Ξενοδοχείο σκύλων: 14 προϋποθέσεις για να βρεις το καλύτερο!

 Εάν είστε σκυλογονείς και λάτρεις των ταξιδιών, τότε το πιθανότερο είναι πως δεν σας έρχονται όλα ρόδινα, τουλάχιστον όχι πάντα.

 Μπορεί, για παράδειγμα, να θέλετε να κάνετε μια εκδρομή μερικών ημερών και να μην μπορείτε να πάρετε τον τετράποδο φίλο σας μαζί σας για τον οποιονδήποτε λόγο.

 Εκείνη την στιγμή ανησυχείτε για το πού θα αφήσετε το αγαπημένο σας φιλαράκι. Ένα σωρό σκέψεις κατακλύζουν το μυαλό σας και σκέφτεστε μήπως είναι καλύτερα να ακυρώσετε τα σχέδιά σας.

 Ε, λοιπόν όχι! Δεν θα φτάσετε και σε αυτό το σημείο. Μπορεί να αισθάνεστε αβοήθητοι, αλλά δεν είστε. Για του λόγου το αληθές, πολλοί κηδεμόνες δεσποζόμενων ζώων περνούν ακριβώς το ίδιο με εσάς. Επομένως, δεν είστε οι μόνοι.

 Εκτός αυτού, υπάρχουν διάφορα μέρη στα οποία μπορείτε να αφήσετε το κατοικίδιό σας. Κλασικό παράδειγμα αποτελεί η πανσιόν σκύλων. Στην πραγματικότητα, πρόκειται για ένα απόλυτα οργανωμένο ξενοδοχείο, αποκλειστικά και μόνο για σκύλους!

 Μπορείτε να κλείσετε κανονικά ένα δωμάτιο για τον δικό σας και να τον αφήσετε στα έμπιστα χέρια των επαγγελματιών του χώρου.

 Όσο συναρπαστικό κι αν σας ακούγεται αυτό όμως, είναι απολύτως φυσιολογικό να έχετε ένα κάρο απορίες αναφορικά με την τιμή, το κόστος, τις παρεχόμενες υπηρεσίες και την ασφάλεια του κατοικιδίου σας.

 Η αλήθεια είναι πως δεν είναι όλα τα ξενοδοχεία ίδια μεταξύ τους. Επομένως, υπάρχουν ορισμένα πράγματα που θα πρέπει να λάβετε υπόψη, προτού αποφασίσετε για τη διαμονή του σκύλου σας.

 Παρακάτω, θα βρείτε έναν αναλυτικό οδηγό, με 14 πολύτιμες συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να διαλέξετε το κατάλληλο ξενοδοχείο σκύλων.

 1. Η έρευνα είναι το παν

 Πρώτα από όλα, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι εμπιστεύεστε απόλυτα τις εγκαταστάσεις και το προσωπικό του ξενοδοχείου για σκυλιά.

 Γι’ αυτό, καλό είναι να κάνετε μια προγενέστερη έρευνα. Ψάξτε να βρείτε εκείνα που είναι πιο κοντά στο σπίτι ή την περιοχή σας για παράδειγμα ξενοδοχεία σκύλων στον Πειραιά ή πανσιόν σκύλων στη Θεσσαλονίκη. Ρωτήστε φίλους, συγγενείς, γνωστούς, αλλά και τον κτηνίατρό σας.

 Μην ξεχνάτε επίσης πως το διαδίκτυο είναι ένα πολύτιμο εργαλείο. Αναζητήστε τις κριτικές άλλων χρηστών στο διαδίκτυο και ψάξτε να βρείτε αν έχουν σελίδα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με φωτογραφικό και βιντεοληπτικό υλικό.

 Με μια απλή αναζήτηση, θα έρθετε αντιμέτωποι με ένα σωρό επιλογές. Κάποια θα είναι πιο πολυτελή από άλλα, με το ανάλογο αυξημένο κόστος φυσικά. Αν σας φαίνονται πολύ ακριβά, σκεφτείτε την εναλλακτική του να προσλάβετε κάποιον να αναλάβει τη φύλαξη του σκύλου σας στο σπίτι.

