Συμβουλές για περίφραξη σκύλου μέσα στο σπίτι

 Ψάχνετε τρόπους να κρατήσετε τον σκύλο σας ασφαλή μέσα στο σπίτι; Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν πολλές επιλογές για περίφραξη σκύλου μέσα στο σπίτι και είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζετε τι πρέπει να προσέξετε προτού επενδύσετε τα χρήματά σας στην αγορά διαφόρων ειδών περίφραξης.

 Αρχικά, πρέπει να σκεφτείτε τις ανάγκες σας. Θεωρείτε δύσκολο να κρατήσετε τον σκύλο σας περιορισμένο σε ένα συγκεκριμένο μέρος; Τον αφήνετε για μικρό χρονικό διάστημα μόνο του μέσα στο σπίτι και με το που επιστρέφετε εντοπίζετε μασημένα αντικείμενα, έπιπλα ή, ακόμα χειρότερα, ούρα στο χαλί και το κρεβάτι σας;

 Τόσο το σπιτάκι σκύλου όσο και τα προστατευτικά κάγκελα μπορεί να κρατήσουν τον σκύλο σας σε ένα συγκεκριμένο δωμάτιο με ασφάλεια για όσο χρονικό διάστημα λείπετε, ούτως ώστε να μην ανησυχείτε ότι μπορεί να κινδυνέψει η υγεία του ή να καταστρέψει τα πράγματά σας. Βέβαια, το crate εξακολουθεί να είναι εξίσου αποτελεσματικό στον περιορισμό του σκύλου σας, ενώ συγχρόνως του προσφέρει πολλά ψυχικά οφέλη.

 Τι από τα τρία, λοιπόν, είναι καλύτερο για το κατοικίδιό σας;  Ας ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά στα χαρακτηριστικά τους, για να σας λυθούν όλες οι απορίες.

 1. Crate (κλουβί σκύλου)

 Αδιαμφισβήτητα, πρόκειται για μια εξαιρετική επιλογή εάν θέλετε να περιορίσετε το κατοικίδιό σας σε μια συγκεκριμένη περιοχή ή δωμάτιο ή θέλετε να πάρετε τον σκύλο στη δουλειά. Μάλιστα, υπάρχουν τρείς διαφορετικές επιλογές: συρμάτινο, πλαστικό και με μαλακές πλευρές.

 Το συρμάτινο κλουβί σκύλου είναι εξαιρετική επιλογή για μεγαλόσωμα σκυλάκια, αν και τα πιο μικρόσωμα μπορούν εξίσου να νιώσουν άνετα εκεί μέσα. Από την άλλη, το πλαστικό κλουβί παρέχει περισσότερη ιδιωτικότητα και είναι πολύ χρήσιμο για αεροπορικά ταξίδια.

 Βέβαια, και αυτά που έχουν μαλακά πλαινά χρησιμοποιούνται συνήθως για μικρότερα σκυλιά και αποτελούν μία προσωρινή λύση για να μεταφέρετε κάπου το κατοικίδιό σας ή για να πάρει έναν σύντομο υπνάκο και να ξεκουραστεί.

 Ανεξαρτήτως του υλικού από το οποίο είναι κατασκευασμένο, είναι σημαντικό να επιλέξετε το κατάλληλο σπιτάκι με βάση τις ανάγκες του σκύλου σας. Λάβετε υπόψη σας ότι πρέπει να επιλέξετε εκείνο στο οποίο θα νιώθει άνετα και θα έχει αρκετό χώρο για να σηκωνεται όρθιο και να γυρίζει.

 Σε περίπτωση που δεν ξέρετε ποιο μέγεθος να διαλέξετε, στα καταστήματα petshop θα μπορούν να σας εξυπηρετήσουν, ώστε να κάνετε τη σωστή αγορά.

 Επίσης, για να κάνετε το ζωάκι σας να αισθανθεί πιο άνετα εκεί μέσα, μπορείτε να προσθέσετε μερικά κλινοσκεπάσματα ή πετσέτες και να τοποθετήσετε τα αγαπημένα του παιχνίδια, για να το κρατήσετε απασχολημένο όσο λείπετε από το σπίτι.

 Το πρώτο καιρό, μπορείτε να βάλετε και μία δική σας μπλούζα ή ένα αντικείμενο με το άρωμά σας, για να το βοηθήσετε να αισθάνεται σαν να σας έχει δίπλα του.

 2. Φράγμα σκύλου-προστατευτικά κάγκελα

 Αν ψάχνετε για μία περίφραξη σκύλου μέσα στο σπίτι που θα κρατάει το κατοικίδιό σας σε συγκεκριμένα δωμάτια του σπιτιού, έχοντας άμεση οπτική επαφή μαζί σας, τα προστατευτικά κάγκελα είναι μία πολύ πρακτική και εύκολη λύση.

 Είναι παρόμοια με εκείνα που χρησιμοποιούνται για μικρά παιδιά και μωρά, προκειμένου να τα κρατούν μακριά από σκάλες, επικίνδυνα μέρη του σπιτιού ή τον χώρο που μαγειρεύετε ή καθαρίζετε και δεν θέλετε να πατήσει κανείς.

 Ανάλογα με το μέγεθος του ζώου σας, μπορείτε να επιλέξετε απλές πύλες ή ρυθμιζόμενες, ώστε να μη μπορεί ο σκυλάκος σας να πηδάει από πάνω τους. Επίσης, βεβαιωθείτε ότι τις έχετε τοποθετήσει σωστά, για να μη μπορέσει να τις σπρώξει με το σώμα του και χτυπήσει.

