Ο σκύλος σου δεν σε συμπαθεί; 9 τρανταχτά σημάδια!

Έχεις βάσιμες υποψίες πως ο σκύλος σου δεν σε συμπαθεί και πολύ; Μην ανησυχείς! Το πιθανότερο είναι πως αυτή η συμπεριφορά διορθώνεται, αν και δεν πρόκειται ακριβώς για δυσαρέσκεια.

 Βλέπεις, μπορεί να πιστεύεις ότι δεν σε συμπαθεί καθόλου, στη πραγματικότητα όμως, μάλλον αισθάνεται νευρικότητα ή λιγάκι άβολα κοντά σου, λόγω κάποιας δικής σου συμπεριφοράς απέναντί του.

 Παρακάτω θα δεις τα 9 σημάδια που μαρτυρούν πως ο σκυλάκος αυτός δεν είναι κι ο μεγαλύτερος θαυμαστής σου. Έτσι, θα ξέρεις πως να το αντιμετωπίσεις, για να γίνετε οι καλύτεροι φίλοι!

 1. Δεν σε εμπιστεύεται και παρακολουθεί την κάθε σου κίνηση

 Θα πρέπει να ανησυχήσεις αν δεις πως ο τετράποδος φίλος σου παρακολουθεί πιστά την κάθε σου κίνηση. Αυτό ίσως σημαίνει πως δεν σου έχει τρελή εμπιστοσύνη ή αισθάνεται λιγάκι άβολα κοντά σου.

 Σύμφωνα με τους κτηνιάτρους και τους ειδικούς στη συμπεριφορά των σκύλων, κατοικίδια που δεν συμπαθούν κάποιον είναι πιθανό να τον κοιτάζουν επίμονα ή να τον παρατηρούν προσεκτικά κρατώντας τις απαραίτητες αποστάσεις.

 2. Αποφεύγει την οπτική επαφή

 Κάποιες φορές, ένα σκυλί που δεν θέλει να βρίσκεται κοντά σου μπορεί να σε παρατηρεί από μακριά, ενώ άλλες να σε αγνοεί σκόπιμα. Παρατήρησε μήπως ο φιλαράκος σου φαίνεται να αποφεύγει οποιαδήποτε διασταύρωση των βλεμμάτων σας ή ακόμα χειρότερα, απομακρύνεται κάθε φορά που τον πλησιάζεις.

 3. Φοβάται και κρύβεται

 Αναρωτιέσαι γιατί κρύβεται ο σκύλος σου; Καλό είναι να ξέρεις τι δεν αρέσει στα σκυλιά, γιατί ένα σκυλί που δεν σε συμπαθεί και πολύ στη πραγματικότητα μπορεί να σε φοβάται. Ο φόβος του αυτός εκδηλώνεται με ένα σωρό σωματικά σημάδια. Δες μήπως σκύβει ή χαμηλώνει προς το πάτωμα. Εναλλακτικά, μπορεί να ψάχνει να βρει μέρος να κρυφτεί, έχοντας τα αφτιά του τραβηγμένα προς τα πίσω και την ουρά στα σκέλια.

 4. Κρατάει τις αποστάσεις…από εσένα!

 Αν δεν ενθουσιάζεται και πολύ μαζί σου, είναι φυσικό κι επόμενο να μη θέλει καν να βρίσκεται τριγύρω σου. Έτσι, θα το δεις να αποφεύγει την οπτική επαφή και να σε αποφεύγει σκόπιμα, ακόμα κι αν χρειαστεί να φύγει από το δωμάτιο, στο οποίο μόλις μπήκες!

 5. Δεν δέχεται τις λιχουδιές σου

 Όλοι οι σκυλογονείς γνωρίζουν πολύ καλά πως οι σκύλοι ξετρελαίνονται για λαχταριστές λιχουδιές. Γι’ αυτό, αν του δίνεις λιχουδιές και αρνείται συστηματικά να τις φάει, μάλλον δεν είσαι η συμπάθειά του, αλλά ο τρόμος του.

 Παρατήρησε επίσης αν σου δείχνει το λευκό τμήμα των ματιών του κάθε φορά που λέει «όχι». Τότε, ενδέχεται να μην σε εμπιστεύεται.

 6. Του έχει σηκωθεί η τρίχα; Φοβάται ή νιώθει απειλή

 Γενικότερα, καλό είναι να προσέχεις όταν δεις ένα ζωάκι να καμπουριάζει την πλάτη του και να του σηκώνεται η τρίχα. Συνήθως αυτό αποτελεί ένα προειδοποιητικό σημάδι. Ο σκύλος φοβάται και ίσως επιτεθεί.

