American bulldog: Ο Αμερικάνος με τον ατρόμητο χαρακτήρα!

 Τύπος: Bully (ισχυρός)

 Βάρος: 27 ως 54 κιλά

 Ύψος: 55 με 68 εκατοστά (αρσενικό), 50 με 63 εκατοστά (θηλυκό)

 Οικογένεια: Φύλακας

 Καταγωγή: Αγγλία

 Ημερομηνία καταγωγής: 18ος αιώνας

 Ενεργητικό και δραστήριο σκυλί εργασίας, το American Bulldog με τους ισχυρούς μύες και τα δυνατά οστά, αποπνέει δύναμη, κυριαρχία και αθλητικό ταπεραμέντο. Ο εν λόγω σκύλος είναι αναγνωρισμένος για τη δύναμη, το θάρρος και τις ικανότητες του στην εργασία – να φυλάει περιουσίες και να καθοδηγεί ζώα.

 Ιστορία της ράτσας:

 Το Αμερικανικό Μπουλντόγκ κατάγεται από την Αγγλία και εκτράφηκε ως σκύλος εργασίας για να φυλάει και να καθοδηγεί τα βοοειδή. Επίσης, χρησιμοποιήθηκε για το κυνήγι ταύρου εξαιτίας της δύναμης και του θάρρους του – κάτι που ευτυχώς απαγορεύθηκε αργότερα στην Αγγλία. Κατά συνέπεια, μετά την απαγόρευση, η ράτσα αντικαταστάθηκε με το λιγότερο αθλητικό, πιο γεροδεμένο και πιο μικρό σε μέγεθος Αγγλικό Μπουλντόγκ.

 Η πρωτότυπη ράτσα ευδοκίμησε και διατηρήθηκε από τους μετανάστες της εργατικής τάξης, που έφεραν τον σκύλο στην Αμερική για να τον χρησιμοποιήσουν ως σκυλί εργασίας σε αγροκτήματα στον Νότο.

 Η φυλή σχεδόν εξαφανίστηκε μετά τον Β ‘Παγκόσμιο Πόλεμο, όμως ο βετεράνος Βρετανός στρατιωτικός John D. Johnson μαζί με τον Alan Scott και άλλους κτηνοτρόφους προσπάθησαν να διατηρήσουν τα χαρακτηριστικά της πρωτότυπης ράτσας.

 Ο πρώτος σκύλος που αποτέλεσε το στάνταρ πρότυπο της ράτσας ήταν ένας αθλητικός σκύλος με μεγάλες αντοχές και λείο τρίχωμα, ενώ ο τελευταίος που αναφέρεται ως «Bully», ήταν ένας ογκώδης, βαρύς σκύλος με περισσσότερους μύες.

 Παρά τις διαφορές στα δύο σκυλιά, οι Johnson και Scott διατήρησαν τη γενικότερη κατάσταση της υγείας και τις ικανότητες της ράτσας. Σήμερα, το σύγχρονο american bulldog, όπως το γνωρίζουμε, παραμένει ένα θαρραλέο και ολοκληρωμένο σκυλί εργασίας, πιστός φύλακας και καλός οικογενειακός σύντροφος.

 Επίπεδο ενέργειας

 Παιχνίδι

Φιλικότητα προς τα άλλα σκυλιά

  

 Φιλικότητα προς τους άγνωστους

 Ευκολία εκπαίδευσης

 Ευαισθησία στην ζέστη

 

 Απαιτήσεις άσκησης

 Αγάπη

 Φιλικότητα προς τα άλλα κατοικίδια

 

 Εγρήγορση

 Απαιτήσεις περιποίησης

 

 Γαύγισμα

 

 Συμπεριφορά, χαρακτήρας και προσωπικότητα:

 Το American Bulldog είναι πραγματικά ένας καλός προστάτης τόσο για την οικογένειά του, όσο και για την προσωπική του ιδιοκτησία. Είναι, ευέλικτος, δραστήριος, ευγενικός, στοργικός και ατρόμητος σε περίπτωση που κάποιος εισβολέας βρεθεί μπροστά του και με τρομερή αυτοπεποίθηση. Η φυσική του παρουσία αποπνέει δύναμη και κυριαρχία. Έχει μια πολύ αθλητική εμφάνιση, δυνατούς μύες και γερά κόκκαλα.

 Το Αμερικανικό Μπουλντόγκ αλληλεπιδρά καλά με τα παιδιά και τα άλλα κατοικίδια ζώα, ειδικά εάν μεγαλώνει μαζί τους από κουτάβι. Χρειάζεται την κατάλληλη κοινωνικοποίηση από κουτάβι, εκπαίδευση και τακτική άσκηση για να παραμένει ένας εξαιρετικός τετράποδος φίλος.

 Τέλος, είναι αρκετά συντροφικός σκύλος και δεν μπορεί να μείνει μόνος του για πολύ μεγάλες χρονικές περιόδους. Αν πρέπει αναγκαστικά να λείψετε από το σπίτι, υπάρχουν πολλά παιχνίδια για τον σκύλο όταν βρίσκεται μόνος στο σπίτι, για να απασχοληθεί και να μην κάνει ζημιές από το άγχος του.

 Συντήρηση και χαρακτηριστικά:

 Εξαιτίας της ιστορίας του ως σκύλος εργασίας, το American Bulldog είναι συνηθισμένο να ζει σε εξωτερικούς χώρους, ωστόσο, όπως και τα περισσότερα σκυλιά, αισθάνεται καλύτερα και ευδοκιμεί όταν ζει μέσα στο σπίτι. Έχει ανάγκη από συχνή άσκηση και δραστηριότητα για να εκτονώσει την ενέργειά του και να μην γίνει καταστροφικός από πλήξη.

 Το American Bulldog είναι μια ράτσα χαμηλής συντήρησης που δεν θέλει τίποτα παραπάνω από το να σκουπίζετε τα σάλια του και να προσφέρετε την ελάχιστη περιποίηση στο τρίχωμά του. Τα χρώματα που μπορεί να έχει το τρίχωμά του είναι: καφέ, λευκό, στικτό και κόκκινο.

 Υγεία:
  •  Σημαντικές ανησυχίες: Νευρωνική κηροειδής λιποφουσκίνωση (διαταραχή του νευρικού συστήματος που προκαλεί πρήξιμο και αλλαγές στα κύτταρα του αμφιβληστροειδούς αδένα), διαταραχές των νεφρών και / ή του θυρεοειδούς αδένα
  •  Μικρές ανησυχίες: Cherry eye (προβολή τυο αδένα του τρίτου βλεφάρου)
  •  Περιστασιακές καταστάσεις: Καρκίνος των οστών
  •  Προτεινόμενες εξετάσεις: Εξετάσεις στους γοφούς και τους αγκώνες
  •  Προσδόκιμο ζωής: 10 έως 15 χρόνια

 Ενώ τα χαρακτηριστικά που αναφέρονται εδώ μπορεί συχνά να αντιπροσωπεύουν αυτήν την ράτσα, τα σκυλιά έχουν την δική τους προσωπικότητα και συμπεριφορά απέναντι στους ανθρώπους και στα άλλα κατοικίδια ζώα. Συμβουλευτείτε κάποιον οργανισμό υιοθεσίας και αναζητείστε κουτάβια που χαρίζονται και δίνονται για υιοθεσία στο κοντινότερο καταφύγιο της περιοχής σας ή και εκτός πόλης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back To Top