Ιντεφίξ: Τι ράτσα ήταν ο γενναίος σκύλος του Αστερίξ;

 Είναι γνωστό πως οι σκύλοι είναι οι καλύτεροι φίλοι των ανθρώπων. Για αυτό το λόγο, άλλωστε, τους βλέπουμε να πρωταγωνιστούν σε ένα σωρό τηλεοπτικές ταινίες και σειρές, παιδικά και διάφορα comics, είτε έχοντας τον πρωταγωνιστικό ρόλο είτε με το να βρίσκονται στο πλευρό του αγαπημένου μας, κεντρικού ήρωα, συνοδεύοντας τον στις περιπέτειές του.

 Βέβαια, όπως και να το κάνουμε, αυτή τους η συμμετοχή ήταν που, συνήθως, αποτελούσε και αλατοπίπερο σε όλη την ιστορία, διότι κανείς δεν αμφισβητεί το ότι οι μικροί μας μπαγάσηδες είναι πολύ χαριτωμένοι και καταφερτζήδες!

 Η αλήθεια είναι πως έχουν γραφτεί πολλά για τους διάσημους σκύλους cartoons – και πώς να μην γραφτούν, αφού είναι τόσο λατρευτοί από παιδιά, αλλά και μεγάλους!

 Αν γυρίσετε πίσω στα παιδικά σας χρόνια, σίγουρα θα θυμηθείτε εκείνο τον περίφημο και τρανό Ιντεφίξ, τον πιστό σκύλο του Αστερίξ και του Οβελίξ, που μεγάλωσε γενιές και γενιές. Ουσιαστικά, πρόκειται για έναν φανταστικό τηλεοπτικό χαρακτήρα, εμπνευσμένο όμως από μία μικρόσωμη και κατάλευκη ράτσα σκύλου. Ποια μπορεί όμως να είναι αυτή η ράτσα;

 Τι ράτσα σκύλου ήταν ο Ιντεφίξ;

 Η αλήθεια είναι πως το ζήτημα αυτό έχει απασχολήσει αρκετά τους θαυμαστές του γνωστού κόμικ και τους σινεφίλ. Κάπως έτσι, λοιπόν, έχουν διατυπωθεί ένα σωρό απόψεις για το τι ράτσα ήταν ο Ιντεφίξ. Παρακάτω θα δούμε μαζί τις 4 επικρατέστερες όλων αυτών.

 1. West Highland White Terrier

 Στις δύο πρώτες ταινίες του Αστερίξ, τον ρόλο του Dogmatix ενσάρκωνε με τεράστια επιτυχία ένα γλυκύτατο West Highland White Terrier, γνωστό και ως Westie.

 Αν ρίξουμε, λοιπόν, μια προσεκτική ματιά στο πανέμορφο αυτό πλασματάκι και τον ήρωα των αγαπημένων μας ταινιών, θα μπορέσουμε να βρούμε ένα σωρό ομοιότητες μεταξύ τους.

 Υπάρχει όμως ένα και ένα προβληματάκι στη συγκεκριμένη περίπτωση. Είναι λιγάκι δύσκολο να υπήρχε ένα Westie στη περιοχή της Γαλατίας, μία επαρχία όπου λάμβαναν χώρα τα γεγονότα και μάλιστα, γύρω στο 50 π.Χ, καθώς αυτή η ράτσα δεν υπήρχε καν τότε!

 2. Melitan

 Επρόκειτο για ένα σκυλάκι του καναπε που στεκόταν επάξια στο πλευρό των αρχαίων Ελλήνων και Ρωμαίων. Σκοπός του ήταν να του κρατάει συντροφιά και να τους διασκεδάζει στα διάφορα στιγμιότυπα της καθημερινής τους ζωής.

 Εκείνο το σκυλί ήταν μικροσκοπικό, φουντωτό και έμοιαζε πολύ με το Γερμανικό Σπιτς. Με ένα κατάλευκο χρώμα και μια τριγωνική, αλεπουδίσια μουσουδίτσα, το σκυλάκι αυτό τραβούσε πάντοτε όλα τα βλέμματα επάνω του.