 2. Κατ’ ιδίαν επίσκεψη

 Είναι πολύ σημαντικό να επισκεφτείτε οι ίδιοι το κατάλυμα που έχετε υπόψη σας. Έτσι, θα ελέγξετε από κοντά τις εγκαταστάσεις και θα μάθετε όλες τις λεπτομέρειες που σας αφορούν, συμπεριλαμβανομένων των παρακάτω:

  • Είναι καθαρό και καλοδιατηρημένο ή μυρίζει άσχημα; Υπάρχει ένα καλό σύστημα εξαερισμού; Η θερμοκρασία του χώρου πώς είναι;
  • Βλέπετε άλλα σκυλάκια; Πώς είναι τα δωμάτιά τους; Φαίνονται χαρούμενα;
  • Τα δωμάτια έχουν κρεβατάκια, μαξιλαράκια ή άλλα αναπαυτικά αντικείμενα;
  • Πώς είναι ο κοινός χώρος που παίζουν τα σκυλάκια και η τουαλέτα;
  • Υπάρχει η δυνατότητα να παρακολουθείτε οι ίδιοι το κατοικίδιό σας όσο λείπετε, μέσω κάποιας κάμερας;
  • Το προσωπικό σας φαίνεται φιλικό με τα σκυλάκια;

 3. «Κυρία, έχω απορία»!

 Καθώς παρατηρείτε προσεκτικά την ατμόσφαιρα γύρω σας, μη διστάσετε να απευθυνθείτε σε κάποιον υπεύθυνο ή μέλος του προσωπικού για τυχόν απορίες. Για παράδειγμα, ίσως θέλετε να ρωτήσετε:

  • Υπάρχει κάποιος κτηνίατρος που θα είναι παρών σε περίπτωση που χρειαστεί; Εάν όχι, υπάρχει σχετική μέριμνα για τη μεταφορά του ζώου σε κτηνιατρείο ή κλινική για σκύλους;
  • Μπορείτε να ενημερώνεστε τηλεφωνικά ή διαδικτυακά για την κατάσταση του ζώου;
  • Υπάρχει 24ωρη επίβλεψη από κάποιο μέλος του προσωπικού;
  • Γνωρίζουν πώς να χειριστούν μια πιθανή επιθετική ή προβληματική συμπεριφορά από το δικό σας ή από άλλο σκυλί; Τι θα συμβεί σε περίπτωση δαγκώματος;
  • Είναι το μέρος πλήρως εξοπλισμένο για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης;
  • Υπάρχει κανονισμός σχετικά με τον εμβολιασμό, την κοινωνικοποίηση και τη στείρωση των σκύλων που μπορούν να μείνουν εκεί;

 4. Μάθετε τον σκύλο σας να μένει μόνος του στο σπίτι

 Αν πρέπει να τον αποχωριστείτε για ένα διάστημα, θα πρέπει να του έχετε ήδη μάθει να μένει μόνος του, όταν πηγαίνετε στη δουλειά. Με αυτόν τον τρόπο, θα μπορέσει να μείνει μελλοντικά σε συγγενείς ή σε κάποιο ξενοδοχείο σκύλων, χωρίς να εμφανίσει άγχος αποχωρισμού.

 Αν δεν είναι έτοιμος, είναι πολύ σημαντικό να εκπαιδεύσετε τον σκύλο σας να μένει μόνος στο σπίτι. Κάντε ό,τι μπορείτε για να λείπετε έστω και για λίγα λεπτά από κοντά του. Σταδιακά, θα μάθει πως είναι φυσιολογικό να σας αποχωρίζεται και θα αισθάνεται πιο άνετα.

 5. Ενημερωθείτε για την κατάσταση της υγείας του

 Προτού κάνετε την κράτηση στην πανσιόν σκύλων, θα πρέπει να έχετε ελέγξει πλήρως την ευρύτερη κατάσταση της υγείας του σκύλου σας. Το ίδιο ισχύει και για το σωματικό του βάρος.

