 7ου αιώνα και στο Tanner του 14ου αιώνα. Στην δεκαετία του 1600 σκυλιά με την ίδια καταγωγή ή τον ίδιο τύπο διασταυρώθηκαν με Αγλλικά Toy Τερριέ, δημιουργώντας το Rattenfanger, έναν ευέλικτο και εργατικό σκύλο φύλακα. Το Rattenfanger έγινε Πίντσερ και παρέμεινε ένας σκληρά εργαζόμενος σκύλος και δεινός κυνηγός τρωκτικών για πολλούς αιώνες.

 Με την έναρξη των διαγωνισμών ανάμεσα σε σκυλιά στα τέλη του 1800, το ενδιαφέρον για το Πίντσερ αυξήθηκε. Το 1884 οριστικοποιήθηκε και το πρότυπο της ράτσας, ωστόσο, δεν είχε κερδίσει μεγάλη δημοτικότητα και τα Πίντσερ μειώθηκαν σε αριθμό. Όπως συνέβη με πολλές ράτσες σκύλων εκείνη την περίοδο, οι δύο Παγκόσμιοι Πόλεμοι που ακολούθησαν απέτρεψαν οποιαδήποτε ανασύσταση της ράτσας, με αποτέλεσμα στο τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, το Πίντσερ να βρίσκεται στα πρόθυρα εξαφάνισης.

 Μεταξύ του 1948 και του 1985 δεν καταγράφηκε ούτε ένα νέο κουτάβι στην Δυτική Γερμανία. Τότε η επιβίωση του Pincher βασίστηκε στον απόγονό του, το Miniature Pinscher. Το 1958, επιλέχθηκαν τέσσερα Πίντερ Μινιατούρα και καταχωρήθηκαν από το Pinscher-Schnauzer Klub στη Δυτική Γερμανία.

 Εκείνη τη περίοδο που η Γερμανία ήταν χωρισμένη σε Ανατολική και Δυτική, ένα θηλυκό Πίντσερ βγήκε λαθραία από την Ανατολική Γερμανία και ανηπαρήχθη με τρία διαφορετικά αρσενικά Πίντσερ Μινιατούρα. Σχεδόν όλα τα σημερινά Γερμανικά Pinscher προέρχονται από αυτά τα πέντε σκυλιά.

 Η ράτσα έφτασε και στην Αμερική στα τέλη της δεκαετίας του 1970. Το 2001 εισήχθει στο Αμερικανικό Κυνολογικό Όμιλο στη κατηγορία των ανάμεικτων σκύλων, ενώ το 2003 έγινε μέλος της ομάδας των σκύλων εργασίας.

 Επίπεδο ενέργειας

 

 Παιχνίδι

 

 Φιλικότητα προς τα άλλα σκυλιά

    

 Φιλικότητα προς τους άγνωστους

 

 Ευκολία εκπαίδευσης

   

 Ευαισθησία στην ζέστη

   

 Απαιτήσεις άσκησης

   

 Αγάπη

   

 Φιλικότητα προς τα άλλα κατοικίδια

   

 Εγρήγορση

   

 Απαιτήσεις περιποίησης

   

 Γαύγισμα

 

 Συμπεριφορά, χαρακτήρας και προσωπικότητα:

 Το Γερμανικό Πίντσερ είναι ένα ζωηρό, ανθεκτικό και θαρραλέο σκυλάκι που δεν θα διστάσει να πάρει τη πρωτοβουλία να προστατέψει την οικογένεια και το σπίτι του. Βρίσκεται πάντα σε εγρήγορση και δεν γαυγίζει άνευ λόγου και αιτίας, παρά μόνο για να ειδοποιήσει για πιθανούς εισβολείς.

 Παρόλο που μαθαίνει πολύ γρήγορα, η εκπαίδευσή του μπορεί να αποβεί λιγάκι πρόκληση, διότι δεν έχει την τάση να υπακούει εάν δεν υπάρχει πολύ καλός λόγος για να το κάνει. Γι’α αυτόν τον λόγο, χρειάζεται ένα δυναμικό αφεντικό που θα τον εκπαιδεύει με συνέπεια, μεθοδικότητα και υπομονή.

 Όπως και να’χει πάντως, δεν παύει να είναι ένας παιχνιδιάρης και στοργικός σκύλος με τα μικρά παιδιά, εφόσον και εκείνα με τη σειρά τους είναι προσεκτικά στη συμπεριφορά τους απέναντί του. Ως προς τους ξένους, ο χαρακτήρας του είναι επιφυλακτικός, ενώ με τα μικρά κατοικίδια ζώα δεν τα πηγαίνει πολύ καλά.

 Συντήρηση και χαρακτηριστικά της φυλής των German Pinscher:

 Ως προς τη φροντίδα του πνεύματος, το Γερμανό Πίντσερ θέλει να είναι μέσα σε όλα και να μην μένει μόνο του στο σπίτι ή σε ένα κλουβί σκύλου για ώρες. Πρόκειται για έναν πολύ δραστήριο σκύλο που βαριέται ή απογοητεύεται εύκολα εάν δεν λαμβάνει επαρκή ψυχοσωματική άσκηση και διέγερση. Αν πρέπει αναγκαστικά να μείνει μόνος στο σπίτι, φροντίστε να του έχετε εξασφαλίσει τη τροφή, τα παιχνίδια και την ασφάλειά του.

 Ως προς τη φροντίδα του σώματος, δεν χρειάζεται ιδιαίτερο καλλωπισμό, εκτός από ένα βούρτσισμα και ένα μπάνιο αραιά και που για να παραμένει υγιής και καθαρός.

 Υγεία & Φροντίδα:
  • Σημαντικές ανησυχίες: Δεν αναφέρονται
  • Μικρές ανησυχίες: Δεν αναφέρονται
  • Περιστασιακές καταστάσεις: Καταρράκτης, δυσπλασία ισχίου, νόσος του Von Willebrand.
  • Προτεινόμενες εξετάσεις: Ισχίων, ματιών, dna για τη νόσο του Von Willebrand.
  • Προσδόκιμο ζωής: 12–15 χρόνια

 Ενώ τα χαρακτηριστικά που αναφέρονται εδώ μπορεί συχνά να αντιπροσωπεύουν αυτήν τη φυλή, τα σκυλιά έχουν την δική τους προσωπικότητα, μεγαλώνουν σε διαφορετικό περιβάλλον και αποκτούν διαφορετικές συνήθειες κατά την εκπαίδευση. Αν θέλετε να αποκτήσετε το δικό σας κουτάβι, δείτε μήπως χαρίζονται κουτάβια για υιοθεσία ή απευθυνθείτε στο κοντινότερο καταφύγιο της περιοχής σας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back To Top