Australian Terrier: Γνωρίστε τον μικρό σωματοφύλακα!

 Τύπος: Τεριέ

 Βάρος: 4,5 με 5 κιλά

 Ύψος: 25 με 27 εκατοστά

 Οικογένεια: Τεριέ

 Καταγωγή: Αυστραλία

 Ημερομηνία καταγωγής: 1900

 Το Αυστραλιανό Τεριέ είναι ένα μικρό, γεροδεμένο σκυλί με μεσαίο μέγεθος σώματος και οστών. Μάλιστα, θεωρείται σχετικά μακρύ σχετικά με το ύψος του. Το Australian Terrier είναι ένας σκύλος εργασίας με σταθερό βάδισμα ακόμα και σε σκληρές συνθήκες.

 Το αδιάβροχο τρίχωμά του αποτελείται από ένα κοντό, μαλακό υπόστρωμα και ένα σκληρότερο, ίσιο, εξωτερικό τρίχωμα περίπου 6,5 εκατοστών που τείνει να είναι πιο κοντό γύρω από τα πόδια και την ουρά του.

 Αντίθετα, το Australian Terrier έχει μακρύτερο τρίχωμα γύρω από τον λαιμό του και ένα μικρό τσουλουφάκι στο κεφάλι που προσδίδουν χάρη στην ενθουσιώδη και έξυπνη έκφρασή του προσώπου του. Τα χρώματα της ράτσας είναι το κόκκινο και το ξανθό ή κρεμ.

 Ιστορία της ράτσας:

 Το Australian Terrier είναι το εθνικό Τεριέ της Αυστραλίας και το μικρότερο σε μέγεθος από τα υπόλοιπα Τεριέ εργασίας. Η ράτσα αναπτύχθηκε στην Τασμανία από διάφορες ευρωπαϊκές φυλές και μοιράζεται πολλά στοιχεία του παρελθόντος του με το Silky Terrier.

 Στην Τασμανία, το Rough Coated Terrier ήταν ένας τετράποδος σύντροφος για τα πάντα – πραστάτευε τα σπίτια και τα αγροκτήματα από τα τρωκτικά, έλεγχε τα ζώα και προειδοποιούσε για εισβολείς.

 Μια αφθονία φυλών διασταυρώθηκε με το Αυστραλιανό Τεριέ σκυλί, ανάμεσά τους και οι πρόδρομοι των Skye, Dandie Dinmont, Scotch, Yorkshire, και Manchester Terriers. Το αποτέλεσμα ήταν ένα χρήσιμος σκύλος με πολύ εντυπωσιακή εμφάνιση!

 Το πρώτο Australian Terrier πρωτοεμφανίστηκε το 1800 ως το «broken-coated terrier of blackish blue sheen», καθώς το τρίχωμά του διακρινόταν για την σκούρα μπλε γυαλάδα του. Το όνομά του άλλαξε αμέσως σε «Blue and Tan», «Toy», μετά σε «Blue Terrier», και στην συνέχεια το 1900 ως «Rough-Coated Terrier» και «Blue and Tan».

  Αν και το Αυστραλιανό Τεριέ είναι γνωστό για την μπλε – καφέ απόχρωση στο τρίχωμά του, μεταξύ των πρώτων σκύλων βρέθηκε και ένα σκυλί στα χρώματα του κόκκινου και του ξανθού της άμμου. Λίγο μετά, η ράτσα έφτασε στη Αγγλία σαν σκυλί παραστάσεων, αλλά και ως κατοικίδιο, και το 1925 έφτασε στην Αμερική. Το 1960, η ράτσα αναγνωρίστηκε από τον Αμερικανικό Κυνολογικό Όμιλο.

 Επίπεδο ενέργειας

 Παιχνίδι

 Φιλικότητα προς τα άλλα σκυλιά

 

 Φιλικότητα προς τους άγνωστους

 Ευκολία εκπαίδευσης

 Ευαισθησία στην ζέστη

 Απαιτήσεις άσκησης

 Αγάπη

 

 Φιλικότητα προς τα άλλα κατοικίδια

 

 Εγρήγορση

 Απαιτήσεις περιποίησης

 

 Γαύγισμα

 Συμπεριφορά, χαρακτήρας και προσωπικότητα:

Το Australian Terrier είναι ένα από τα πιο ήσυχα Τεριέ, αλλά παρ’ όλ’ αυτά παραμένει θαρραλέος και σκληρός χαρακτήρας, έτοιμος να κυνηγήσει οποιοδήποτε τρωκτικό. Αυτό ο σκύλος είναι διασκεδαστικός, περιπετειώδης και χρειάζεται καθημερινή άσκηση για να μην πλήττει.

 Το Αυστραλιανό Τεριέ είναι έξυπνο και πρόθυμο να ευχαριστήσει τους ανθρώπους τους, κάτι που το καθιστά πολύ υπάκουο. Ο χαρακτήρας του ταιριάζει πολύ καλά με άλλα σκυλιά και κατοικίδια, ωστόσο, και αυτός ο σκύλος είναι επιφυλακτικός με τους αγνώστους. Όπως κάθε κουτάβι και ενήλικος σκύλος που ακολουθεί τα γήινα ένστικτά του, έτσι και το Australian Terrier επιδίδεται συχνά στο σκάψιμο.

 Συντήρηση και χαρακτηριστικά:

 Πρόκειται για μια αρκετά δραστήρια ράτσα σκύλου που χρειάζεται καθημερινές βόλτες, παιχνίδια στην αυλή και μέσα στο σπίτι, τζόκινγκ ή τρέξιμο χωρίς λουρί σε μια ασφαλή περιοχή. Το τρίχωμά του χρειάζεται εβδομαδιαίο βούρτσισμα για να απομακρυνθούν οι περιττές τρίχες και για να διατηρηθεί σε άριστη κατάσταση όλο το χρόνο.

 Συμπληρωματικά, καλό είναι δύο φορές τον χρόνο να λαμβάνει επαγγελματική περιποίηση για να διατηρεί το τρίχωμά του λείο και μαλακό. Επίσης, κάντε ένα τριμάρισμα γύρω από τα πόδια για μια ολοκληρωμένη και τακτοποιημένη εμφάνιση.

 Υγεία:
  •  Σημαντικές ανησυχίες: Καμία
  •  Μικρές ανησυχίες: Εξάρθρωση επιγονατίδας, διαβήτης
  •  Περιστασιακές καταστάσεις: Νόσος Legg-Perthes, επιληπτικές κρίσεις, ρήξη χιαστού
  •  Προτεινόμενες εξετάσεις: Γονάτου, θυρεοειδούς, πιθανότατα και εξετάσεις ματιών
  •  Προσδόκιμο ζωής: 12 – 14 χρόνια

 Ενώ τα χαρακτηριστικά που αναφέρονται εδώ μπορεί συχνά να αντιπροσωπεύουν αυτή τη ράτσα, τα σκυλιά έχουν την δική τους προσωπικότητα και συμπεριφορά. Συμβουλευτείτε κάποιον οργανισμό υιοθεσίας και αναζητείστε κουτάβια που χαρίζονται και δίνονται για υιοθεσία στο κοντινότερο καταφύγιο της περιοχής σας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back To Top