 Κλείστε ένα ραντεβού με τον κτηνίατρό σας, για να εξετάσει το ζώο και στη συνέχεια με το κομμωτήριο σκύλων, για να είναι καθαρός και μοσχοβολιστός.

 Πηγαίνοντας το σκυλάκι στον κτηνίατρο προτού φύγετε, θα μπορέσετε να διαπιστώσετε όταν γυρίσετε, αν πήρε ή έχασε κιλά, αν χτύπησε ή αν έπαθε κάτι κατά τη διάρκεια της διαμονής του εκεί.

 Φυσικά, κάτι τέτοιο δεν εξασφαλίζει πως δεν θα συμβεί τίποτε. Ακόμη και τότε όμως, μην βιαστείτε να κατηγορήσετε το προσωπικό για αμέλεια, προτού ενημερωθείτε σχετικά. Εξάλλου, ατυχήματα συμβαίνουν σε όλους!

 6. Κάντε κράτηση

 Να θυμάστε πως η κράτηση θα πρέπει να γίνει όσο το δυνατόν συντομότερα. Ακόμα και το πιο απλό και φθηνό κατάλυμα μπορεί να φτάσει αρκετά γρήγορα σε πληρότητα, ειδικά την περίοδο του καλοκαιριού.

 7. Ενημερωθείτε σχετικά με τις προσφορές

 Εάν έχετε σκοπό να τους αφήσετε περισσότερα από ένα κατοικίδια, καλό είναι να ενημερωθείτε για την ισχύουσα εκπτωτική πολιτική τους. Μπορεί να είστε τυχεροί και να εξοικονομήσετε χρήματα.

 8. Πρόγραμμα εμβολιασμού

 Υπάρχει σοβαρός κίνδυνος μετάδοσης ασθενειών από σκύλο σε σκύλο, ειδικά σε μέρη όπως τα ξενοδοχεία και οι πανσιόν σκύλων. Γι’ αυτό, καλείστε να ακολουθείτε πάντοτε πιστά το πρόγραμμα εμβολιασμού του σκύλου σας.

 Σε τελική ανάλυση, οποιοδήποτε αξιόπιστο κατάλυμα θα έχει κάποιον σχετικό κανονισμό για τη φιλοξενία των σκύλων. Μάλιστα, στα περισσότερα καταλύματα ο εμβολιασμός για ορισμένες ασθένειες είναι απαραιτητη προϋπόθεση διαμονής του σκύλου.

 9. Μηνιαία προληπτικά μέτρα

 Ομοίως με τον κανονισμό του εμβολιασμού, θα πρέπει να έχετε λάβει προληπτική προστασία απέναντι σε διροφιλαρίωση, ψύλλους και τσιμπούρια σε σκύλο, πριν μεταφερθεί στο ξενοδοχείο.

 Εάν πρέπει να πάρει την αγωγή του όσο βρίσκεται εκεί, θα πρέπει να την έχετε ήδη προμηθευτεί και να την δώσετε στον υπεύθυνο του ξενοδοχείου.

 Ενημερώστε το προσωπικό για τη φαρμακευτική αγωγή, την ακριβή ημερομηνία χορήγησης και το όνομά του σκύλου σας.

 10. Πρέπει να ξέρετε τι υπηρεσίες θέλετε

 Διαφορετικές εγκαταστάσεις παρέχουν και διαφορετικές υπηρεσίες. Σε αυτές περιλαμβάνονται οι καθημερινές βόλτες, ο καλλωπισμός, τα μαθήματα εκπαίδευσης και το μπάνιο του σκύλου.

 Στόχος αυτών των υπηρεσιών είναι να κρατήσουν το κατοικίδιό σας δραστήριο, υγιές και χαρούμενο κατά τη διάρκεια των διακοπών του.

 11. Ρωτήστε ποια προσωπικά αντικείμενα του σκύλου μπορείτε να προσκομίσετε.

