Alaskan Klee Kai: Ο χαρακτήρας του άγρυπνου φρουρού!

 Βάρος: 5 με 9 κιλά, εξαρτάται από το ύψος

 Ύψος: Toy – 33 εκατοστά, Μινιατούρα – 33 με 38 εκατοστά, Κανονικό – 38 με 43 εκατοστά

 Οικογένεια: Από το Βορρά (Αμερικανικός Κυνολογικός Όμιλος)

 Καταγωγή: Αλάσκα

 Ημερομηνία καταγωγής: 1970

 Το σκυλί Alaskan Klee Kai έχει χαρακτηριστικά που αντανακλούν τις βόρειες ρίζες του, δηλαδή κεφάλι σε σχήμα σφήνας, ουρά που κυρτώνει στο πίσω μέρος, τρίχωμα στο πρόσωπο που δημιουργεί το εφέ μάσκας και τεντωμένα αφτιά. Πρόκειται για μια ράτσα τύπου Spitz που μοιάζει σαν μια μικρότερη εκδοχή του γνωστού Alaskan Husky.

 Ιστορία της ράτσας:

 Η ιστορία του Alaskan Klee Kai ξεκινάει στην Αλάσκα στις αρχές του 1970, όταν η Linda Spurlin και η οικογένειά της εξέφρασαν την επιθυμία τους να έχουν μια μικρότερη εκδοχή του Alaskan Husky. Κατά τη διάρκεια του 1970 και 1980, οι Σπούρλινς εργάστηκαν πάνω στον στόχο τους εκτρέφοντας προσεκτικά σκύλους σε μικρό μέγεθος με εντυπωσιακή εμφάνιση και ψυχοσωματική ευρωστία. Έτσι, δημιούργησαν αυτή την σπάνια φυλή.

 Το Alaskan Klee Kai ήταν διαθέσιμο και για άλλους ιδιοκτήτες από το 1988.  Αν και η Spurlin ονόμασε τη φυλή Klee Kai, που στη γλώσσα των Εσκιμώων σημαίνει «μικρό σκυλί», το 1995 μετονομάστηκε σε Alaskan Klee Kai, πριν αναγνωριστεί επίσημα από τον Αμερικανικό Κυνολογικό Όμιλο το 1997.

 Επίπεδο ενέργειας

 Παιχνίδι

 

 Φιλικότητα προς τα άλλα σκυλιά

   

 Φιλικότητα προς τους άγνωστους

 Ευκολία εκπαίδευσης

 Ευαισθησία στην ζέστη

   

 Απαιτήσεις άσκησης

 Αγάπη

 Φιλικότητα προς τα άλλα κατοικίδια

 

 Εγρήγορση

 Απαιτήσεις περιποίησης

 

 Γαύγισμα

 

 Συμπεριφορά, χαρακτήρας και προσωπικότητα:

 Παρόμοια με άλλες φυλές εξίσου μικρές στο μέγεθος, το Alaskan Klee Kai είναι ένα πιστό και άγρυπνο σκυλί που μπορεί να γίνει και εξαιρετικός φύλακας. Μπορεί να είναι αδιάφορος και επιφυλακτικός απέναντι σε αγνώστους, με την οικογένειά του όμως είναι φιλικός και στοργικός.

 Το Κλι κάι Αλάσκας είναι περίεργος, δραστήριος, πολύ έξυπνος σκύλος και μπορεί να αλληλεπιδράσει τέλεια με παιδιά ή άλλα σκυλιά στο σπίτι. Μην ξεχνάτε όμως ότι έχει τα ένστικτα ενός θηρευτή, οπότε ενδεχομένως να μη ταιριάξει με άλλα μικρόσωμα ζωάκια μέσα στο σπίτι. Αν όμως οπλιστείτε με υπομονή και αναλάβετε την κατάλληλη εκπαίδευση του Κλι Κάι Αλάσκας από κουτάβι, μπορείτε να κάνετε τα ζωάκια σας να συνυπάρχουν με ομόνοια και ηρεμία.

 Συντήρηση και χαρακτηριστικά:

 Παρά το παχύ, διπλό τρίχωμά του, δεν μαδάει πολύ, άρα, οι ανάγκες περιποίησής του είναι ελάχιστες. Γενικά, το Κλι Κάι Αλάσκας διατηρεί μόνο του τον εαυτό του καθαρό, χρειάζεται όμως ένα τακτικό βούρτσισμα, πλύσιμο δοντιών, κόψιμο νυχιών και καθαρισμό των αφτιών.

  Η ράτσα εμφανίζει εποχιακή τριχόπτωση και ανά περιόδους μπορεί να χρειαστεί περισσότερη περιποίηση. Παρ’ όλ’ αυτά, το Alaskan Klee Kai δεν χρειάζεται συχνά μπάνιο και θεωρείται ένα σκυλί χαμηλής / μέτριας συντήρησης.

 Είναι πολύ ενεργητικός σκύλος και απαιτεί πολλή άσκηση, ελεύθερο παιχνίδι σε περιφραγμένο κήπο ή βόλτες με το λουρί για να αποβάλλει το άγχος και να μην γίνεται οξύθυμο. Μπορείτε ακόμα να βρείτε παιχνίδια για τον σκύλο όταν βρίσκεται μόνος στο σπίτι, για να μην καταφεύγει σε ζημιές κάθε φορά που δεν είστε μαζί του.

 Αυτός ο σκύλος έχει λευκή μουσούδα και γκρι, καφέ ή μαύρο χρώμα γύρω από τα μάτια, τη μύτη και το μέτωπο, χαρακτηριστικά που δημιουργούν το εφέ μάσκας και τον κάνουν πραγματικά εντυπωσιακό.

 Υγεία:
  •  Σημαντικές ανησυχίες: Δεν υπάρχουν
  •  Μικρές ανησυχίες: Δεν υπάρχουν
  •  Περιστασιακές καταστάσεις: Νεανικός καταρράκτης, ηπατική νόσος, ανεπάρκεια του παράγοντα VII, πυομήτρα, εξάρθρωση επιγονατίδας, κρυπτορχιδισμός, καρδιακά προβλήματα, ασθένειες του θυρεοειδούς
  •  Προτεινόμενες εξετάσεις: Δεν υπάρχουν
  •  Προσδόκιμο ζωής: 10 έως 13 χρόνια

 Ενώ τα χαρακτηριστικά που αναφέρονται εδώ μπορεί συχνά να αντιπροσωπεύουν αυτήν τη ράτσα, τα σκυλιά έχουν την δική τους προσωπικότητα και συμπεριφορά. Συμβουλευτείτε κάποιον οργανισμό υιοθεσίας και αναζητείστε κουτάβια που χαρίζονται και δίνονται για υιοθεσία στο κοντινότερο καταφύγιο της περιοχής σας ή στα μέσα της κοινωνικής δικτύωσης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back To Top