 Εντάξει, μπορεί η εμφάνιση του να μη μας θυμίζει και πολύ τον Dogmatix, ωστόσο, υπάρχουν βάσιμες υποψίες για την σύνδεσή του με το σκυλί του Οβελίξ, που, σύμφωνα με πηγές, επιβεβαιώνεται η ύπαρξή του γύρω στο 50 π.Χ.

 3. Ένα πολεμικό σκυλί, όπως είναι το Ιρλανδικό Γουλφχάουντ

 Πρόκειται για μια πάρα πολύ αρχαία ράτσα σκύλων, την οποία οι Κέλτες χρησιμοποιούσαν ως ιδανικά σκυλιά  φύλακες, ενώ τους επέτρεπαν να συμμετέχουν και σε διάφορες μάχες.

 Μάλιστα, τα συγκεκριμένα σκυλάκια είναι πολύ πιθανό να ζούσαν σε ένα χωριό κοντά στη περιοχή της Γαλατίας εκείνης της περιόδου, όπου δραστηριοποιούνταν οι αγαπημένοι μας ήρωες, γεγονός που ισχυροποιεί την σύνδεσή τους με τον Dogmatix.

 Το μοναδικό ψεγάδι ίσως σε αυτή την υπόθεση είναι το γεγονός πως αυτή η ράτσα ήταν τεράστια σε μέγεθος, ενώ ο Ιντεφίξ ήταν μικροσκοπικός και γλυκούλης. Ομολογουμένως, όμως, λόγω του μεγέθους του είναι διόλου απίθανο να συμμετείχε σε μάχες στο πλευρό του Οβελίξ.

 4. Schnauzer

 Κάλλιστα, ο λατρεμένος μας Ιντεφίξ θα μπορούσε να είναι ένα Σνάουτσερ. Η συγκεκριμένη ράτσα όμως δεν υπήρχε εκείνη την περίοδο ή τουλάχιστον δεν τη γνωρίζαμε ακόμη. Αυτό που γνωρίζουμε με σιγουριά όμως είναι ότι το Σνάουτσερ δεν προέχεται από κάποιο μικρό και χαριτωμένο Γαλατικό χωριό.

 Βέβαια, ακόμα και η εξωτερική τους εμφάνιση δεν φαίνεται να παρουσιάζει πια και τόσες ομοιότητες. Μοναδική εξαίρεση σε αυτό αποτελεί το ότι και τα δύο σκυλάκια έχουν τα χαρακτηριστικά μουστάκια στη μουσούδα τους!

 Ήδη από τη πρώτη στιγμή που συνάντησε αυτούς τους δύο λατρεμένους πρωταγωνιστές μας, ο μικρούλης αυτός σκυλάκος ακολούθησε τους Γαλάτες μέσα σε μία πυραμίδα και τους οδήγησε με ασφάλεια πίσω στην έξοδο.

 Με αυτόν τον τρόπο απέδειξε στους καινούριους του φίλους την αξία του και κέρδισε μία ξεχωριστή θέση στην καρδιά, αλλά και τη παρέα τους. Παράλληλα, όμως, ο μεγάλος και τρανός Ιντεφίξ κατέκτησε και την καρδιά όλων των θαυμαστών του γνωστού κόμικ και των διαφόρων ταινιών που έχουν βγει κατά καιρούς με τον Αστερίξ και τον Οβελίξ!

 Δικαίως, ο Ιντεφίξ διακρίνεται ως ένας από τους μεγαλύτερους τηλεοπτικούς αστέρες, που στέκονταν πάντοτε με πίστη και αφοσίωση στο πλευρό των αγαπημένων του φίλων – κι ας μην ξέρουμε ακριβώς σε ποια ράτσα ανήκει.

 Εσείς θυμάστε τον περίφημο Ιντεφίξ; Πείτε μας κάποια σκηνή που σας έκανε ιδιαίτερη εντύπωση!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back To Top