 3. Παραδοσιακοί φράχτες:

 Σε όλα τα σκυλιά αρέσει να περιφέρονται και να τρέχουν όταν τα αφήνετε ελεύθερα, οπότε αν έχετε μία αυλή ή έναν κήπο, θα πρέπει να τοποθετήσετε περιμετρικά ή στο σημείο από το οποίο μπορεί να διαφύγει ο μπαγασάκος σας έναν φράχτη, για να αποτρέψετε το ενδεχόμενο να διαφύγει και να κινδυνέψει.

 Από σκληρό μέταλλο μέχρι ξύλο, υπάρχουν διαφόρων ειδών φράκτες από τους οποίους μπορείτε να διαλέξετε εκείνον που ταιριάζει και ανταποκρίνεται στις ανάγκες του χώρου σας.

 Σε περίπτωση που δεν ξέρετε πως να τον τοποθετήσετε μόνοι σας σωστά για να μη διαφύγει ο σκύλος σας, καλύτερα να απευθυνθείτε σε κάποιον επαγγελματία.

 Συμβουλές για την εκπαίδευση του σκύλου

 Αρχικά, είναι σημαντικό να του περάσετε το μήνυμα ότι η περίφραξη και το crate είναι ασφαλή και δεν κινδυνεύει από τη παρουσία τους. Το σημαντικότερο που πρέπει να θυμάστε είναι ότι δεν πρέπει να συνδυάσετε το σπιτάκι ή τη περίφραξη του σκύλου σας μέσα στο σπίτι με τη τιμωρία.

 Ο σκύλος πρέπει να γνωρίζει ότι τον αγαπάτε και τον φροντίζετε ακόμα και όταν είναι περιορισμένος σε ένα συγκεκριμένο μέρος, ενώ συγχρόνως πρέπει να νιώθει τόσο άνετα, που να επιδιώκει να κάθεται από μόνος του ήρεμος όταν πρέπει να απομονωθεί για λίγο.

 Ξεκινήστε αργά επιτρέποντάς του να περάσει λίγο χρόνο μέσα στο crate ή στο σπιτάκι σκύλου, επιβραβεύοντάς τον και προσφέροντάς του λιχουδιές και παιχνίδια. Με την πάροδο του χρόνου, ο σκύλος σας θα το θεωρήσει ασφαλές μέρος.

 Επίσης, πρέπει να παραμένετε σταθεροί και συνεπείς στα όρια που θέτετε. Μην παρασύρεστε «σπάζοντας» τους κανόνες που εσείς έχετε θέσει, επειδή ο σκύλος δεν υπακούει αμέσως στις εντολές σας ή τον λυπάστε.

 Για παράδειγμα, δεν θα πρέπει να του επιτρέπετε την είσοδο σε ένα δωμάτιο μια μέρα και την άλλη να τον μαλώνετε ή να του απαγορεύετε να μπει. Αν θέλετε να καταλάβει αμέσως ποιοι είναι οι κανόνες του σπιτιού, πρέπει να παραμείνετε σταθεροί.

 Κάτι ακόμα που πρέπει να επισημάνουμε είναι ότι αν ο σκύλος σας γαυγίζει μέσα στο κλουβί του ή πίσω από τα προστατευτικά κάγκελα για να σας αποσπάσει τη προσοχή και να του κάνετε το χατίρι, δεν θα πρέπει να ενδώσετε, αλλά να συνεχίσετε την εκπαίδευση. Μπορείτε αν θέλετε να τοποθετήσετε μερικά παιχνίδια ως αντιπερισπασμό και να κάνετε την όλη διαδικασία πιο διασκεδαστική και ανώδυνη.

 Επιπλέον, σας συνιστούμε να μεταφέρετε το χρηματοκιβώτιο μακριά από τον χώρο που φυλάτε τον σκύλο σας, για να αποτρέψετε τη ταραχή και τον εκνευρισμό του όταν σας αφήνουν διαφημιστικά φυλλάδια ή δέματα οι μεταφορείς, αλλά και για να προστατέψετε τον υπάλληλο της εταιρείας.

 Προσέξτε όμως και πιο απλά πράγματα, όπως το να μην αφήνετε το φαγητό του σε μέρος του σπιτιού στο οποίο έχετε κλείσει την είσοδο με προστατευτικά κάγκελα, διότι θα εξαγριώνεται και θα δημιουργεί ταραχή στη προσπάθειά του να το πιάσει.

 Εν ολίγοις, η περίφραξη σκύλου μέσα στο σπίτι, αλλά και εκτός σπιτιού είναι απαραίτητη όταν θέλετε να κρατήσετε το σκυλί σας ασφαλές, προστατευμένο και ήρεμο. Ανεξάρτητα από το είδος της περίφραξης που θα επιλέξετε, όμως, να είστε προετοιμασμένοι ότι το κατοικίδιό σας δεν θα το δεχτεί αμέσως.

 Ωστόσο, με μεθοδική εκπαίδευση και πολλή αγάπη, θα καταφέρετε να τον κάνετε να αισθανθεί άνετα και χαρούμενα στο νέο του χώρο, προκειμένου να είναι δίπλα σας και να σας βλέπει, χωρίς να προκαλεί αναστάτωση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back To Top