Γαλλικό Μπουλντόγκ: Μαζί του θα γελάς σαν μικρό παιδί!

 Τύπος: Μη αθλητικός σκύλος

 Βάρος: Περίπου 12 κιλά

 Ύψος: 28 με 33 εκατοστά

 Οικογένεια: Mastiff, Bull         

 Καταγωγή: Γαλλία

 Ημερομηνία καταγωγής: 1800

 Άλλα ονόματα: Bouledogue Francais

 Μερικές χρήσιμες πληροφορίες για τα Γαλλικά Μπουλντόγκ:

 Το Γαλλικό Μπουλντόγκ έχει μικρό μέγεθος, χαμηλό κέντρο βάρους, φαρδύ μέγεθος, βαριά οστά, μυώδες σώμα και μεγάλο, τετράγωνο κεφάλι. Το δέρμα του στο κεφάλι είναι χαλαρό, μαλακό και σχηματίζει ρυτίδες στο πρόσωπο και τους ώμους, χαρακτηριστικά που έχει από μωρό. Τα αφτιά του είναι μεγάλα και έχει έναν ελεύθερο και κάπως ατσούμπαλο βηματισμό! Αν και έχει μια φιλοπερίεργη έκραση προσώπου, αυτό το μικρούλι σκυλάκι του σαλονιού είναι ένα διασκεδαστικό μπιφτεκάκι.

 Τα συνήθη χρώματα της ράτσας του είναι άσπρο, μαύρο, στικτό, κιτρινόφαιο, ταμπά. Επίσης έχει όμορφα, εκφραστικά καφέ, μαύρα, μπλε ή γκρι μάτια που θα θέλετε να τα αποτυπώνετε σε χιλιάδες φωτογραφίες και να τις μοιράζεστε με τους διαδικτυακούς φίλους σας στα social media.

 Όπως είπαμε, το Γαλλικό Μπουλντόγκ είναι μικρό σε μέγεθος, αλλά υπάρχει και η μίνι εκδοχή της ράτσας που είναι ακόμα μικρότερη. Ένα μέσο αρσενικό σκυλί ζυγίζει περίπου 11 με 14 κιλά, ενώ ένα θυλυκό περίπου 9.5 με 13.

 Η ιστορία της ράτσας:

 Τον 19ο αιώνα το Μπουλντόγκ ήταν αρκετά δημοφιλές στην Αγγλία, ειδικά στο Νότιγχαμ. Βέβαια, το 1800, πολλοί άνθρωποι που ασχολούνταν με την δαντελοποιΐα ταξίδεψαν στην Γαλλία και μαζί τους πήραν και τα μικροσκοπικά Μπουλντόγκ, τα οποία έγιναν πολύ γνωστά. Στα τέλη του 1800, η ράτσα είχε τραβήξει την προσοχή της ανώτερης τάξης και είχε μπει σε μερικά από τα καλύτερα σπίτια στη Γαλλία.

 Οι Γαλλίδες αγάπησαν αμέσως αυτά τα μικρά σκυλάκια, ειδικά όσα είχαν στητά αφτιά που έμοιαζαν σαν αυτά της νυχτερίδας. Οι έμποροι σκύλων συνέχιζαν να μεταφέρουν πολλά Μπουλντόγκ στη χώρα και σύντομα έγιναν πολύ αγαπητά στο Παρίσι. Τα σκυλάκια ονομάστηκαν «Bouledogue Francais». Σε αντίθεση με τους Άγγλους που δεν τους άρεσαν τα συγκεκριμένα αφτάκια της ράτσας, οι Γάλλοι εκτροφείς θέλησαν να διαιωνίσουν αυτό το χαρακτηριστικό.

 Την ίδια εποχή, τα Γαλλικά Μπολυντόγκ έκαναν μεγάλη εντύπωση στους Αμερικανούς που είχαν ταξιδέψει στη Γαλλία και αποφάσισαν να μεταφέρουν κάποια στη πατρίδας τους για να τα εκτρέφουν συστηματικά.

 Εν μέσω της διαμάχης των Αμερικανών με τους Γάλλους για το ποιος τύπος αφτιών του Γαλλικού Μπολυντόγκ ήταν ο πιο σωστός, το 1898 δημιουργήθηκε ένας Αμερικανικός Οργανισμός που χρηματοδότησε αποκλειστικά και μόνο τα Γαλλικά Μπουλντόγκ σε έναν από τους πιο εκλεπτυσμένους διαγωνισμούς σκύλων.

 Το ευγενικό παρουσιαστικό τους προσέλκυσε πολλούς θαυμαστές και σύντομα έγιναν αγαπητά και στην Αμερική. Η δημοτικότητά τους στους κύκλους της υψηλής κοινωνίας αυξήθηκε και το 1913 ήταν από τα πιο δημοφιλή σκυλιά σε διαγωνισμούς σκύλων.

