Ελληνικές ράτσες σκύλων με κορυφαίο βιογραφικό!

 Ομολογουμένως, οι Έλληνες έχουν προσφέρει στον κόσμο μεγαλειώδη πράγματα: εκπληκτικά έργα τέχνης, φιλοσοφικά δοκίμια και αναζητήσεις, πλούσια μυθολογία με σπουδαία διδάγματα αλλά και κάτι εξίσου σημαντικό, ελληνικές ράτσες σκύλων.

 Φυσικά και εκτιμούμε την λογοτεχνία και τις ιδέες. Ωστόσο, χωρίς να φανούμε παραδόπιστοι, τα θαυμάσια έργα του Αριστοτέλη δεν είναι τόσο χαριτωμένα όσο ένα όμορφο κουτάβι που σε κοιτάζει με το χαρακτηριστικό του αγαπησιάρικο βλέμμα. Σε αυτό το άρθρο θα επικεντρωθούμε σε έξι ελληνικές φυλές, που έχουν πολλά να μας μάθουν.

 1. Ελληνικός Ποιμενικός

 Επίσης γνωστό ως Ελληνικό Τσοπανόσκυλο, ο Ελληνικός Ποιμενικός είναι ένας μεγάλος σκύλος που εκτράφηκε για να πραστατεύει τα ζώα στις ορεινές περιοχές της χώρας μας. Συνήθως ζυγίζει πάνω από 45 κιλά και τα χρώματά του είναι το μαύρο, το λευκό, το γκρι ή ένα μείγμα και των τριών.

 Την ίδια στιγμή, στα εξωτερικά χαρακτηριστικά του διακρίνουμε το μεγάλο κεφάλι και το πλατύ στήθος, που του δίνουν μεγάλη υπεροχή στο κυνήγι αρπακτικών.

 Προορισμένα να μην υποχωρήσουν ούτε στιγμή απέναντι στα αρπακτικά, αυτά τα σκυλιά έχουν κληθεί πολλάκις να αντιμετωπίσουν λύκους, αρκούδες και άλλα άγρια ζώα. Με έναν Ελληνικό Ποιμενικό στο πλευρό σας, λοιπόν, μπορείτε να μείνετε ήσυχοι ότι δεν θα βρεθεί ούτε ένα παράσιτο στην αυλή σας.

 2. Αλωπεκίς

 Πρόκειται για ένα μικρόσωμο σκυλάκι που μοιάζει περισσότερο με αλεπού παρά με σκυλί. Στην πραγματικότητα, το όνομά του προέρχεται από την λέξη «αλεπού».

 Ωστόσο, είναι εξίσου φιλικό και εξωστρεφές, όπως επίσης πάντα πρόθυμο να σας ευχαριστήσει. Αυτά τα στοιχεία του χαρακτήρα του το καθιστούν ιδανικό σύντροφο τόσο για κατοίκους της πόλης, όσο και για κατοίκους χωριών.

 Αναφορές για τη ράτσα συναντάμε στα έργα του Αριστοφάνη, μέχρι και στου Αριστοτέλη, δίνοντάς της αρκετά διακεκριμένη και φημισμένη γενεαλογική καταγωγή. Παρ’ όλ’ αυτά, το Αλωπεκίς βρίσκεται στα πρόθυρα της εξαφάνισης σήμερα και πρέπει να καταβληθούν συντονισμένες προσπάθειες για να διασφαλιστεί ο πολλαπλασιασμός και η συνέχεια της ράτσας.

 3. Κοκόνι

 Άλλη μια μικρόσωμη Ελληνική φυλή που δεν ξεπερνά τα 7 κιλά. Το Κοκόνι έχει μακρύ σώμα και καμπυλωτή ουρά, ενώ μπορείτε να το συναντήσετε σε μία τεράστια ποικιλία από χρώματα και συνδυασμούς.

 Κάτι που ίσως δεν ξέρετε για το αυτά τα σκυλιά είναι ότι έχουν εκπληκτικά δυνατό γαύγισμα, γεγονός που τα καθιστά εξαιρετικούς φύλακες για το σπίτι και τα παιδιά σας. Βέβαια, παρότι γαυγίζουν δυνατά δεν είναι θορυβώδη χωρίς λόγο και μπορούν να γίνουν υπέροχα κατοικίδια ακόμα και σε διαμερίσματα.

