American bully: Τα χαρακτηριστικά ενός μυώδους clown!

 Τύπος: Pocket, Standard, ΧL, Κλασικός και Έντονος

 Βάρος: 31 με 54 κιλά

 Ύψος: 33 ως 53 εκατοστά (στους ώμους ή μικρότερο)

 Οικογένεια: Δεν αναφέρεται

 Καταγωγή: Ηνωμένες Πολιτείες

 Ημερομηνία καταγωγής: Μεταξύ 1980 και 1990

 Άλλα ονόματα: Bullypit, American Bully Pit, Pit Bull, Αμερικάνικο Μπούλι

 Το Αμερικανικό Μπούλι έχει μια φοβερή αντίθεση – ισχυρό ανάστημα και γλυκιά προσωπικότητα. Είναι ένα υπέροχο οικογενειακό σκυλί που θέλει να ευχαριστεί τους ανθρώπους του. Είναι πιστός σκύλος και εξαιρετικά ανεκτικός με τα παιδιά.

 Προστατεύει το σπίτι του σαν καλός φύλακας, παρόλο που δεν εκτράφηκε γι’ αυτόν τον σκοπό. Το όνομα του υποδηλώνει ισχύ και φόβο, ωστόσο, ο υπέροχος χαρακτήρας του μας διαβεβαιώνει πως είναι ο καλύτερος εκπρόσωπος όλων των «bully» φυλών.

 Ιστορία της ράτσας

 Η ιστορία του American Bully είναι αρκετά πρόσφατη, καθώς η εκτροφή της ράτσας ξεκίνηση από τις Ηνωμένες Πολιτείες περίπου το 1980 με 1990. Είναι ένας συνδυασμός American Staffordshire Terrier, American Pit Bull Terrier, American Bulldog, Olde English Bulldog και Bulldog. Η ράτσα αναγνωρίστηκε επίσημα από τον Αμερικάνικο Κυνολογικό Όμιλο το 2013.

 Το Αμερικάνικο Μπούλι προήλθε από τις δύο ακτές των ΗΠΑ και η φήμη του έχει ξεπεράσει τα όρια της Αμερικής φτάνοντας μέχρι την Ευρώπη και την Ασία. Οι ράτσες των σκύλων (bully) προέρχονται από τους Μολοσσούς της Ελλάδας που είναι γνωστοί για τα εξής χαρακτηριστικά τους: ισχυρή σωματική διάπλαση, κρεμαστά αφτιά και μικρή μουσούδα.

 Το πρώτο, αυθεντικό Αμερικανικό Μπούλι εκτράφηκε για να είναι ένας ισχυρός σκύλος που θα προστατεύει τη περιουσία του, θα φυλάει τα κοπάδια των ζώων και θα βοηθάει στις καθημερινές εργασίες.

 Καθώς οι διαμάχες μεταξύ των σκύλων κάθε ράτσας είναι ανησυχητικές, η ειδική εκπαίδευση σκύλου για να μην δαγκώνει και κοινωνικοποίηση από κουτάβι θα τον βοηθήσει να γίνει ένας σωστός σκύλος – πολίτης. Με ένα στοργικό αφεντικό και θετική ενθάρρυνση, το American Bully έχει καλή συμπεριφορά, είναι έξυπνο και γλετζές!

 Εάν ζείτε εκτός Ελλάδας και θέλετε να αποκτήσετε έναν τετράποδο φίλο της φυλής, ελέγξτε πρώτα τους κανονισμούς της περιοχής σας για τις φυλές τύπου bully. Ορισμένες περιοχές έχουν θεσπίσει αυστηρούς κανόνες για την ιδιοκτησία σκύλων προστασίας ή τύπου bully.

 Η συγκεριμένη νομοθεσία θεσπίστηκε για να μειώσει τις επιθέσεις και τις διαμάχες μεταξύ των σκυλιών, ωστόσο κάτι τέτοιο είναι αδύνατο να επιβληθεί, ειδικά όταν τα σκυλιά είναι αποτέλεσμα διασταύρωσης ή ακαθόριστης ράτσας.

