Νεφρική ανεπάρκεια σκύλου: Δείτε τα κρυφά σημάδια της

 Η νεφρική ανεπάρκεια είναι μια πολύ συχνή ασθένεια στους σκύλους και για να προστατέψετε τον σκύλο σας από αυτήν την ασθένεια πρέπει να αρχίσετε να αναζητάτε πιθανά συμπτώματα της νόσου στον σκύλο σας από νωρίς.

 Τα πορίσματα από μελέτες έχουν δείξει πως 1 στα 10 σκυλιά πάσχει από νεφρική ανεπάρκεια. Οι υποκείμενοι λόγοι που προκαλούν νεφρική ανεπάρκεια στους σκύλους είναι πολλοί και ακόμα χειρότερα, συνήθως είναι δύσκολο να εντοπιστούν.

 Μερικά πρώτα συμπτώματα της νεφρικής ανεπάρκειας είναι:

  •  Απώλεια βάρους
  •  Συχνή ούρηση
  •  Ανάγκη για περισσότερο νερό

 Επομένως, εάν αναρωτιέστε γιατί ο σκύλος μου έχει ακράτεια ούρων και παρατηρείτε ότι θέλει να βγαίνει συνέχεια έξω για ούρηση ή πίνει περισσότερο νερό, ενημερώστε και επισκεφτείτε άμεσα τον κτηνίατρό σας.

 Δυστυχώς, μερικές φορές η εμφάνιση των συμπτωμάτων δηλώνει ότι υπάρχει ήδη μεγάλη βλάβη στους νεφρούς. Ευτυχώς, οι νέες εξελίξεις στον κτηνιατρικό τομέα διευκολύνουν την εύρεση της νεφρικής ανεπάρκειας σε σκύλους νωρίτερα ακόμα και χωρίς την ύπαρξη πιθανών συμπτωμάτων, οπότε η αντιμετώπιση της νόσου γίνεται πιθανότερη και ευκολότερη.

 Τι είναι η νεφρική ανεπάρκεια των σκύλων;

 Η νεφρική ανεπάρκεια των σκύλων είναι μια νόσος που είναι πολύ δύσκολο να εντοπιστεί εγκαίρως. Έχει μάλιστα και καταστροφικές επιπτώσεις για την υγεία του σκύλου σας. Σε γενικές γραμμές, η νεφρική ανεπάρκεια προκαλείται όταν οι νεφροί του σκύλου δεν μπορούν να συνεχίσουν να δρουν φυσιολογικά – να κάνουν ό,τι έκαναν.

 Οι νεφροί βοηθούν στον καθαρισμό του αίματος και εάν δεν λειτουργούν σωστά, οι άχρηστες ουσίες θα συσσωρευτούν στο αίμα. Αυτή η ζημιά μπορεί να είναι μόνιμη και να προκληθεί από διάφορα ζητήματα.

 Η νεφρική νόσος μπορεί να ταξινομηθεί σε δυο κατηγορίες:

  •  Χρόνια νεφρική νόσος στους σκύλους
  •  Οξεία νεφρική νόσος στους σκύλους

 Δεδομένου ότι η νεφρική νόσος επηρεάζει τόσα πολλά σκυλιά, η έγκαιρη ανίχνευσή της είναι σημαντική, έως και κρίσιμη για την πορεία της υγείας του σκύλου και την σωστή θεραπεία της.

 Πόσο ζουν οι σκύλοι με νεφρική ανεπάρκεια;

 Δεδομένου ότι η νεφρική ανεπάρκεια είναι μια σχετικά ασυμπτωματική νόσος, το πόσο θα ζήσει ο σκύλος με νεφρική ανεπάρκεια εξαρτάται από το στάδιο ανίχνευσης της νόσου. Εάν ο κτηνίατρος ανιχνεύσει την νεφρική ανεπάρκεια στα πρώτα στάδια και την αντιμετωπίσει προσεκτικά, τότε η ποιότητα αλλά και το προσδόκιμο ζωής του κατοικίδιου σας αυξάνονται.

 Καλό είναι να γνωρίζετε πως ένας σκύλος με νεφρική ανεπάρκεια απαιτεί μια συγκεκριμένη φροντίδα, τροφή σκύλου για νεφρική ανεπάρκεια, φάρμακα και συνεχή επίβλεψη για την εξέλιξη της νόσου.

 Συμβουλές για την νεφρική ανεπάρκεια:

  •  Η νεφρική ανεπάρκεια είναι η κύρια αιτία πόνου και θανάτου στα κατοικίδια ζώα. Είναι δύσκολο να καταπολεμηθεί επειδή συχνά ανιχνεύεται όταν έχει προκληθεί ήδη μεγάλη ζημιά και η κατάσταση έχει γίνει μόνιμη.
  •  Ορισμένες καταστάσεις όπως, λιθίαση (πέτρα στους νεφρούς), λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος ή άλλες λοιμώξεις – νόσος Lyme – άλλες κληρονομικές ασθένειες, είναι πιο πιθανό να προκαλέσουν νεφρική ανεπάρκεια.
  •  Η θεραπεία για την προχωρημένη νεφρική ανεπάρκεια είναι πολύ περιορισμένη για την υποστήριξη των νεφρών. Η αιμοκάθαρση και η μεταμόσχευση νεφρών δεν είναι εύκολα διαθέσιμες για σκύλους.
  •  Η ενθάρρυνση του σκύλου σας να πίνει περισσότερο νερό μπορεί να βοηθήσει στην υγεία των νεφρών.
  •  Όσο μεγαλώνουν τα σκυλιά, οι πιθανότητες για νεφρική ανεπάρκεια αυξάνονται.

Συγκεκριμένες εξετάσεις από τον κτηνίατρο σας μπορούν να εντοπίσουν την νεφρική ανεπάρκεια μήνες έως και χρόνια νωρίτερα πριν την εμφάνισή της.

 Αυτό μπορεί να επιτρέψει στον κτηνίατρό σας να αναλάβει έγκαιρη δράση για τη θεραπεία της νεφρικής ανεπάρκειας και να αντιμετωπίσει καλύτερα τις νεφρικές παθήσεις.

 Η νεφρική ανεπάρκεια είναι μια ασθένεια που εμφανίζεται σε πολλά σκυλιά και πολλές φορές δεν έχει φανερά συμπτώματα, τουλάχιστον στα αρχικά στάδια της νόσου, ωστόσο, η αντιμετώπισή της είναι εφικτή. Με τη κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή,τη τροφή σκύλου για νεφρική ανεπάρκεια και τις εξατομικευμένες οδηγίες του κτηνίατρου στο σκυλί σας, τα αποτελέσματα μπορεί να είναι θριαμβευτικά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back To Top