 4. Ελληνικό Κυνηγόσκυλο

 Όπως θα περίμενε κανείς, το Ελληνικό Κυνηγόσκυλο είχε αρχικά εκτραφεί για την ιχνηλασία και το κυνήγι κουνελιών στην Ελλάδα (Greek Harehound). Ζυγίζει περίπου 20 κιλά και συναντάται μόνο σε μαύρο χρώμα με καφέ άκρα και πρόσωπο.

 Εδώ μιλάμε για μία από τις ελληνικές ράτσες σκύλων που κυνηγάνε με βάση την όσφρηση, οπότε έχουν πολύ ισχυρή μύτη και λατρεύουν να παρακολουθούν οτιδήποτε βρεθεί σε κοντινή απόσταση. Εάν αποφασίσετε να πάρετε έναν τέτοιο σκύλο, φροντίστε να του φοράτε λουρί στις βόλτες και να μη του αφήνετε μεγάλη ελευθερία κινήσεων, ειδάλλως, θα ανακαλύψετε με δυσάρεστο τρόπο τα ισχυρά ένστικτά του για μυρωδιά και κυνήγι.

 5. Κρητικό Κυνηγόσκυλο

 Καταγώμενο από το πανέμορφο νησί της Κρήτης, το Κρητικό Κυνηγόσκυλο είναι μια από τις παλαιότερες Ελληνικές ράτσες σκύλων που υπάρχουν, καθώς η προέλευσή του χρονολογείται τουλάχιστον 3.500 χρόνια πριν.

 Πρόκειται για ένα γρήγορο και ευέλικτο πλάσμα, χαρακτηριστικά που το καθιστούν εκπληκτικό κυνηγό μικρότερων ζώων, όπως οι λαγοί. Αυτά τα σκυλιά είναι πολύ εξελιγμένα και δεν μπορούν να γίνουν άριστοι κυνηγοί εάν είναι συνεχώς μέσα στο σπίτι. Αν τα αφήσετε να εξερευνήσουν το περιβάλλον που διαβιώνουν, θα εντυπωσιαστείτε από το πόσο αποτελεσματικοί θηρευτές είναι αυτά τα σκυλιά!

 6. Μολοσσός της Ηπείρου

 Τελευταίο, αλλά εξίσου σημαντικό στη λίστα με τις Ελληνικές ράτσες σκύλων, δεν είναι άλλο από τον Μολοσσό της Ηπείρου, που είναι και ο μεγαλύτερος σε μέγεθος. Πραγματικά, είναι θεόρατος, καθώς το βάρος του φτάνει μέχρι και τα 63 κιλά.

 Αυτά τα σκυλιά έχουν επίσης μακραίωνη ιστορία και  καταγωγή. Υπάρχουν ήδη από την εποχή του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ο οποίος τα χρησιμοποιούσε για να προστατεύει τα ζώα του και να υποτάσει τους αντιπάλους του.

 Μάλιστα, πολλοί πιστεύουν ότι ο Ελληνικός Μολοσσός της Ηπείρου είναι ο κυρίαρχος πρόγονος του σύγχρονου Μαστίφ. Αν και αυτή η άποψη δεν έχει αποδειχθεί με βεβαιότητα, υπάρχουν πολλές πιθανότητες να αληθεύει.

 Αυτός ο κυρίαρχος, εντυπωσιακός σκύλος είναι εξαιρετικός σύντροφος εάν θέλουμε και εμείς να κατακτήσουμε τον κόσμο, όπως έκανε ο Μέγας Αλέξανδρος!

 Αν και η χώρα μας δεν έχει πολλές ελληνικές ράτσες σκύλων, αυτά τα έξι σκυλιά που έχει δοθεί στον κόσμο ήταν πραγματικά υπέροχα. Από το μικρό Αλωπεκίς μέχρι και τον γιγάντιο Μολοσσό, τα εν λόγω σκυλιά είναι τόσο ιδιαίτερα και όμορφα, όσο και ο πολιτισμός μας.

 Στην πραγματικότητα, είδαμε μερικές κορυφαίες ράτσες σκύλων που μπορεί να παράγει αυτή η χώρα και έτσι καταλαβαίνουμε ακόμα περισσότερο την γενική δυναμική της χώρας και το πως μπορούμε να υποστηρίζουμε ότι είμαστε ένας από τους κυρίαρχους πολιτισμούς εδώ και αιώνες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back To Top