 Τι αξίζει να γνωρίζετε για το French Bulldog:
  • Δεν μπορεί να κολυμπήσει
  • Υπάρχουν μερικά που έχουν αφτιά τύπου νυχτερίδας
  • Διακρίνεται για τη κωμική συμπεριφορά του
  • Δεν αντέχει την ζέστη
  • Το σώμα του είναι συμπαγές σώμα

 Επίπεδο ενέργειας

   

 Παιχνίδι

   

 Φιλικότητα προς τα άλλα σκυλιά

   

 Φιλικότητα προς τους άγνωστους

   

 Ευκολία εκπαίδευσης

 

 Ευαισθησία στην ζέστη

 

 Απαιτήσεις άσκησης

 

 Αγάπη

   

 Φιλικότητα προς τα άλλα κατοικίδια

   

 Εγρήγορση

     

 Απαιτήσεις περιποίησης

   

 Γαύγισμα

   

 Συμπεριφορά, χαρακτήρας και προσωπικότητα:

 Το Γαλλικό Μπουλντόγκ είναι ένας μικρόσωμος σκυλάκος του καναπέ που λατρεύει να κουλουριάζεται δίπλα σας όταν χαλαρώνετε και να απολαμβάνει τον υπνάκο του. Οι περισσότεροι το περιγράφουν ως έναν μικρό κλόουν, γιατί είναι πολύ παιχνιδιάρικο και διασκεδαστικό σκυλί που θέλει να ευχαριστεί την οικογένειά του.

 Παρόλο που ο χαρακτήρας του είναι πολύ φιλικός και ευχάριστος, όπως και με κάθε άλλη ράτσα σκύλου, η εκπαίδευση και η κοινωνικοποίησή του πρέπει να ξεκινάει από όταν είναι κουτάβι για να παραμένει ψυχικά και σωματικά υγιής.

 Συντήρηση και χαρακτηριστικά της φυλής:

 Το Γαλλικό Μπουλντόγκ χρειάζεται ελάχιστη άσκηση. Απολαμβάνει να βρίσκεται σε εξωτερικούς χώρους, αλλά όχι όταν έχει πολλή ζέστη ή υγρασία. Με αυτές τις βραχυκέφαλες ράτσες σκύλων πρέπει να είστε ιδιαίτρα προσεκτικοί, γιατί είναι επιρρεπείς στη θερμοπληξία.

 Ένας μικρός περίπατος είναι αρκετός ώστε να εκτονωθεί και να καλύψει τις φυσικές του ανάγκες. Για να διατηρήσετε το ιδανικό βάρος του σκύλου σας, μεταξύ άλλων, θα πρέπει να του παρέχετε ελαφριά άσκηση μια ισορροπημένη διατροφή. Ο κτηνίατρος θα σας ενημερώσει ποια είνα η κατάλληλη τροφή για Γαλλικά Μπουλντόγκ και πόση ποσότητα φαγητού πρέπει να καταναλώνει.

 Ένα από τα χαρακτηριστικά του French Bulldog είναι το ροχαλητό και οι ήχοι που παράγει όταν τρώει. Επίσης, μαζί του θα νιώσετε υπερβολικά οικεία, μιας και ο μπαγάσας δεν θα διστάσει να κάνει το δωμάτιό σας θάλαμο αερίων. Ουπς!

 Προς μεγάλη σας διευκόλυνση, το Γαλλικό Μπουλντόγκ δεν μαδάει σχεδόν καθόλου και το τρίχωμά του χρειάζεται ελάχιστη περιποίηση. Βέβαια, είναι σημαντικό να καθαρίζετε συχνά τις ρυτίδες του προσώπου του για να μη μαζεύονται ακαθαρσίες. Επίσης, αν έχετε πρόβλημα με τη κακοσμία του στόματος του σκύλου σας, χρειάζεται να βουρτσίζετε τα δόντια του τακτικά.

 Υγεία & Φροντίδα

 Γενικά μιλώντας, το French Bulldog δεν έχει πολλά προβλήματα υγείας, ωστόσο, καλό είναι να έχετε το νου σας στα παρακάτω προβλήματα, για να προσφέρετε τη καλύτερη φροντίδα που μπορείτε στο πιστό φιλαράκι σας.

  • Σημαντικές ανησυχίες: Βραχυκεφαλικό σύνδρομο (στενά ρουθούνια επιμήκης μαλακή υπερώα), νόσος μεσοσπονδύλιου δίσκου, δυσπλασία ισχίου (σπάνια προκαλεί συμπτώματα ή προβλήματα), αλλεργίες
  • Μικρές ανησυχίες: Εξάρθρωση επιγονατίδας, σπονδυλική ανωμαλία
  • Περιστασιακές καταστάσεις: Διστιχίαση
  • Προτεινόμενες εξετάσεις: Ισχίων, γόνατων, ματιών, καρδιάς
  • Προσδόκιμο ζωής της ράτσας: 9-11 χρόνια

 Ενώ τα χαρακτηριστικά που αναφέρονται εδώ μπορεί συχνά να αντιπροσωπεύουν αυτήν τη φυλή, τα σκυλιά έχουν την δική τους προσωπικότητα, μεγαλώνουν σε διαφορετικό περιβάλλον και αποκτούν διαφορετικές συνήθειες και συμπεριφορά κατά την εκπαίδευση.

 Αν θέλετε να αποκτήσετε το δικό σας κουτάβι, δείτε σε αγγελίες μήπως χαρίζονται κουτάβια για υιοθεσία ή απευθυνθείτε στο κοντινότερο καταφύγιο της περιοχής σας. Για περισσότερες πληροφορίες για τη ράτσα, τα χαρακτηριστικά, τη τιμή, αν είναι ημίαιμο ή καθαρόαιμο και ό,τι άλλο σας ενδιαφέρει, ρωτήστε σε κάποιο εκτροφείο της περιοχής σας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back To Top