 Ανάλογα με τον σκύλο σας και την πανσιόν που διαλέξατε, ενδέχεται να μπορείτε να φέρετε και κάποια προσωπικά σας αντικείμενα, όπως για παράδειγμα το αγαπημένο μπαλάκι ή την κουβερτούλα του. Έτσι, θα αισθάνεται κι εκείνος καλύτερα!

 Εάν, πράγματι, επιτρέπεται να αφήσετε κάποια παιχνίδια ή αξεσουάρ, σιγουρευτείτε πως αυτά που θα του αφήσετε είναι απόλυτα ασφαλή και δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος κατάποσης ή πνιγμού.

 12. Προμηθευτείτε το φαγητό του από πριν

 Υπάρχει περίπτωση το ξενοδοχείο να μην έχει την τροφή που δίνετε στο κατοικίδιό σας, οπότε μπορεί να χρειαστεί να την προμηθευτείτε εσείς. Σε περίπτωση που ο σκύλος σας ακολουθεί ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα φαγητού, αφήστε στο προσωπικό σχετικές οδηγίες, ώστε να μην διαταραχθεί η υγεία του μονάκριβου φίλου σας.

 Αν η διατροφή του βασίζεται σε ωμά ή μαγειρευτά φαγητά, ρωτήστε τους αν μπορούν να του τα παρέχουν. Αν δεν υπάρχει τέτοια δυνατότητα, θα πρέπει να βρείτε κάποιο άλλο κατάλυμα ή να κάνετε κάποιες προσωρινές αλλαγές στο διαιτολόγιο του.

 13. Δώστε τα στοιχεία επικοινωνίας σας

 Είναι δεδομένο πως θα σας ζητήσουν τα στοιχεία επικοινωνίας σας, για να σας βρουν σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά ή απλώς για να σας καθησυχάσουν για τη συμπεριφορά και την υγεία του σκυλάκου σας.

 Πέρα από το δικό σας τηλεφωνικό αριθμό, θα χρειαστεί να δώσετε ένα δεύτερο νούμερο και μια δεύτερη διεύθυνση σε περίπτωση που χρειαστεί.

 14. Διατηρήστε την ψυχραιμία σας!

 Κάνατε όλα τα παραπάνω, ολοκληρώσατε τη διαδικασία του check-in και είναι η ώρα του αποχωρισμού. Παραμείνετε ψύχραιμοι και μην κάνετε σκηνή μέσα στο ξενοδοχείο, ακόμα κι αν σας πιάσουν οι συναισθηματισμοί σας.

 Γνωρίζουμε πολύ καλά πόσο δύσκολο είναι να αφήνετε το μαλλιαρό μωράκι σας, έστω κι αν είναι για μερικές ημέρες. Οποιαδήποτε σκηνή όμως θα του προκαλέσει τεράστιο άγχος αποχωρισμού, οπότε κρατήστε την ψυχραιμία σας.

 Ο σκύλος σας μπορεί να διαισθάνεται το πώς νιώθετε. Προσπαθήστε όμως να είστε όσο το δυνατόν πιο ήρεμοι και τυπικοί γίνεται, καθώς τον παραδίδετε στο εξειδικευμένο προσωπικό. Κάντε το για εκείνον!

 Ακολουθήσατε προσεκτικά όλα τα παραπάνω, αλλά δεν είστε σίγουροι για την επιλογή σας; Είναι απολύτως φυσιολογικό να έχετε τις αμφιβολίες σας. Στην τελική, πρόκειται για το «μαλλιαρό» παιδί σας και έχετε κάθε δικαίωμα να μην σηκώνετε μύγα στο σπαθί σας.

 Αν δεν θέλετε να τον αφήσετε πίσω και επιμένετε να τον πάρετε μαζί σας, τότε το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να αναζητήσετε κάποιο ξενοδοχείο ή ενοικιαζόμενο διαμέρισμα που δέχεται κατοικίδια ζώα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back To Top