 Ρίξε μια γρήγορη ματιά στο τρίχωμα κοντά στο ύψος των ώμων. Αν είναι σηκωμένο, μάλλον βρίσκεται σε επιφυλακή. Πάντως, σίγουρα δεν αισθάνεται άνετα κοντά σου.

 7. Η νευρικότητα δεν είναι ποτέ θετικό σημάδι.

 Όπως ακριβώς οι άνθρωποι, έτσι και οι σκύλοι μπορούν να εμφανίσουν νευρικά τικ όταν βρίσκονται σε μία κατάσταση στην οποία νιώθουν άβολα. Ορισμένα σκυλάκια, για παράδειγμα, ίσως εκδηλώνουν συμπεριφορές, όπως είναι το υπερβολικό γλείψιμο των χειλιών τους ή το χασμουρητό. Αυτές οι συμπεριφορές των σκύλων αντιστοιχούν στο παίξιμο των μαλλιών και το νευρικό κούνημα των ποδιών ενός ανθρώπου.

 8. Το κορμί του γίνεται άκαμπτο

 Η γλώσσα σώματος του σκύλου σου μπορεί να σου πει πολλά για το πως ακριβώς αισθάνεται. Έτσι, αν δεις πως το κορμάκι του γίνεται πιο άκαμπτο από ότι συνήθως κι αυτό συμβαίνει κοντά σε συγκεκριμένα πρόσωπα, πρόκειται για ένδειξη νευρικότητας. Ακόμα χειρότερα, μπορεί να νιώθει πως απειλείται. Τότε, το κορμί του γίνεται σκληρό σαν τούβλο και κοιτάζει επίμονα την απειλή.

 9. Γρυλίζει ή προσπαθεί να δαγκώσει, γιατί απειλείται

 Γενικά, δεν αποτελεί κοινή πρακτική ότι ο σκύλος θα επιτεθεί σε κάποιον που απλώς δεν συμπαθεί. Αυτό συμβαίνει μόνο όταν νιώθει πως απειλείται. Για να το πούμε κι αλλιώς, ένας σκύλος δαγκώνει από ένστικτο. Είναι το ίδιο ένστικτο της επιβίωσης και της αυτοπροστασίας που μοιραζόμαστε όλα τα ζωντανά πλάσματα.

 Πριν τον κατηγορήσεις, λοιπόν, για την έκδηλη επιθετικότητά του, σκέψου: Μήπως έκανες κάτι, έστω και άθελά σου, που το τρόμαξε και το πίεσε;

 Εάν παρατηρείς κάποιες ομοιότητες ανάμεσα στα παραπάνω σημάδια και την συμπεριφορά του σκύλου σου ή κάποιου άλλου, μην ανησυχείς. Τα καλά νέα της υπόθεσης είναι πως μπορείς να αναθερμάνεις την σχέση σου μαζί του. Ναι, ακόμα κι αν ο σκύλος σου δεν σε συμπαθεί ιδιαίτερα.

 Για την ακρίβεια, ο καλύτερος τρόπος για να τα καταφέρεις είναι να μην προσπαθείς, τουλάχιστον όχι σε υπερβολικό βαθμό. Θα χρειαστεί να του δώσεις τον χρόνο και τον χώρο να νιώσει άνετα τριγύρω σου. Φέρσου φυσιολογικά και κάνε απλώς τα δικά σου, αγνοώντας τον.

 Σύντομα, θα τον δεις να σε προσεγγίζει. Επανεξετάζει την σχέση σας και προσπαθεί να σου δώσει μια ακόμα ευκαιρία, οπότε άρπαξέ την! Σε καμία περίπτωση, μην κάνεις οποιαδήποτε ξαφνική κίνηση, ειδικά σκόπιμα. Αν τρομάξει ή νιώσει πως απειλείται, τότε τα πράγματα θα γίνουν χειρότερα για σένα.

 Βέβαια, δεν είναι πάντοτε στο χέρι σου. Κάποιες φορές, πρόκειται απλώς για ασυμφωνία χαρακτήρων και θα δεις τις προσπάθειες σου να πέφτουν στο κενό. Μην στεναχωριέσαι. Σκέψου πως κι εσύ λογικά δεν ταιριάζεις με τους πάντες! Μια τέτοια ανάλογη απαίτηση από τον σκυλάκο θα ήταν τουλάχιστον υπερβολική εκ μέρους σου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back To Top