Κάι Κεν: Γνωρίστε τα εκπληκτικά χαρακτηριστικά του!

 Τύπος: Spitz

 Βάρος: 9 με 24 κιλά

 Ύψος: 47 με 55 εκατοστά (αρσενικά), 43 με 50 εκατοστά (θηλυκά).

 Οικογένεια: Βόρεια

 Καταγωγή: Ιαπωνία

 Ημερομηνία καταγωγής: Δεν αναφέρεται

 Άλλα ονόματα: Kai – Κάι

 Ορισμένα από τα βασικότερα χαρακτηριστικά της ράτσας:

 Το Kai Ken είναι ένα από τα αρχαιότερα και σπανιότερα σκυλιά, ενώ είναι και από τις ελάχιστες γηγενείς ράτσες σκύλων της Ιαπωνίας, που χρησιμοποιούνταν για το κυνήγι μεγάλων θηραμάτων, όπως ελάφια και αγριογούρουνα. Σε αυτό, βέβαια, συνετέλεσε και το γεγονός ότι είναι ανθεκτικό, συμπαγές, μυώδες και μέτριο σε μέγεθος.

 Η αλήθεια είναι ότι αν κάτι του κεντρίσει το ενδιαφέρον, δύσκολα θα τον εμποδίσετε από το να κυνηγήσει τη λεία του, μιας και έχει πολύ ισχυρό κυνηγετικό ένστικτο. Μάλιστα, δεν θα διστάσει να σκαρφαλώσει σε ψηλά μέρη ή να κολυμπήσει μέσα στο νερό αν παραστεί ανάγκη.

 Όσον αφορά την εξωτερική του εμφάνιση, το Κάι Κεν έχει τριγωνικό κεφάλι, μυτερά και στητά αφτιά και ουρά που κυρτώνει προς την πλάτη του. Το τρίχωμά του είναι τραχύ και δεν συναντάται σε πολλά χρώματα, παρά μόνο στο χαρακτηριστικό στικτό μοτίβο.

 Η ιστορία της ράτσας:

 Πρόκειται για μια αρχαία και σπάνια φυλή που δεν μπορούμε να προσδιορίσουμε με ακρίβεια το πότε γεννήθηκε. Μέχρι σήμερα, εξακολουθεί να μην είναι τόσο γνωστή στη γενέτειρά του την Ιαπωνία.

 Το μόνο σίγουρο είναι το Κάι Κεν εκτράφηκε και αναπτύχθηκε για να κυνηγάει μεγάλα θηράματα, όπως ελάφια και αγριογούρουνα στην επαρχία Kai στο νησί Honshu, μια περιοχή που περιβάλλεται από βουνά και είναι γεωγραφικά απομονωμένη. Μάλιστα, εξαιτίας της γεωγραφικής της προέλευσης, η ράτσα δεν είχε αναγνωριστεί επίσημα στην Ιαπωνία μέχρι το 1934.

 Όπως και να’χει, το Kai Ken είναι ένα γενναίο, ικανό, ευγενικό και πολύ πιστό σκυλί, που στην Αμερική διαπρέπεπει ως ζώο συντροφιάς.

 Ο Ηνωμένος Κυνολογικός Όμιλος αναγνώρισε το Kai Ken ως μέλος των σκύλων του Βορρά το 1997, ενώ ο Αμερικανικός Κυνολογικός Όμιλος το έχει συμπεριλάβει στις πρότυπες ράτσες σκύλων, αλλά χωρίς γραπτό μητρώο, όπως οι υπόλοιπες.

 Επίπεδο ενέργειας

 Παιχνίδι

 Φιλικότητα προς τα άλλα σκυλιά

 

 Φιλικότητα προς τους αγνώστους

 

 Ευκολία εκπαίδευσης

 Ευαισθησία στην ζέστη

 Απαιτήσεις άσκησης

 

 Αγάπη

 

 Φιλικότητα προς τα άλλα κατοικίδια

 Εγρήγορση

 Απαιτήσεις περιποίησης

   

 Γαύγισμα

 Ο χαρακτήρας και η προσωπικότητα του Kai Ken:

 Το Κάι Κεν είναι ένας εξαιρετικός κυνηγός, καθώς έχει εκτραφεί για το κυνήγι μεγάλων θηραμάτων, όπως επίσης και αξιόπιστος φύλακας. Την ώρα που δεν εκτελεί τα καθήκοντά του όμως, είναι ένα πολύ πιστό και αφοσιωμένο πλάσμα, που θα κάνει τα πάντα για να ικανοποιήσει το αφεντικό του.

