Σκύλος στη Δουλειά: Είναι καλό να τον έχεις μαζί σου;

 Όλο και περισσότερες εταιρείες επιτρέπουν τα σκυλιά στους χώρους εργασίας ή έχουν μεριμνήσει για την φύλαξη τους στο κτίριο. Εσάς πως θα σας φαινόταν να πάρετε το σκυλάκι σας μαζί σας στην δουλειά; Πριν κουνήσετε το κεφάλι αρνητικά και πείτε «ουδέποτε» ή θετικά και αναλογιστείτε «γιατί όχι;», σκεφτείτε μια ιδανική μέρα:

  •  Χαλαρή Παρασκευή
  •  Τα παιδιά βρίσκονται στον παιδικό σταθμό
  •  Να δουλεύεις από το σπίτι
  •  Παροχές γυμναστήριου και άθλησης στον χώρο εργασίας

 Δεν θα μπορούσες να αρνηθείς τίποτα από αυτά. Σκέψου, λοιπόν, να μην ανησυχείτε για το σκυλάκι που αφήσατε σπίτι και να μην αναρωτιέστε πως περνάει τη ημέρα του. Μάλιστα, δεν θα νιώθετε πια ενοχές που τον αφήνετε σε πανσιόν ζώων ή σε φιλικά σπίτια. Φαίνεται λοιπόν πως το σκυλάκι, όχι μόνο θέλει να είναι αλλά ανήκει και στο χώρο εργασίας.

 Εκτός από την αίσθηση ευτυχίας και ηρεμίας που φέρνει ο γούνινος φίλος στον κηδεμόνα του, υπάρχουν και άλλες ανταμοιβές. Όταν το αφεντικό μας δεν μας επαινεί ή δεν μας δίνει κουράγιο να συνεχίσουμε την δουλειά μας λέγοντας μας «τα πας περίφημα συνέχισε», ο σκύλος θα είναι εκεί να κουνήσει την ουρά του. Ακόμα και σε ένα περιβάλλον εξυπηρέτησης πελατών ο σκύλος μπορεί να γίνει το αντι – στρες σας, καθώς καθυστερεί κάπως τον κόσμο και τους καλωσορίζει με χαμόγελο στην είσοδο.

 Μελέτες έχουν υποστηρίξει πως τα οφέλη των κατοικίδιων για την υγεία μας είναι πολλά: χαμηλότερη αρτηριακή πίεση, λιγότερες καρδιακές προσβολές, αποτροπή της κατάθλιψης. Μπορείτε να προτείνετε εσείς στην εταιρία σας κάτι τέτοιο. Σιγά σιγά με μικρά βήματα, μπορούν οι τετράποδοι φίλοι μας να μας συνοδεύουν στον χώρο εργασίας.

Πως θα προετοιμάσετε τον χώρο εργασίας σας αλλά και το σκυλάκι σας

  •  Ρωτήστε τους συναδέλφους σας εάν έχουν αλλεργίες πριν φέρετε το σκυλάκι στο γραφείο.
  •  Σχεδιάστε ένα πλάνο για την σίτιση, το περπάτημα και την ούρηση του σκύλου κατά την διάρκεια της ημέρας.
  •  Το κατοικίδιο σας πρέπει να έχει κάνει όλα τα εμβόλια και τις θεραπείες κατά των ψύλλων και των κροτώνων.
  •  Φροντίστε να μην πίνει το σκυλάκι σας νερό από τα μπολ άλλων σκυλιών καθώς με αυτών τον τρόπο μεταδίδονται ασθένειες.
  •  Ορίστε έναν καλοπροαίρετο συνάδελφο – φροντιστή για τις ώρες που μπορεί να λείπετε για μια συνάντηση ή μια τηλεφωνική επικοινωνία.
  •  Το σκυλάκι σας γαυγίζει σε κάθε τι καινούργιο; Φανταστείτε πως θα αντιδράσει σε ένα νέο περιβάλλον με νέους ανθρώπους. Ορίστε ένα ασφαλές μέρος για χαλάρωση.
  •  Το σκυλάκι σας πηγαινοέρχεται και ενοχλεί του πάντες; Ρωτήστε τον κτηνίατρο ή τον εκπαιδευτή για τακτικές χαλάρωσης ή για φάρμακα.

 Ο ερχομός του σκύλου στον χώρο εργασίας ίσως φαίνεται ουτοπικό σενάριο, ειδικά όταν μιλάμε για μεγάλες εταιρίες με πολυάριθμα γραφεία και προσωπικό. Όμως τίποτα δεν είναι αναπόφευκτο. Τόσο ο εργασιακός περίγυρος, η πολιτική της εταιρείας αλλά και η εκπαίδευση που έχει ο σκύλος σας μπορούν να διασταυρωθούν και να επιτρέψουν την ήρεμη παραμονή των σκύλων στους χώρους εργασίας.

 Το πιο εύκολο και πιο συχνά παρατηρήσιμο είναι σκυλάκια και γατάκια σε καταστήματα ρούχων, παπουτσιών, κοσμημάτων, μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις που ο ιδιοκτήτης θέτει και τους κανόνες του. Οι σωστοί κανόνες, η εκπαίδευση, η οριοθέτηση και η θετική διάθεση του σκύλου προσελκύει κόσμο και κάνει το αφεντικό πιο χαρούμενο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back To Top