Γερμανικό Σπιτς: Ένας ορεξάτος & χαρούμενος φύλακας!

 Τύπος: Spitz

 Βάρος: 10 με 11 κιλά

 Ύψος: 22 με 27 εκατοστά (μικρό), 30 με 38 εκατοστά  (μεσαίο)

 Οικογένεια: Βορράς (Ηνωμένος Κυνολογικός Όμιλος), Foundation Stock Service (Αμερικανιός Κυνολογικός Όμιλος)

 Καταγωγή: Γερμανία

 Ημερομηνία καταγωγής: 1450

 Άλλα ονόματα: Δεν αναφέρονται

 Μερικές χρήσιμες πληροφορίες για την ράτσα:

 Το Γερμανικό Σπιτς είναι μια Σκανδιναβική ράτσα με κοντό, συμπαγές και τετράγωνο σώμα. Τα αφτιά του είναι μικρά και στητά και η ουρά του κυρτή προς την πλάτη του. Το τρίχωμά του είναι όμορφο και τα χρώματά του είναι μαύρο, λευκό, κρεμ, καφέ, μαύρο με ανοιχτό καφέ, πυρόξανθο, πορτοκαλί και γκρι.

 Αυτό το σκυλάκι έχει εξαιρετική αίσθηση ακοής, βρίσκεται πάντα σε επαγρύπνιση και αν κάτι ύποπτο υποπέσει στην αντίληψή του, θα γαυγίσει έντονα για να σας ειδοποιήσει, υπερασπιζόμενος το σπίτι ή τη γη του.

 Η εν λόγω μικρόσωμη ράτσα σκύλου έχει δύο ποικιλίες σε μέγεθος: το Klein (μικρό) και το Mittel (μεσαίο).

 Η ιστορία του German Spitz:

 Είναι μια σχετικά νέα ράτσα που ησήχθη στις στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής από τη Γερμανία, την Αγγλία και την Αυστραλία. Η πρώτη καταγραφή του Γερμανικού Σπιτς πραγματοποιήθηκε το 1450 ως γενναίος υπερασπιστής του σπιτιού και της γης. Πολύ πρώιμα μέλη της ράτσας βρέθηκαν σε αγροτικές περιοχές στην επαρχία της Πομερανίας, από την οποία και προήλθε το αρχικό όνομα της φυλής, «Pomeranian».

 Στην Γερμανία, το Γερμανικό Σπιτς χωρίζεται σε 5 υποφυλές, αλλά όταν το Toy και το Wolfspitz εξήχθησαν σε άλλες χώρες, θεωρήθηκαν ξεχωριστές ράτσες σκύλων: το Pomeranian και το Keeshond.

 Στην Αμερική, το Γερμανικό Spitz θεωρείται μια ράτσα με δύο ποικιλίες σε διαφορετικό μέγεθος: το Klein και το Mittel. Ο Κυνολογικός Όμιλος έχει αναγνωρίσει τη ράτσα ως μέλος της ομάδας των βόρειων φυλών από το 2006.

 Επίπεδο ενέργειας

   

 Παιχνίδι

   

 Φιλικότητα προς τα άλλα σκυλιά

   

 Φιλικότητα προς τους ξένους

   

 Ευκολία εκπαίδευσης

 

 Ευαισθησία στην ζέστη

    

 Απαιτήσεις άσκησης

    

 Αγάπη

   

 Φιλικότητα προς τα άλλα κατοικίδια

   

 Εγρήγορση

 

 Απαιτήσεις περιποίησης

   

 Γαύγισμα

 

 Συμπεριφορά, χαρακτήρας και προσωπικότητα του German Spitz:

 Αυτό το σκυλάκι είναι έξυπνο, δραστήριο και ένας άγρυπνος φρουρός. Η αυτοπεποίθηση, η ενέργεια και η χαρούμενη διάθεσή του, μας θυμίζουν τη παιδική μας ηλικία και ξαναγινόμαστε παιδιά κοντά του! Διακρίνεται επίσης για την ακλόνιτη αφοσίωση στο αφεντικό του, τον οποίο είναι πάντα πρόθυμο να ευχαριστήσει. Ένα από τα κυριότερα χαρακτηριστικά της ράτσας του είναι ότι δεν εμπιστεύεται τους ξένους, για αυτό και είναι πολύ καλός φύλακας του σπιτιού και του χωραφιού σας.