 Όσο φιλικό είναι με την οικογένειά του και με άλλα σκυλιά, άλλο τόσο επιφυλακτικό και απόμακρο είναι με τους ξένους, γι’ αυτό αποτελεί και έναν καλό φύλακα.

 Η υψηλή ευφυΐα και η προθυμία του να ευχαριστεί την οικογένειά του, καθιστά την εκπαίδευσή του σχετικά εύκολη. Παρ’ όλ’ αυτά, σας συνιστούμε να ξεκινήσετε τη βασική εκπαίδευση του σκύλου σας από τη στιγμή που είναι ακόμα κουτάβι, ούτως ώστε να ξεδιπλώσει όλα τα φυσικά του χαρίσματα και να γίνει ένα υπέροχο κατοικίδιο.

 Συντήρηση και χαρακτηριστικά της φυλής Kai Ken:

 Το Kai Ken είναι ένα εκ φύσεως καθαρό σκυλί και απαιτεί μόνο λίγο βούρτσισμα και μπάνιο περιστασιακά. Εξαίρεση αποτελεί μόνο η περίοδος που έχει τριχόπτωση, όπου τότε χρειάζεται παραπάνω βούρτσισμα και μπάνιο, για να απομακρύνονται οι νεκρές τρίχες και να παραμένει υγιές.

 Στον συνολικό καθαρισμό του σκύλου σας περιλαμβάνεται επίσης ο καθαρισμός των αφτιών, το βούρτσισμα των δοντιών και το κόψιμο των νυχιών του. Και πάλι, όμως, δεν είναι κάτι που θα σας πάρει πολύ χρόνο και κόπο, αν τηρείτε ένα σταθερό πρόγραμμα.

 Δεδομένου ότι κάνουμε λόγο για μία κυνηγετική ράτσα με μακρά ιστορία στο βιογραφικό του, τα Κάι Κεν χρειάζεται καθημερινή σωματική άσκηση και και ψυχική διέγερση, για να απολαμβάνει μία χαρούμενη και υγιή ζωή. Μπορείτε, για παράδειγμα, να πηγαίνετε για τρέξιμο, βόλτες, να παίζετε φρίσμπι ή «πιάσε-φέρε» σε έναν ασφαλή, περιφραγμένο χώρο και ό,τι άλλο περιλαμβάνει τρέξιμο, ιχνηλασία και ανάκτηση αντικειμένου.

 Εάν ικανοποιείτε όλες τις ανάγκες του για εκτόνωση, άσκηση και προσοχή, το κουτάβι σας θα γίνει ένα στοργικός και ευγενικός οικογενειακός σύντροφος.

 Η κατάσταση της υγείας του:
  • Σημαντικές ανησυχίες: δεν αναφέρονται.
  • Μικρές ανησυχίες: δεν αναφέρονται.
  • Περιστασιακές καταστάσεις: αλλεργίες, εξάρθρωση επιγονατίδας και επιληπτικές κρίσεις.
  • Προτεινόμενες εξετάσεις: γόνατα, γοφοί.
  • Προσδόκιμο ζωής της ράτσας: 12 έως 15 χρόνια.

 Όπως διαπιστώσατε, πρόκειται για πολύ ανθεκτικά κουτάβια με μεγάλο προσδόκιμο ζωής, που σπάνια εμφανίζουν κάποιο πρόβλημα υγείας και ως ενήλικοι σκύλοι. Όλα αυτά, σε συνδυασμό με το εκπληκτικό τους ταλέντο στο κυνήγι μεγαλόσωμων ζώων και τον ευγενικό τους χαρακτήρα, καθιστούν την υιοθεσία τους εξαιρετική επιλογή. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back To Top