Η καλύτερη νυχτερινή ρουτίνα για σκύλους!

 Η εκπαίδευση για τουαλέτα μπορεί να είναι μια τρομακτική εμπειρία εάν είστε ιδιοκτήτης σκύλου για πρώτη φορά. Η εκπαίδευση και η πρωινή ρουτίνα μπορεί να σας φανεί πιο εύκολη καθώς είστε και εσείς ενεργοί, άρα, μπορείτε να διαχειριστείτε οποιαδήποτε κατάσταση. Κατά την διάρκεια της ημέρας τα πράγματα κυλούν ομαλά , αλλά τι γίνεται κατά την διάρκεια της νύχτας;

 Ευτυχώς τα σκυλιά, ακόμα και τα κουτάβια δεν χρειάζεται να ουρούν τόσο συχνά την νύχτα, άρα, δεν χρειάζεται να ξυπνάτε κάθε μια ώρα για να πηγαίνετε βόλτα ή να αλλάζετε την πάνα στα κουταβάκια. Ακόμα και έτσι, θα θελήσετε σίγουρα να έχετε υπό έλεγχο τι συμβαίνει κατά την διάρκεια την νύχτας. Το σχέδιο εκπαίδευσης για τουαλέτα είναι σημαντικό να περιλαμβάνει τόσο την πρωινή όσο και την βραδινή ρουτίνα.

Πως μπορείτε να προετοιμαστείτε;

 Λίγο πριν κοιμηθείτε πηγαίνετε τον σκύλο σας για τελευταία φορά μέσα στην νύχτα για να κατουρήσει. Τόσο η ηρεμία του σκύλου όσο και το να ουρήσει είναι σημαντικό να ρυθμιστούν από νωρίς εάν θέλετε να έχετε ένα ήσυχο βράδυ.

 Για να εξασφαλίσετε και τα δύο…

  •  Βάλτε το κρεβατάκι του σκύλου κοντά σας ή ακόμα και μέσα στην κρεβατοκάμαρα σας μια ώρα πριν πάτε για ύπνο.
  •  Δώστε χρόνο στο σκυλάκι να ηρεμήσει, να νιώσει άνετα και να κοιμηθεί.
  •  Όταν φτάσει η ώρα να ξαπλώσετε, ξυπνήστε το σκυλάκι σας και βγάλτε το έξω μια μικρή βόλτα.
  •  Πιθανότατα κατά την νυχτερινή έξοδο θα ουρήσει κατευθείαν και μόλις επιστρέψετε θα κοιμηθεί αμέσως.

Πρωινό ξύπνημα

 Το πρώτο πράγμα που θα κάνετε μόλις ξυπνήσετε είναι να βγάλετε μια βόλτα το σκυλάκι σας για να ουρήσει ή να το αφήσετε να βγει στην αυλή. Αυτή η συνήθεια θα το κάνει να καταλάβει πως δεν πρέπει να ουρεί εντός του σπιτιού, αλλά έξω. Εάν έχετε κουταβάκι κάτω από την ηλικία των τριών ή τεσσάρων ετών θα πρέπει να ξυπνήστε τουλάχιστον μια φορά κατά την διάρκεια την νύχτας. Έτσι, τις πρώτες εβδομάδες  μετά την άφιξη του νέου τετράποδου φίλου στο σπίτι, ρυθμίστε το ξυπνητήρι σας 5 – 6 ώρες μετά την τελευταία έξοδο.

 Σταδιακά, εάν το κουτάβι δεν λερώνει το κρεβατάκι ή το κλουβί του κατά την διάρκεια της νύχτας, ρυθμίστε το ξυπνητήρι να χτυπά 15 λεπτά αργότερα κατά την διάρκεια της επόμενης και μεθεπόμενης νύχτας. Συνεχίστε αυτή την διαδικασία μέχρι το κουταβάκι να μην χρειάζεται να βγαίνει βόλτα πριν τις 7 ή 8 ώρες ύπνου. Μέχρι την ηλικία των τριών ή τεσσάρων μηνών τα περισσότερα κουτάβια είναι σε θέση να κοιμούνται συνεχόμενα 7 ή 8 ώρες χωρίς να λερώνουν το κρεβατάκι τους ή να θέλουν να ουρήσουν την νύχτα.

Ατυχήματα κατά την διάρκεια της νύχτας

 Φυσικά και τα ατυχήματα είναι μέσα στο πρόγραμμα και θα πρέπει να τα ξεπεράσετε. Εάν ο σκύλος λερώνει το κλουβί του, ρυθμίστε το ξυπνητήρι να χτυπήσει μια ώρα νωρίτερα την επόμενη νύχτα. Σε περίπτωση που συνεχίζουν τα ατυχήματα, αφήστε το κουτάβι σε ένα δωμάτιο ελεύθερο αντί να το περιορίσετε στο κρεβατάκι του ή το κλουβί του. Δοκιμάστε πάλι αυτή την διαδικασία σε μια ή δυο εβδομάδες.

 Είναι πολύ σημαντικό η εκπαίδευση να μην στοχεύει στην επιβολή της ούρησης μέσα στο κλουβί. Εάν το σκυλάκι μάθει να κατουράει εντός του κλουβιού ή του κρεβατιού του δεν θα μάθει ποτέ να συγκρατείται και τα ατυχήματα θα συμβαίνουν παντού μέσα στο σπίτι. Είναι επίσης καλή ιδέα να ζητήσετε από τον κτηνίατρό σας να ελέγξει για τυχόν σωματικά προβλήματα που θα μπορούσαν να δυσκολέψουν το κουτάβι σας να κρατηθεί.

 Η νυχτερινή ρουτίνα είναι σημαντικό μέρος της εκπαίδευσης του σκύλου καθώς επηρεάζει και την δική σας ρουτίνα. Όσο πιο συχνά ξυπνάτε το βράδυ τόσο πιο δύσκολο θα είναι να ανταπεξέλθετε στην καθημερινότητα και πολλές φορές θα σας οδηγήσει στο να εγκαταλείψετε κάθε προσπάθεια εκπαίδευσης του σκύλου. Στην αρχή θέλει υπομονή και επιμονή, θετική επιβράβευση και πρόγραμμα ώστε να μάθει ο σκυλάκος σας να συγκρατείται και να ουρεί όταν και όπου πρέπει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back To Top