 Η ευελιξία και η προσαρμοστικότητά του κάνουν ακόμα πιο εύκολη την εκπαίδευσή του, αν και κατά καιρούς μπορεί να γίνει ανεξάρτητο και λίγο ανυπάκουο. Η σωστή εκπαίδευση και κοινωνικοποίηση θα τον βοηθήσει επίσης να ταιριάξει καλά με άλλους ανθρώπους και κατοικίδια ζώα.

 Συντήρηση και χαρακτηριστικά της φυλής German Spitz :

 Το German Spitz έχει διπλό και παχύ τρίχωμα το οποίο χρειάζεται βούρτσισμα μερικές φορές την εβδομάδα. Με αυτό τον τρόπο θα αποφευχθούν οι κόμποι. Όταν μαδάει δύο φορές το χρόνο χρειάζεται να το χτενίζετε κάθε μέρα. Κατά τα άλλα, χρειάζεται μπάνιο, κόψιμο των νυχιών και καθαρισμό των αφτιών του, όπως όλα τα υπόλοιπα σκυλιά. Όχι κάτι υπερβολικό.

 Το German Spitz απαιτεί επίσης τακτική άσκηση που θα το βοηθήσει να εκτονώσει την ενέργειά του, όπως κυνήγι μπάλας, βόλτες, κρυφτό και εκμάθηση νέων κόλπων. Όντας ένα πολύ περίεργο σκυλάκι, δεν θα διστάσει να εξερευνήσει κάτι που του αρέσει όσο ψηλά κι αν βρίσκεται ή ακόμα κι αν πρέπει να πηδήξει έναν φράκτη. Τίποτα δεν τον σταματάει, καθώς κάθε μέρα είναι μια νέα περιπέτεια!

 Τα υδάτινα μέρη, όπως λακκούβες, υγρότοποι, ποτάμια και ούτω καθεξής είναι επικίνδυνα για το μικρό Σπιτς και θα πρέπει να αποφεύγονται. Σε γενικές γραμμές, είναι ένας γρήγορος και έξυπνος μαθητής που ανταποκρίνεται εύκολα στην εκπαίδεση. Είναι φυσικός φύλακας, οπότε το συχνό γάβγισμα είναι κάτι που πρέπει να περιμένετε, ειδικά όταν συναντά κάτι νέο ή άγνωστο.

 Υγεία & Φροντίδα:
  • Σημαντικές ανησυχίες: Δεν υπάρχουν/ δεν αναφέρονται.
  • Μικρές ανησυχίες: Δεν υπάρχουν/ δεν αναφέρονται.
  • Περιστασιακές καταστάσεις: Προοδευτική ατροφία του αμφιβληστροειδούς, δυσπλασία του αμφιβληστροειδούς και εξάρθρωση επιγονατίδας.
  • Προτεινόμενες εξετάσεις: Δεν υπάρχουν/ δεν αναφέρονται.
  • Προσδόκιμο ζωής της ράτσας: 13 έως 15 χρόνια

 Ενώ τα χαρακτηριστικά που αναφέρονται εδώ μπορεί συχνά να αντιπροσωπεύουν αυτήν τη φυλή, τα σκυλιά έχουν την δική τους προσωπικότητα, μεγαλώνουν σε διαφορετικό περιβάλλον και αποκτούν διαφορετικές συνήθειες και συμπεριφορά κατά την εκπαίδευση. Για να αποκτήσετε το δικό σας σκυλάκι, απευθυνθείτε σε κάποιο καταφύγιο ζώων ή στο εκτροφείο της περιοχής σας. Δείτε επίσης μήπως χαρίζονται κουτάβια για υιοθεσία και κάντε μια μεγάλη πράξη αγάπης προς τους τετράποδυς φίλους μας!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back To Top