 Επίπεδο ενέργειας

 Παιχνίδι

Φιλικότητα προς τα άλλα σκυλιά

 Φιλικότητα προς τους άγνωστους

 Ευκολία εκπαίδευσης

 

 Ευαισθησία στην ζέστη

 Απαιτήσεις άσκησης

 

 Αγάπη

 Φιλικότητα προς τα άλλα κατοικίδια

 

 Εγρήγορση

 Απαιτήσεις περιποίησης

 

 Γαύγισμα

 

 Συμπεριφορά, χαρακτήρας και προσωπικότητα:

 Το American Bully είναι ένας σκύλος έξυπνος, ευχάριστος και πρόθυμος να προσφέρει ευχαρίστηση στην οικογένεια του. Η εκπαίδευση του Αμερικανικού Μπούλι είναι εύκολη. Είναι πιστός στο αφεντικό του και δεν είναι ιδιαίτερα επιθετικός. Εντούτοις, όπως όλα τα σκυλιά, σε ορισμένες καταστάσεις μπορεί να λειτουργήσει με τα ένστικτα προστασίας του σπιτιού και της οικογένειας.

 Ενδεχομένως η συγκεκριμένη ράτσα σκύλου δεν ταιριάζει με άλλα ζώα, αλλά σε σχέση με όλες τις άλλες ράτσες τύπου «bully» το Αμερικανικό Μπούλι έχει καλή αλληλεπίδραση με άλλα σκυλιά.

 Καλό είναι το American Bully να λάβει από κουτάβι εκπαίδευση με θετική ενίσχυση και πρώιμη κοινωνικοποίηση για να έχετε έναν ήρεμο ενήλικο σκυλί με αυτοπεποίθηση. Θα λέγαμε πως αυτό το σκυλί είναι ένας αξιαγάπητος πλακατζής σε επιβλητικό σώμα. Μάλιστα, αγαπάει πολύ τα παιδιά και τα αντιμετωπίζει σαν να είναι τα δικά του κουτάβια.

 Εάν θέλετε να κρατήσετε ένα πιστό, ισορροπημένο σκυλί και να τον ευχαριστήσετε, όπως κάνει και αυτό, δώστε του ευκαιρίες για ψυχική διέγερση, φερ’ ειπείν βόλτες και παιχνίδια – παιδιαρίσματα σε μια περιφραγμένη αυλή. Κοινωνικοποιήστε τον Αμερικανικό Μπούλι τόσο με ανθρώπους, όσο και με άλλους γούνινους φίλους.

 Συντήρηση και χαρακτηριστικά:

 Η εν λόγω ράτσα έχει ένα λείο, γυαλιστερό και κοντό τρίχωμα. Απαιτεί μικρή περιποίηση, τακτικό βούρτσισμα με μια ελαφριά βούρτσα και μπάνιο. Τα κύρια χαρακτηριστικά του American Bully είναι το μυώδες σώμα και το μεγάλο, βαθύ στήθος. Μπορείς να τo συναντήσεις σε διάφορα χρώματα και συνδυασμούς, εκτός από το merle (μαύρο με γκρι-μπλε στίγματα) και το λευκό αλμπίνο.

 Το τρίχωμά του συνήθως δεν ξεπερνά τα 2,5 εκατοστά, οπότε ένα κουτάβι ή και μεγαλύτερο σκυλί μπορεί να κρυώνει κατά την διάρκεια των ψυχρών μηνών. Μπορείτε να του βάλετε κάποιο ρουχαλάκι για να παραμείνει ζεστό και άνετο.

 Υγεία:
  •  Σημαντικές ανησυχίες: Δυσπλασία ισχίου και αγκώνα, καταρράκτης, ψώρα
  •  Μικρές ανησυχίες: Αυτοάνοση ψώρα, υποθυρεοειδισμός
  •  Περιστασιακές καταστάσεις: Δεν αναφέρονται
  •  Προτεινόμενες εξετάσεις: Ορθοπεδικές και οφθαλμικές εξετάσεις
  •  Προσδόκιμο ζωής: 8 – 12 χρόνια

 Σημείωση: Ορισμένοι εκτροφείς μπορεί να δώσουν στεροειδή στον σκύλο για να ενισχύσουν την μυϊκή δύναμή του. Όταν περάσει η δράση τους, μπορεί να προκύψουν σοβαρά προβλήματα στα όργανα ή τις αρθρώσεις. Μην ξεχνάτε να ελέγχετε την αξιοπιστία του κυνοτροφείου.

 Ενώ τα χαρακτηριστικά που αναφέρονται εδώ μπορεί συχνά να αντιπροσωπεύουν αυτήν τη φυλή, τα σκυλιά έχουν την δική τους προσωπικότητα και συμπεριφορά. Συμβουλευτείτε κάποιον οργανισμό υιοθεσίας και αναζητείστε κουτάβια που χαρίζονται και δίνονται για υιοθεσία στο κοντινότερο καταφύγιο της περιοχής σας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back To Top